אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חפשו את מניות הדיבידנד הבינלאומיות צילום: בלומברג

חפשו את מניות הדיבידנד הבינלאומיות

קיצוץ התקציב שצפוי בארה"ב במרץ יעיק על צמיחת הכלכלה, דבר שיתמוך בהשקעה במניות הדיבידנד

13.02.2013, 07:54 | רוס קוסטרייך

שוקי המניות, שרשמו עליות במשך חמישה שבועות רצופים, לקחו בשבוע שעבר הפסקה קלה, אך לבסוף סיימו בעליות קלות.

נטל המס עושה את שלו

בשבוע הקרוב צפויים להתפרסם כמה דו"חות הכלכליים, שאחד החשובים בהם הוא דו"ח המכירות הקמעונאיות לינואר. מדובר בדו"ח משמעותי, שכן הוא יספק עדויות ממשיות ראשונות לאופן שבו הצרכנים מתמודדים עם העלייה במס ההכנסה בתחילת השנה. בשלב זה,התחזיות הרווחות הן לצמיחה של 0.1% במכירות, שיהוו ירידה משמעותית בהשוואה לצמיחה של 0.5% שנרשמה בדצמבר. מכיוון שלעלייה במס ההכנסה היתה השפעה משמעותית על רמות ההכנסה האישיות, ישנו סיכון מסוים שהירידה בצמיחה במכירות הקמעונאיות תהיה עמוקה אף יותר.

רמות אמון הצרכנים אמנם התחזקו בשבועות האחרונים, אך אני מייחס זאת להשפעת החוזק שהפגין שוק המניות בינואר, ואיני משוכנע שניתן לתרגם את העלייה באמון למכירות ערות יותר. למעשה, נתוני המכירות שראינו עד כה מצביעים על מגמת ירידה. לדוגמה, מדד המכירות השבועיות של Redbook Research מצביע מאז תחילת ינואר על מגמה שלילית. אם דו"ח המכירות הקמעונאיות של ינואר יחזק מגמה זו, יהיה זה סימן רציני לכך שהצרכנים חשים בנטל המסים הגבוהים יותר, ולכך שהמניות עשויות להיות פגיעות לרמות מכירות נמוכות יותר.

באותו הקשר, יש לציין גורם משמעותי נוסף לטווח הזמן הקרוב - הקיצוצים בהוצאות הממשלתיות (sequester). מדובר בשורה של קיצוצים אוטומטיים בהוצאות הממשלתיות שיסתכמו ב־85 מיליארד דולר. הקיצוצים היו אמורים להיכנס לתוקף כבר בתחילת השנה, אך נדחו עד למרץ במסגרת הדיונים למניעת הצוק הפיסקאלי. בפרק זמן זה, התקווה היתה שהקונגרס והנשיא ברק אובמה יצליחו להגיע להסכם שימנע את ההשפעות המלאות של הקיצוצים הצפויים, אך למרות הדחייה בחודשיים, היעדר ההתקדמות במשא ומתן מגבירה את הסבירות כי הקיצוצים אכן ייכנסו לתוקף בחודש הבא.

במידה ואכן זה יהיה המקרה, איני חושב שהקיצוצים יהוו "נקודת מפנה" עבור הכלכלה האמריקאית, אך הם יהוו מעמסה ויגבירו את הסיכון לצמיחה מאכזבת ב־2013. כך, ככל שנתקרב לתאריך היעד להחלת הקיצוצים תגבר התנודתיות בשווקים.

אני מאמין כי הכלכלה האמריקאית תתרחב ב־2013, אך הצמיחה הזו ככל הנראה תהיה אטית, בייחוד במחצית הראשונה של השנה. בהתחשב בסיכונים לטווח הקרוב שמשפיעים על הכלכלה ועל השווקים, ברצוני להדגיש תחום השקעות שאותו הדגשתי בעבר: התמקדות במניות דיבידנד. מניות אלו מציגות ביצועים טובים במרבית הסביבות הכלכליות, אך לאורך ההיסטוריה הביצועים שלהן היו טובים במיוחד בתקופות של צמיחה כלכלית מקרטעת. במיוחד, הייתי מציע להתמקד במניות דיבידנד בינלאומיות.

וול סטריט. הכלכלה תתרחב, אך הצמיחה תהיה איטית, צילום: בלומברג וול סטריט. הכלכלה תתרחב, אך הצמיחה תהיה איטית | צילום: בלומברג וול סטריט. הכלכלה תתרחב, אך הצמיחה תהיה איטית, צילום: בלומברג

דיבידנד עוקף אג"ח

התשואות על האג"ח נמצאות קרוב לשפל היסטורי, כך שאזורים רבים בשוקי מניות הדיבידנד מציעים תשואות דיבידנד שתואמות או אף עוקפות את התשואות הזמינות בשוקי האג"ח. אף שאיני מאמין שכדאי למשקיעים, המחפשים אחר הזדמנויות להשקעות, להתמקד בתשואות דיבידנד במנותק משאר השוק (היכולת לרשום צמיחה בדיבידנדים ובנתונים החברות היא מהותית), התשואות הללו כן מייצגות את ההזדמנויות במרחב.

השורה התחתונה: על רקע התשואות הנמוכות שמציע שוק האג"ח, מומלץ לחפש השקעה במניות דיבידנד בינ"ל, שמציגות ביצועים טובים יותר כאשר הכלכלה מקרטעת.

הכותב הוא אסטרטג המניות הראשי של בלאקרוק

תגיות