אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
LG אופטימוס Vu: הפאבלט המקודש לאיסלאם צילום: ניצן סדן

LG אופטימוס Vu: הפאבלט המקודש לאיסלאם

מבחוץ הוא שחור, מרובע, נראה מזווית מסוימת כמו הכעבה ויש לו סקס אפיל של טייפ דאבל-קאסט. ומבפנים? הוא מתעלה גם על מכשירי ה-Note המוצלחים של סמסונג. לקחנו לסיבוב את הפאבלט של LG, שבדיוק נחת בישראל

18.02.2013, 14:05 | ניצן סדן
הצלחת קטגוריית הפאבלט - מכשיר שמשלב תכונות של סמארטפון וטאבלט, הפתיעה אותי; מכשיר שהוא גדול מכדי להיות מופעל ביד אחת, קטן מכדי לספק חוויית צפיה של מחשב לוח ונראה משונה כשמשתמשים בו כטלפון. אבל מיליוני צרכנים בעולם סברו אחרת והקטגוריה שנולדה אצל Dell (במכשיר ה-Streak), גדלה אצל סמסונג (גלקסי Note) ולאחרונה בגרה (Note 2) נמצאת על המפה ונשארת בה.

קראו עוד בכלכליסט

בסקירה זו תפגשו את התשובה של LG לפאבלטים של סמסונג - מכשיר האופטימוס Vu (מבוטא View). המכשיר המגודל נחת השבוע בישראל, במטרה להידחק לכיסכם (אם אתם לובשים במקרה, דגמ"ח צבאי).

מכשירי אופטימוס Vu בידי מציגה בתערוכה סינית מכשירי אופטימוס Vu בידי מציגה בתערוכה סינית מכשירי אופטימוס Vu בידי מציגה בתערוכה סינית

עיצוב ומבנה: יומן השנה, 2013

אנשים שראו את ה-Vu בידי שאלו "מה זה?" והרימו גבה - וקשה לי להאשים אותם. הוא באמת לא דומה לשום דבר אחר שנמצא כיום בשוק. יש לו מסך 5 אינץ' ברזולוציה של 1,024 על 768 פיקסל - וביחס תצוגה של 4:3. על הנייר, מסתובבים בישראל מכשירים בעלי מסכים חדים משלו - אולם בפועל, איכות התצוגה שלו פשוט מעולה. ל-LG יש יופי של טכנולוגיית תצוגה.

נסו לדמיין הרבה אנשים קטנים הולכים מסביבו. Vu, צילום: ניצן סדן נסו לדמיין הרבה אנשים קטנים הולכים מסביבו. Vu | צילום: ניצן סדן נסו לדמיין הרבה אנשים קטנים הולכים מסביבו. Vu, צילום: ניצן סדן

גופו דק למדי (8.5 מ"מ) וכבד רק במעט ממתחריו (168 גרם). ואז מרימים אותו ומבינים את הבעיה: בגודל של 13 על 9 ס"מ, פשוט בלתי אפשרי להשתמש בו ביד אחת, כמעט לשום פונקציה שהיא.

משמאל: שקע. מימין: לוציפר. Vu, צילום: ניצן סדן משמאל: שקע. מימין: לוציפר. Vu | צילום: ניצן סדן משמאל: שקע. מימין: לוציפר. Vu, צילום: ניצן סדן

הגוף עצמו עשוי מהרבה פלסטיק ומעט מתכת. החיפוי של חריץ ה-SIM שבצידו מחובר לגוף בחיפוי פלסטיק גמיש דקיק ושברירי למראה. לעומתו, שקע ה-USB בחלקו העליון מתהדר ב"דלת" הזזה כסופה וזעירה. לצידו תמצאו כפתור הפעלה וכפתור איור (להלן יכונה "לוציפר", פרטים בהמשך).

הכיסוי שהופך את הפאבלט ל"יומן השנה", צילום: ניצן סדן הכיסוי שהופך את הפאבלט ל"יומן השנה" | צילום: ניצן סדן הכיסוי שהופך את הפאבלט ל"יומן השנה", צילום: ניצן סדן

הוא הגיע אל המערכת עם כיסוי עשוי פלסטיק ולבד, שנתן לו סטייל של יומן שנה, מהסוג שאנשים היו נושאים עמם לפני שנולד הסמארטפון ושבנקים וחברות אשראי נהגו לתת במתנה ללקוחות חדשים.

הרבה פלסטיק, מעט מתכת. Vu, צילום: ניצן סדן הרבה פלסטיק, מעט מתכת. Vu | צילום: ניצן סדן הרבה פלסטיק, מעט מתכת. Vu, צילום: ניצן סדן

העיצוב הזה נותן ל-Vu מראה ייחודי ובולט שקשה להתעלם ממנו. הבעיה היא שלא מדובר בתשומת לב חיובית: כל הפלסטיק, הרוחב הזה והסגנון הכללי הוא פשוט יותר מדי וינטג'. כמה? בואו נאמר שיש ל-Vu סקס אפיל של טייפ דאבל קאסט. ל-LG יש את כל הכלים לבניית מכשירים נאים ומרשימים. משום מה, החברה פשוט לא מביאה כאלה אל המדפים מזה זמן מה - וחבל. האופטימוס Vu נראה, יותר מכל, כמו ציוד צבאי.

ממשק ומערכת הפעלה: הכל בגדול

ה-Vu מבוסס על אנדרואיד 4.04. חלקו התחתון של המסך מציג שישה אייקונים במקום חמישה (וחמישה במסך הנעילה) - ביניהם יישום פנקס רשימות. המקלדת הווירטואלית שלו מרווחת - במקרה זה, רוחב המסך עומד לטובת המכשיר ונוח יחסית להקליד עליו.

אופטימוס Vu, צילום: ניצן סדן אופטימוס Vu | צילום: ניצן סדן אופטימוס Vu, צילום: ניצן סדן

הבעיה ב-Vu היא שעל אף שהוא נועד לרישום ואיור, אין לו סטיילוס שמתכנס בגופו כמו שאפשר למצוא ב-Note. למעשה, לידי הוא הגיע ללא הסטיילוס הייעודי שלו כך שלא אוכל לספר לכם כמה מדויק הוא העט.

במקום סטיילוס מובנה, ל-Vu יש את לוציפר; כפתור קטן שמפעיל ממשק איור שמתבסס על האצבע שלכם. הוא מבצע צילום מסך ונותן לכם לקשקש עליו כרצונכם. באמצעותו תוכלו לכתוב על גבי המסך בכל מצב ובכל מקום - לרבות יישומי בסיס כמו גלריית התמונות ועוד.

איור על כל אפליקציה. תכונת הציור של ה-Vu, צילום: ניצן סדן איור על כל אפליקציה. תכונת הציור של ה-Vu | צילום: ניצן סדן איור על כל אפליקציה. תכונת הציור של ה-Vu, צילום: ניצן סדן

מי שמצטיין בציור בצבעי גואש, עוסק בכירורגית-מוח או מתורגל בשימוש עדין במיוחד באצבעותיו לא יזהה פה בעיה. עם זאת, רובנו כותבים בעט ולכן להמירו באצבע זה לא אינטואיטיבי ולא נוח. ולמה זיכיתי אותו בשם לוציפר? משום שהוא בולט מעל לגוף המכשיר ונלחץ בטעות באופן תדיר; רציתם לענות להודעה? לפתוח אפליקציה? לחיצה קטנה ואתם מציירים על מסך קפוא במקום להפעיל את מה שרציתם.

את ממשק הציור ניתן להפעיל גם תוך כדי שיחה - תכונה לא ברורה בעליל, שכן לא כל המשתמשים נעזרים באוזניות למיניהן כדי לשוחח בטלפון. קצת קשה לצייר על המסך כשהוא דבוק לצד הראש שלכם.

ביצועים וקישוריות: גדול ומהיר

למכשיר יש מעבד טגרה 3 בעל שתי ליבות במהירות 1.5 גיגה-הרץ וגיגה-בייט של זיכרון פעולה - מפרט שמספיק כדי להריץ כל אפליקציה בצורה חלקה ועם זמני טעינה קצרים. המעבד הגרפי שלו נופל ביכולותיו מזה של הגלקסי Note 2, אולם עדיין מסוגל להפעיל משחקים באיכות גבוהה.  

מצד שני, חריץ לכרטיסי זיכרון לא תמצאו בו ותאלצו להסתפק ב-16 גיגה-בייט של מרחב אחסון מובנה. בהתחשב בגודלו, מפתיע שהחברה בחרה שלא להתקין בו רכיב כזה. איכות השיחה טובה מאוד והסאונד צלול ונהיר; חבל שלא נוח להשתמש בו כטלפון בגלל מידותיו.

מולטימדיה ואפליקציות: מותק, הסרט התנפח

ל-Vu יש חבילת יישומים ייעודית לפאבלטים - פנקס רשימות, יומן, כלי איור ועוד. החבילה היא משמעותית נוחה ואינטואיטיבית יותר מזו של סמסונג: אין בה רשימה ארוכה של ניירות ומזכרים ("טיול", "מתכון" ושאר ירקות) אלא רק מה שתצטרכו. ניתן להתאים אישית כל פנקס, להוסיף תמונות, טקסט, לינקים ועוד. על פניו, נראה שבתחום זה התעלתה LG על מתחרתה הגדולה. בתחום הסרטים, מציג ה-Vu את כוחו האמיתי. איכות התצוגה הטובה, ביחד עם המסך המנופח, מציג סרטי HD בצורה טובה מאוד.

מעולה בסרטים. באפליקציות - פחות, צילום: ניצן סדן מעולה בסרטים. באפליקציות - פחות | צילום: ניצן סדן מעולה בסרטים. באפליקציות - פחות, צילום: ניצן סדן

העניין הוא שלא כל אפליקציה תדע להתמודד בצורה טובה עם יחס התצוגה של המסך. אפילו משחק פשוט כמו פרוט נינג'ה נראה מתוח, מה שפוגם בחדות האובייקטים ומדגיש פיקסלים.

על המכשיר מותקנת אפליקציית SmartWorld של LG, לגיבוי, סנכרון והורדת יישומים. אני מצאתי אותה מיותרת למדי, שכן אין בה אף יישום שלא ניתן למצוא בחנות האנדרואיד הסטנדרטית.

מצלמה: איכותית, בגוף בעייתי

ל-Vu יש מצלמת 8 מגה פיקסל, זהה לשל מכשיר ה-4X. הממשק הוא בסיסי ונוח למדי, כשנקודת החולשה היחידה בו היא מהירות מיקוד; מפעם לפעם יכולתי לחוש בהשתהות מורגשת בעת מיקוד בנגיעה.

העניין הוא שמצלמה שמחוברת למכשיר גדול יחסית ופחות נוח לאחיזה מצריכה ייצוב תמונה טוב יותר כדי למנוע תמונות מטושטשות. התמונות עצמן הן באיכות טובה מאוד - אך לא בצורה יוצאת דופן.

יופי של מצלמה. Vu מהצד, צילום: ניצן סדן יופי של מצלמה. Vu מהצד | צילום: ניצן סדן יופי של מצלמה. Vu מהצד, צילום: ניצן סדן

סוללה והתחממות: לא, הוא לא נפתח מאחורה

סוללת המכשיר תספיק לכמעט יום עבודה שלם, בשימוש סביר. המכשיר לא מתחמם בצורה יוצאת דופן גם בהפעלת יישומים תובעניים. גב הפלסטיק שלו דווקא עוזר במקרה זה - הוא נראה עבה יותר משל מכשירים מקבילים, מה שמסייע בפיזור החום ובבידוד שלו.

לא ניתן להחליף את הסוללה, בדומה למכשירים רבים אחרים. אבל בגלל העיצוב שלו, משתמשים עלולים לטעות ולחשוב שניתן לעשות זאת בכוח. למי שינסה, אמליץ לוודא שהמכשיר באחריות. או במילים אחרות: פשוט לא לנסות.

גב הפלסטיק של ה-Vu, צילום: ניצן סדן גב הפלסטיק של ה-Vu | צילום: ניצן סדן גב הפלסטיק של ה-Vu, צילום: ניצן סדן

סיכום ואלטרנטיבות: בחזרה לשולחן השרטוט

ה-Vu הוא פיתוח אמיץ למדי; לא כל חברה תביא לשוק מכשיר בעיצוב כזה כאשר ברור שיהיה פחות נוח ממתחרהו העיקרי. ה-Vu אינו נוח לשימוש והיעדר הסטיילוס המובנה הוא חיסרון בולט. כנראה שגם מי שהחליט שהמכשיר הבא שלו יהיה פאבלט היה מעדיף עיצוב של Note, שהוא פונקציונלי יותר. המכשיר עולה 2,699 שקל - זול מהמתחרה העיקרי שלו - ונמכר בשלב זה ברשתות כבאג ואחרות. עדיין לא ידוע אם יימכר גם בספקיות הסלולר.  

LG צפויה להשיק בקרוב דגם מחליף, בשם Vu 2. הוא יהיה בעל מעבד גרפי מעט חזק יותר, 2 גיגה-בייט זיכרון, חריץ לכרטיס זיכרון ומעבד משופר של קוואלקום. מצד שני, הוא יהיה בעל מסך זהה ונטול סטיילוס כקודמו. המחליף גם צפוי להימכר רק במזרח הרחוק, בשלב זה.

אני אישית, מאמין ב-LG; לחברה יש רעיונות טובים ותקציבי מחקר ופיתוח שיאפשרו להפוך אותם למוצרים. אבל נכון לרגע זה, החברה עדיין נמצאת בצילה של סמסונג; ה-Vu הוא לא המכשיר שיחזק את מעמדה מול המתחרה. לא קל להמליץ על ה-Vu כשבשוק קיימים מכשירים אחרים בעלי מסך גדול, ממשק נוח בהרבה ועם עיצוב שלא מזכיר את האבן הכי מפורסמת במכה.

תגיות