אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפונציאל של פרוטליקס

הפונציאל של פרוטליקס

האם המחיר הגבוה שהשוק מתמחר את מכירת חברת התרופות, מוצדק?

11.02.2013, 13:13 | עדי דובין
השבוע פורסם ב"כלכליסט" כי חברת פרוטליקס (Protalix) נערכת למכירה, וכחלק מהתהליך דירקטוריון החברה בחר את בנק ההשקעות סיטי לניהול התהליך. המחיר המבוקש של הדירקטוריון עומד על סכום משוער של 600-800 מיליון דולר. בתוך כך מניות החברה הגיבו בעלייה של 20%, בציפייה לעסקה שתהיה במחיר יעד גבוה בעשרות אחוזים ממחיר השוק הנוכחי של החברה. אך האם הציפייה של המשקיעים מוצדקת?

קראו עוד בכלכליסט

בחודש מאי 2012 קיבלה פרוטליקס אישור מרשות המזון והתרופות האמריקאית (FDA) לשווק את התרופה אלליסו (Elelyso) - התרופה הראשונה שמיוצרת באמצעות תאי צמח והמיועדת לטפל בחולי המחלה הגנטית הנדירה גושה. התרופה אלליסו משווקת בעולם בידי ענקית התרופות פייזר, אך למעט בישראל, כחלק מהסכם המסחור שנחתם בין פרוטליקס ופייזר.

מאז קבלת הסכם השיווק בארה"ב, לא רשמה החברה הכנסות משמעותיות ממכירות אלליסו. שיפור ניכר ומעבר לרווחיות לא צפוי גם ברבעון הרביעי למרות שרבעון זה יכלול הכנסות גם מחולים המטופלים בישראל. עובדה זו יש להוסיף להתארכות המשא ומתן עם ממשלת ברזיל, דבר המגדיל את חוסר הוודאות העסקית של החברה. הטענה כי העסקה בברזיל עשויה להיות בהיקף של  400 מיליון דולר מעט מטעה, היות ופרוטליקס ופייזר חולקות את ההכנסות הצפויות (60% לפייזר ו- 40% לפרוטליקס), כאשר בנוסף צפוי ההסכם לכלול אבני דרך, דבר שיגרור את התשלומים לאורך תקופה ארוכה.

בצד הקליני קשה למצוא זרז להצפת ערך בטווח הקצר-בינוני. בדצמבר 2012 החלה החברה את ניסוי שלב 1 בתרופה PRX-102 לטיפול במחלת פאברי - מחלת אגירה גנטית תורשתית מחסרונו של אנזים, והדרך לשוק עדיין ארוכה. גם הפיתוח גרסה הביוגנרית לתרופה Enbrel של אמג'ן לטיפול במחלת דלקת פרקים שגרונית ופסוריאזיס עשויה לזכות בעיכוב משמעותי היות ואמג'ן עשויה לקבל הארכת פטנט עד שנת 2028.

העיכובים העסקיים לצד חוסר בזרזים להצפת ערך בחברה בטווח הקצר בינוני ואולי גם איום של גיוס עתידי, ככל הנראה הניעו את דירקטוריון החברה לחפש רוכש חיצוני, לאור חוסר היכולת של ההנהלה הנוכחית להציף ערך למשקיעים הקיימים. ראיה לכך היא מחיר המניה אשר נמוך היום ב-25% ממחירה בעת חתימת הסכם המסחור עם פייזר, ואף תשואת החסר של המניה לעומת מדדי הפארמה והביוטכנולוגיה בארה"ב.

ההסכם עם סיטי נועד לשדר מסר לחברות הפארמה לגבי רצון המשקיעים לעסקה וגם הגדירו את גבולותיה. ולכן בהתאם לחוסר היכולת להציף ערך, סביר להניח שבסופו של דבר הסכם שכזה לא יהיה עם אפסייד משמעותי על המחיר השוק הנוכחי כפי שהמשקיעים מצפים לו.

הכותב הנו מרצה בקורס 'סוחרי ביומד' במכללת MIBI, המכללה הישראלית באינטרנט ובעל הבלוג TalkingValue.com.

אין בסקירה זו לרבות כל מסמך ו/או קובץ המצורף לו משום יעוץ או המלצה לקנייה / מכירה של ני"ע ו/או מכשירים פיננסיים, העושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד.

תגיות