אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אימון אישי: הרצפה כבר לא עקומה צילום: עמית שעל

אימון אישי: הרצפה כבר לא עקומה

גם מי שלא רקד בלט מעולם יכול להתאמן בשיטת הפלור בר, להגמיש ולחזק את שרירי הבטן התחתונה והגב

13.02.2013, 09:05 | רעות ברנע

שיטת הפלור בר, המבוססת על עקרונות ותרגילי הבלט הקלאסי, פותחה בשנות החמישים בארה"ב במטרה לשקם רקדנים פצועים, ועתה נחתה במועדון סייבקס הילטון בתל אביב. השיעור, שאורכו שעה, מתנהל באווירה אטית ורגועה ומורכב מסדרות של תרגילים שמזכירים שיעורי פילאטיס או עיצוב, רק מבוססים על תנוחות והנחיות מעולם הבלט.

כמי שלא פקדה שיעור בלט בחייה, היו כמה רגעים שבהם הרגשתי מעט אבודה, אבל כמו בשיעורי יוגה, כנראה גם הטרמינולוגיה הזאת נלמדת עם הזמן וההתמדה בשיעורים. "המטרה היתה לפתוח את השיטה לקהל הטרוגני, ללא מגבלות גיל או ניסיון בבלט", מספרת שיראל שלוש, מדריכת השיטה במועדון, רקדנית ובוגרת מגמת מחול בתלמה ילין. "ולכן השיעורים מועברים ברמה התחלתית ובסיסית. נכון שלאנשים שמעולם לא רקדו בלט הקושי ההתחלתי יהיה השפה, אבל לשם כך צריך משמעת עצמית והתמדה, ועם הזמן מבינים הכל. כל מי שבא מהעולם הזה ויש לו רקע וניסיון בהדרכה - יכול להדריך בשיטה".

אימון פלור בר. מתקיים על הרצפה ולא ליד הבר, צילום: עמית שעל אימון פלור בר. מתקיים על הרצפה ולא ליד הבר | צילום: עמית שעל אימון פלור בר. מתקיים על הרצפה ולא ליד הבר, צילום: עמית שעל

השיעור, בניגוד לשיעורי הבלט, מתבצע כולו על הרצפה ולא ליד הבר, מה שמאפשר החזקה וחיזוק של השרירים הפועלים ממרכז הגוף, ואכן - למחרת השיעור לא היה קשה להרגיש את שרירי הבטן. "כאשר שוכבים על הרצפה קשה יותר לרמות", אומרת שלוש, "והשכיבה שומרת על האגן והגב במקום בצורה הנכונה ביותר". שיעורי הפלור בר מסייעים בעיקר לחיזוק שרירי הבטן התחתונה והגב באמצעות הארכתם, ולהגדלת הגמישות וטווח התנועה במפרקים.

פרטים: ימי שלישי ב־10:00. כניסה חד־פעמית: 100 שקל. חינם למנויים.

ויטמינים: מתכון ביתי למים מועשרים

מים בתוספת ויטמינים הפכו לפופולריים בשנים האחרונות עבור ספורטאים שרוצים להעשיר את הגוף בוויטמינים ובאנרגיה לפני ואחרי האימון. אלטרנטיבה למותגים מסחריים היא הכנת מי ויטמינים בבית, ומתכונים אפשר למצוא באתר fitnessnewspaper.com. זאת אולי השקעה גדולה יותר מלרכוש בקבוק בפיצוצייה הקרובה, אבל התוצאה טבעית וטעימה יותר.

התחילו בשורש ג'ינג'ר מקולף בגודל של כס"מ, שעשיר בוויטמין C ומהווה מקור מצוין לוויטמין B3 ו־B6.

את שורש הג'ינג'ר מעכו קלות באמצעות כף עץ כדי למקסם את טעמו והעבירו אותו לקנקן. הוסיפו עלים משני ענפי נענע טרייה, שעשירה בוויטמין C, סיבים תזונתיים וברזל. בקערה נפרדת מעכו (שוב באמצעות כף עץ) כוס אננס טרי העשיר בוויטמין B1 ו־B6, כוס פטל קפוא העשיר בוויטמינים A, B1, B2, B3 ו־C, ומיץ מחצי לימון או ליים העשירים בוויטמין C ונוגדי חמצון. את תערובת הפירות הוסיפו לקנקן, ומלאו חצי ליטר עד ליטר מים מינרליים או מסוננים. את המשקה מומלץ לשמור בקירור, ולשתות כעבור שעה עד שלושה ימים.

תגיות