אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לקראת פיצוץ באלביט הדמיה? מחזיקי האג"ח הקצרות דוחים הצעת החברה צילום: אוראל כהן

לקראת פיצוץ באלביט הדמיה? מחזיקי האג"ח הקצרות דוחים הצעת החברה

מדובר בהצעת החברה מתחילת השבוע לדחות את תשלומי הקרן הקרובים, ועתה קיימת סבירות גבוהה כי בעלי האג"ח יפנו לביהמ"ש

07.02.2013, 23:55 | ענת ציפקין
מערכת היחסים בין אלביט הדמיה למחזיקי אגרות החוב שלה ממשיכה להידרדר: אסיפת מחזיקי אגרות החוב הקצרות מסדרה א' ו-ב' דחו היום (ה') את הצעת החברה מתחילת השבוע לדחות את תשלומי הקרן הקרובים. משכך, קיימת סבירות גבוהה כי בעלי האג"ח עשויים לפנות לערכאה משפטית בבקשה להעביר את התשלומים ב-20 בפברואר בסך כולל של 82 מיליון שקל למחזיקי האג"ח, או להעמיד את החוב לפירעון מיידי - מצב אותו ניסתה הנהלת אלביט הדמיה למנוע כשביקשה מהמחזיקים כולם בתחילת השבוע להיכנס עמה להידברות כוללת.

 

סדרה א' מיוצגת על ידי הנאמן וסדרה ב' מיוצגת על ידי עו"ד רועי סלוקי ועו"ד אסף ברם. במכתבים הנפרדים, אך זהים, שהוציאו הנציגויות שלשום, טרם האסיפה, הם טענו כי עד היום לא ציינה אלביט הדמיה מהי עמדתה המפורשת בסוגיית התשלום למחזיקי אגרות החוב של סדרה ב'. "עמדת מחזיקי האג"ח בסדרה ב' הינה אחת - החברה נדרשת לפרוע את התשלום הקרוב במלואו ובמועדו, בהתאם להוראות התשקיף ובהתאם ללוח הסילוקין", כתב עו"ד ברם, ותוהה מדוע בדיווח המיידי שפרסמה אלביט הדמיה אין היא מציינת מהי עמדתה בנושא. סלוקי מבקש לדעת באופן ברור, האם במקרה בו בקשת אלביט הדמיה לדחיית מועד ביצוע תשלום הקרן תיענה בשלילה על ידי מחזיקי אגרות א' וב', בכוונת החברה וביכולתה לשלמו ב-20 בפברואר. 

קראו עוד בכלכליסט

על רקע זה, הודיעה החברה בתחילת השבוע כי דירקטוריון אלביט הדמיה הסמיך את הנהלת החברה להתחיל במשא ומתן להסדר חוב מול מחזיקי אגרות החוב שלה, ובתוך כך לדחות את תשלום הקרן הקרוב לסדרות הקצרות לאפריל. אלביט הדמיה מציינת כי דירקטוריון החברה החליט לבצע מהלך זה לנוכח ניגודי העניינים הקיימים בין מחזיקי סדרות האג"ח השונות ובעקבות התנגדות חלק ממחזיקי הסדרות הארוכות לביצוע התשלומים, וזאת על מנת להגיע לפתרון כולל מול כלל המחזיקים של החברה.

שתי הסדרות הקצרות ביותר של אלביט הדמיה הן א' וב', ושתיהן אמורות להיפרע עד פברואר 2014. התשלומים הקרובים לשתי סדרות אלו הם ב-20 בפברואר. אלביט הדמיה אמורה לפרוע לסדרה א' קרן וריבית של 76.7 מיליון שקל, ו־7.5 מיליון שקל נוספים לסדרה ב'. בסך הכל, על אלביט הדמיה לשלם עבור סדרה א' 211 מיליון שקל ועבור סדרה ב' 30 מיליון שקל נוספים בשנתיים הקרובות עד לפירעונן המלא בשנת 2014. סדרה נוספת שמועד פירעונה הוא השנה הבאה היא 1- אגרות חוב להמרה. הסדרות הארוכות הן ג', ד', ה', ו', שמועד פרעונן ב-2021-2018. סדרה ו' נפרעת עד 2015.

גם אם לוקחים בחשבון את התזרים שצפויה אלביט הדמיה לקבל בשנתיים הקרובות ממימוש נכסיה, הרי לוח הזמנים הצפוף לתשלום חובותיה לנושיה לא יאפשר ליו"ר מוטי זיסר מרווח נשימה רחב מאוד על מנת להשביח את ערך המכירה עד לקבלת תזרים מזומנים ההולם את שווים של הנכסים הנמכרים, תוך עמידה מלאה בתשלומים למחזיקי האגרות. החשש הוא כי מכירה תחת לחץ עלולה להשיא תמורה נמוכה שלא תספיק לחברה על מנת לעמוד בכל התחייבויותיה לסדרות הארוכות, להם היא חייבת כ-2.1 מיליארד שקל (לפידיון אחרי 2013). רק השנה אמורה לשלם אלביט הדמיה תשלומי קרן של 479 מיליון שקל , ו-124 מיליון שקל נוספים כריבית, ובשנת 2014 - 249 מיליון שקל נוספים לקרן האג"ח ועוד 68 מיליון שקל ריביות. יתרת המזומנים (סולו) של החברה מסתכמת על פי דוח מקורות ושימושים שפרסמה לפני כשבועיים על 116 מיליון שקל בלבד.

בסוף החודש שעבר קיימה אלביט הדמיה אסיפה בה השתתפו כל נציגויות מחזיקי האג"ח, ובה דיווחה על מצבה הפיננסי ביחס להתחייבויותיה כלפי נושיה. מדו"ח מקורות ושימושים שהציגה החברה, עולה כי המקורות הנדרשים ל-2013 אינם ודאיים, ומבוססים במידה רבה על הצלחה בתוכניות המימושים ובתוכניות האחרות אותן מתווה החברה. מרבית הנכסים בשליטתה של אלביט הדמיה נמצאות במזרח אירופה ובהודו רחוקים מלהגיע לשיא שווים, וחברות הביומד בהן היא מחזיקה באמצעות אלביט מדיקל גם הן רחוקות מלהציף ערך. כך או כך, בכוונת אלביט הדמיה לממש את מכירת חלק מהקניונים בהם היא מחזיקה באמצעות חברת פאלזה סנטרס, כמו גם לקבל תזרים מזומנים נוסף ממימוש חלק מהמלונות אותם היא מחזיקה במערב אירופה.

תגיות