אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קרדיט סוויס ו־UBS יובילו את הגיוס של בני לנדא

בלעדי לכלכליסט

קרדיט סוויס ו־UBS יובילו את הגיוס של בני לנדא

לנדא קורפוריישן, מיזם הדפוס הדיגיטלי של בני לנדא, צפוי לגייס 200-150 מיליון דולר לפי שווי של מיליארד דולר

05.02.2013, 06:57 | גולן חזני

הגיוס של בני לנדא לחברת טכנולוגיית הדפוס החדשה שהוא מפתח, מגיע לשלבי ביצוע. ל"כלכליסט" נודע כי לנדא קורפוריישן, חברת דפוס הדיו הננומטרי, בחרה בשני בנקי השקעות - קרדיט סוויס ויו.בי.אס - שיובילו את הגיוס המתוכנן של החברה בהיקף 200-150 מיליון דולר. לנדא אף מתכנן לבצע את הגיוס סביב שווי של כמיליארד דולר ללנדא קורופוריישן.

קראו עוד בכלכליסט

בימים אלו מבצעת החברה רוד־שואו בקרב משקיעים באירופה והגיוס צפוי להסתיים בחודשיים הקרובים. הבנקים כבר פנו למספר קרנות פרייבט אקוויטי גדולות ומשקיעים פרטיים ומטרתה היא לגיס את הסכום משניים־שלושה גופים בלבד, ביניהם משקיע פרטי אחד.

הכוונה לצאת לגיוס נחשפה בכלכליסט באוקטובר. לנדא העדיף להשאיר את החברה בבעלות פרטית, ולכן נמנע מהנפקה ציבורית, מאחר שלדעתו החברה עדיין לא בשלה להנפקה ציבורית, והאפסייד בה עדיין גדול.

בני לנדא, צילום: אוראל כהן בני לנדא | צילום: אוראל כהן בני לנדא, צילום: אוראל כהן

צבר הזמנות של 800 מיליון דולר

מכירותיה של לנדא קורופוריישן מתבססות על הזמנות שקיבלה במסגרת כנס תעשיית הדפוס במאי האחרון. במסגרת הכנס, הציג לנדא את פרויקט הדפוס הננוגרפי שלו וזכה להצלחה.

בעקבות האירוע קיבלה החברה הזמנות לכ־400 מדפסות תעשייתיות שמחיר של אחת מהן עומד על 2 מיליון יורו. המשמעות היא שללנדא צבר הזמנות בהיקף של כ־800 מיליון יורו. מיזם הדפוס הננוגרפי של לנדא מבוסס על דיו בגודל ננו־מטרי (מיליארד המטר), מאפשר איכות ויעילות גבוהה בתהליך ההדפסה והוא מכוון בעיקר להיכנס לשוק ההדפסה המסחרי. נכון להיום, רק 10% מהגופים הפועלים בתחום זה עברו להדפסה דיגיטלית לנוכח העלויות הגבוהות שלו והאיכות הנמוכה יחסית של שיטה זו.

שני מפעלים יוקמו בארץ

פרויקט הדפוס נמצא כיום בשלב הפיתוח ולאחר שיושלם תוקם תשתית ייצור משמעותית של מדפסות. בכוונתו של לנדא להקים שני מפעלים בישראל - מפעל לדיו ומפעל לייצור מדפסות (שייצר שישה סוגי מדפסות) - שיעסיקו מאות עובדים, ולשם כך הוא זקוק, כאמור, לזריקת מזומנים.

כיום מעסיקה לנדא קורפוריישן כ־200 עובדים ועד כה היא מומנה מהונו הפרטי של לנדא, כשהיקף ההוצאות נאמד ב־40—50 מיליון דולר לשנה. כדי לממן את המשך הפיתוח ואת הקמת מערך הייצור הוא זקוק להזרמת הון משמעותית. משקיעים פוטנציאליים בחברה הם קרנות פרייבט אקוויטי גדולות כמו KKR, פרמירה, בלקסטון, בלקרוק וייתכן שגם מוסדות פיננסיים גדולים כמו HSBC, סיטי וכמובן חברות גדולות מהתעשייה.

עבור לנדא, יזם ותיק בתחום הדפוס הדיגיטלי, גיוס כספים עבור תמיכה בפעילות הטכנולוגית אינו דבר חדש. כאשר הקים את אינדיגו, הוא השקיע כ־15 שנים במחקר ופיתוח לפני שהחברה החלה לספק מדפסות.

ב־1993, הציג לנדא את הפתרון של אינדיגו להדפסת קבצים דיגיטליים באופן פשוט יחסית ושינה את עולם הדפוס בצורה משמעותית. אינדיגו הונפקה ב־2001 לפי שווי מיליארד דולר ושנה מאוחר יותר, ב־2002, נענה לנדא להצעתה של HP לרכישת אינדיגו תמורת כ־720 מיליון דולר באחד האקזיטים המוצלחים שידע ענף ההייטק הישראלי.

תגיות