אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דו"ח: מועדוני הכדורגל באירופה צריכים לשלם יותר מס על העברות שחקנים צילום: איי אף פי

דו"ח: מועדוני הכדורגל באירופה צריכים לשלם יותר מס על העברות שחקנים

דו"ח של האיחוד האירופי טוען עוד שקבוצות כמו מנצ'סטר יונייטד וריאל מדריד צריכות לשלם מס גבוה יותר על משכורות ענק

06.02.2013, 16:36 | בלומברג

דו"ח של האיחוד האירופי טוען שקבוצות גדולות כגון מנצ'סטר יונייטד וריאל מדריד צריכות לשלם מס על העברות שחקנים גדולות ומס גבוה יותר על משכורות ענק במטרה לקדם את עניין חלוקת ההכנסות בכדורגל - ספורט ש"נוטה" לטובת הקבוצות הגדולות.

קראו עוד בכלכליסט

יאיא טורה ממנצ יאיא טורה ממנצ'סטר סיטי. "הכדורגל האירופאי נוטה לעזור לקבוצות הגדולות" | צילום: איי אף פי יאיא טורה ממנצ

על פי הדו"ח, אופ"א מאבנת את ה"יתרונות הקיימים של הקבוצות הגדולות" בתוך הספורט על ידי חלוקת 6% בלבד מהכנסות הצ'מפיונס ליג וליגת אירופה, לקבוצות שלא מעפילות לתחרויות האירופיות. על פי דו"ח של חברת הייעוץ KEA European Affairs, אופ"א צריכה לאמץ את רעיון "מס היוקרה" של ה-NBA, ליגת הכדורסל של צפון אמריקה וה-MLB, ליגת הבייסבול של ארה"ב. כלומר, לגרום לקבוצות בעלות תקציב שכר גבוה מעל רף מסוים לשלם מס שיחולק בין הקבוצות שלא עברו את הרף הזה.

על פי הדו"ח, הכדורגל האירופי "מגבש לאט-לאט שיטה של 'ליגות סגורות'". הדו"ח, שמשתרע על פני 261 עמודים טוען עוד, כי הכדורגל האירופי צריך לכתוב מחדש את החוקים של העברות השחקנים. האיחוד האירופי סייע לפיפ"א לכתוב מחדש את חוקי שוק ההעברות ב-2001.

על פי הפרופסור לעסקי הספורט, סיימון צ'דוויק, הקבוצות הגדולות יתנגדו למס יוקרה: "מנצ'סטר יונייטד תלך ישר לבית המשפט", אמר צ'דוויק. "הם יגידו ש-BMW לא צריכים לשלם מס כזה, אז למה הם כן?".

יונייטד וכל קבוצות הפרמיירליג משלמות 4% מס על כל העברה. הכסף הזה הולך לקרן הפנסיה של השחקנים.

שוק ההעברות האירופי צמח בצורה אדירה מאז 1995. אבל הקבוצות הדומיננטיות לא איבדו את הדומיננטיות שלהם. בין 2001 ל-2012 כ-92% מכל תארי האליפות בכל המדינות נקטפו על ידי שלוש קבוצות בכל מדינה. "השוק הנוכחי לא נלחם היטב נגד חוסר איזון בתחרותיות", נכתב בדו"ח.

תחת החוקים מ-2001, קבוצות שעזרו לטפח שחקן בין הגילאים 12 עד 23, מקבלות 5% מכל תשלום על העברתו. צריך להעלות את השיעור של תשלום הסולידריות הזאת ל-8%. כך על פי הדו"ח. על פי הדו"ח, קבוצה גם לא יכולה לשלם על שחקן סכום הגבוה יותר מ-70% מהשכר שהיא מתכוונת לשלם לשחקן שהיא רוכשת.

"החוקים החדשים הללו לא יפגעו בהשקעות ספורטיביות ויותאמו לחוקי האיחוד האירופי ולחופש התנועה וההון", נכתב בדו"ח.

תגיות