אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

יו"ר הבורסה: "שוק ההון לא מתאים לחברות קטנות - שילכו לבנקים"

סם ברונפלד בכנס בתל אביב: "קבלת הלוואת פרטיות ממוסדיים יותר נוחה לחברות לא מסיבות כלכליות, אלא מסיבות של רגולציה. אילן פלטו, מנכ"ל אגוד החברות הציבוריות: "מתחת למכירות של 400 מיליון שקל בשנה - לא כדאי להיכנס לבורסה"

05.02.2013, 12:07 | אסף גילעם

"שוק ההון אינו מתאים לכל החברות בארץ. שהחברות הקטנות ילכו לבנקים", כך אמר סם ברונפלד, יו"ר הבורסה היום (ג') בתל אביב בפורום שולחן עגול בנושא שוק האג"ח הקונצרני בישראל. הדיון שאותו אירחו משרד רו"ח BDO זיו האפט וחברת הדירוג מידרוג.

קראו עוד בכלכליסט

על התפחות שוק ההלוואות הפרטיות שמעניקים המוסדיים לחברות, אמר ברונפלד "אנחנו בבורסה בעד תחרות, אבל על מנת שתהיה תחרות אמיתית, אסור שהיה ארביטראז' רגולטורי – לזה אסור להסכים. קבלת הלוואת פרטיות ממוסדיים היא יותר נוחה לחברות, לא בגלל סיבות כלכלות, אלא מסיבות של רגולציה. אני מאוד שמח שהוקמה לאחרונה ועדה לבחינת התחום".

אילן פלטו, מנכ"ל אגוד החברות הציבוריות אמר כי "השוק ילך להנפקות החוץ-בורסאיות. חברות חדשות, לא יצטרפו לבורסה - אין בזה הגיון. עדיף להם לשלם 2% יותר ריבית מאשר להיכנס לבורסה. מתחת למכירות של 400 מיליון שקל, עם העומס הרגולטורי שמועמס על החברות הציבוריות, בינהם חברות הביומד, לא כדאי להיכנס לבורסה".

אין למי למכור את האג"ח

שלומי ברכה, מנכל פסגות גמל ופנסיה התנגד להתקפה על ההלוואות הפרטיות "אני לא מסכים שזה נולד רק מצורך לעקוף רגולציות. זה נולד בגלל שהבנקים סגרו להם חלק מהיכולת לתת הלוואות, זה שלח הרבה חברות לחפש את האשראי".

"כשגוף כמונו קונה אג"ח, או כל גוף מוסדי מעל גודל מסויים פועל בשוק המקומי, בהיקף של 50 מיליון שקל לפחות – אתה קונה אג"ח לא סחיר, כי אתה תצטרך להישאר איתו לאורך השנים. כשעושים תהליך של מתן תהליך לא סחיר, זה תהליך הרבה יותר בריא וטוב. גם למלווה, וגם ללווה, גם כשיש בעיות. מגיעים לפתרונות טובים יותר לכולם", אמר ברכה.

"הבעיה היא שכשאתה רוצה למכור הלוואות ברמת חוב גבוהה, בישראל אין למי למכור אותן. לקנות אג"ח בתשואה של 50%, זה לא בפוקוס של המוסדיים. אמור להיות שחקנים לדבר הזה, וזה דבר שיקח זמן עד שזה יתפתח. צריך לזכור שהשוק הוא צעיר. מה שחסר זה גם קרנות, נאמנות ואחרות, שייתמכו בחוב בסיכון גבוה יותר", אמר ברכה.

אסי ברטפלד, מנכ"ל קבוצת דלק, חיזק את טענותו של ברכה ואמר כי "היום מביאים הרבה יותר בטחונות, האנליזה הרבה יותר מקיפה. למוסדיים יש מיליארדים שאין להם איפה להשקיע, והם משפרים את התשואות שלהם".

ברטפלד התייחס להחלטה כיצד לממן פרויקטי תשתיות – על ידי בנקים או מוסדיים "אי אפשר לממן חיפושי נפט וגז בהלוואות, אלא רק בהון עצמי, ולכן זה מגרש של שחקנים גדולים, ובשלב הראשוני של הפיתוח, רק של בנקים. ובנוסף, בשלב המימון, העסק מאוד מורכב".

לסיכום, אמר ברכה "אנחנו אופטימים על השווקים, למרות שיש הרבה עננים שמטרידים. עד היום הקטע הפוליטי ידע להסתדר בצורה סבירה בהקשר של השוק. שווקי המניות בעולם מעניים, למרות הבעיות באירופה ובארה"ב".

הרקע למפגש הבוקר היה מחקר משותף של מידרוג ו-BDO על שוק האשראי החוץ בנקאי. כיום יתרת יתרת האשראי החוץ בנקאי למגזר העסקי עומד כיום על 221 מיליארד שקל, ויחד עם אגח בנקים וחברות הביטוח, עולה ל-305 מיליארד שקל.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
צדק חברתי זה גם שתהיה זמינות מתן אשראי לחברות בינוניות וזמינות להשקעות ע"י אנשים פרטיים
ב-30 השנה הראשונות של המדינה היו כאן אגודות שיתופיות להלוואה וחסכון הבנקים בלעו את כולם למסעודה משדרות וסימונה מדימונה אין במה להשקיע השקעות סולידיות בתשואה שלילית, הסדרי חוב אסתר לבנון וסם ברונפלד אתם צריכים להמדד במספר ההנפקות, בכניסת חברות זרות לבורסה ובמחזורי המסחר, ולא להיות מתוגמלים על עליות השערים בבורסה שאינן קשורות אליכם
סם כבר לא קוסם  |  06.02.13
לכל התגובות