אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפסקה לעסקית: רק העטיפה משכנעת צילום: אוראל כהן

הפסקה לעסקית: רק העטיפה משכנעת

המזללה המקסיקנית דונקי מקווה להתפתח מסניף תל־אביבי לרשת עם בשורה תזונתית, אך בינתיים רק העיצוב שלה משכנע, בעוד האוכל חיוור וכבד

11.02.2013, 09:04 | גלי וולוצקי
במשך שנים תמהנו איך זה שהמטבח המקסיקני לא תופס בסצנת הקולינריה בישראל. הרי זה מטבח שלכאורה נראה כה מתאים לחך הישראלי, אז למה אינו מצליח להצמיח נציגות יציבה פה?

בחודשים האחרונים הוא עושה ניסיון נוסף. מסעדות רבות מכניסות לתפריטים מנות בהשראה מקסיקנית, ונפתחו גם מזללות של אוכל רחוב מקסיקני - בינתיים בעיקר בתל אביב.

דונקי, ברחוב החשמונאים בתל אביב, היא יותר מזללת פאסט פוד ממסעדה. על פי הצהרות יזמיה, היא מתעתדת להיות סניף ראשון ברשת פאסט פוד מקסיקני, והז'אנר שנבחר כאן הוא במוצהר לא אוכל מקסיקני אותנטי, אלא הגרסה הקליפורנית למטבח המקסיקני. זו וריאציה קלילה יותר שמתאימה יותר לחך הישראלי, עם יומרות בריאותיות (המסעדה מצהירה, למשל, כי אין מרכיבים מטוגנים בארוחות).

העיצוב של המקום נאה ונעים. הרבה לבן ועץ טבעי, איורים סימפטיים על הקירות, וניכר שנעשתה כאן עבודת מיתוג שבהחלט יכולה לקחת את הקונספט הלאה ולהתפתח לרשת. נשאר רק לבדוק אם גם האוכל ראוי לשכפול.

השיטה כאן כזאת: הסועד מוזמן להתייצב מול הוויטרינה ולבחור את המעטפת לארוחה (בוריטו, קסדייה, טאקו או מצע של אורז או סלט לנמנעים מבצקים). השלב הבא הוא בחירת המילוי (בשר בקר צלוי או טחון, בשר חזיר, אורז, שעועית שחורה וכו'), וזה גם החלק הקובע את מחיר הארוחה. לבסוף בוחרים תוספות (שמנת חמוצה, סלסת עגבניות ומנגו, גבינת צ'דר, מבחר סלסות וגוואקמולה וכו'). הדיל העסקי עולה 49 שקל וכולל מנה עיקרית, תוספות (אורז, נאצ'וס או תפוחי אדמה) ופחית שתייה.

קסדייה עם שייטל לבן, שעועית שחורה, תירס צלוי וגבינת צ קסדייה עם שייטל לבן, שעועית שחורה, תירס צלוי וגבינת צ'דר מגורדת. חביבה אך אנמית | צילום: אוראל כהן קסדייה עם שייטל לבן, שעועית שחורה, תירס צלוי וגבינת צ

תהליך ההזמנה לא היה סימפטי במיוחד. עובד הדלפק הנמרץ (מדי) הקפיד אמנם לחייך, אבל גם זירז את הסועדים לבחור מהר ולהתקדם בסרט הנע לקראת הקופה, בלי להתמהמה. אז בחרנו. קסדייה עם שייטל לבן בצלייה אטית, שעועית שחורה, תירס צלוי וגבינת צ'דר מגורדת היתה מנה חביבה אבל קצת אנמית, והיא השתפרה רק כשהטבענו אותה בסלסה חריפה. טאקו עם בשר בקר טחון, שעועית, שמנת חמוצה, סלסת עגבניות ומנגו וגוואקמולה היה אף הוא סביר, אבל לא מרעיש. תוספת של נאצ'וס היתה המנה הטעימה ביותר בארוחה, אבל את זה אפשר גם לאכול, משקית, בבית.

למרות העטיפה המשכנעת, משהו באוכל של דונקי נשאר אנמי ומשעמם. גם התוספות שאמורות להקפיץ את המנות -

סלסת עגבניות ומנגו, כוסברה וסלסות חריפות - אינן מצליחות במשימה. אולי כי למרות ההצהרות הבריאותיות אין תחושה שחומרי הגלם מתפוצצים מטריות ומטעם, והרושם הכללי הוא חיוור ואפילו קצת כבד.

גם אם הפעם המטבח המקסיקני ייקלט בנוף, לא בטוח שדונקי הוא המקום שישכנע אתכם להתאהב בו.

שם: דונקי

ז'אנר: פרש־מקס מהיר

מיקום: החשמונאים 91 ת"א, 03-5465295

פרטי העסקית: 49 שקל, ראשון־חמישי, 12:00–16:00

התחככות: עובדי המתחם הרעבים

שירות: שירות עצמי בסגנון צבאי

כשרות: אין

חניה: בתשלום, בחניוני רחוב הארבעה

נגישות נכים: יש, אך אין שירותי נכים

שורה תחתונה: לא משקף את הפוטנציאל המקסיקני

תגיות