אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מדוע נפטרים בכירי וול סטריט ממניות? צילום: אי פי אי

מדוע נפטרים בכירי וול סטריט ממניות?

עלייה בהיקף מימושי אחזקות המנהלים בחברות שבהן הם עובדים מעוררת חשש לירידות

13.02.2013, 07:53 | ענת ציפקין

האם שוקי המניות בארה"ב אכן בעיצומו של שוק שורי שצפוי להימשך עמוק לתוך 2013? כלכלנים ואנליסטים סבורים שכן, והם אף ממליצים להגדיל את החשיפה לנכסי הסיכון על חשבון שוק האג"ח. אולם מתחת לפני השטח נראה שהמנהלים הבכירים בוול סטריט מעדיפים להקטין את אחזקותיהם בחברות שבהן הם עובדים.

שיא ביחס המימושים

הדוגמה הבולטת ביותר לכך היתה בשבוע שעבר כאשר אריק שמידט, ממייסדי ומבעלי (2.3%) ענקית החיפוש האינטרנטית גוגל, הודיע כי בכוונתו למכור כ־40% מאחזקותיו בחברה (2.3%) בשווי שוק של כ־2.5 מיליארד דולר. המכירה צפויה להתבצע בהדרגתיות, ותארך עד שנה. אולם שמידט אינו לבד, מדובר בטרנד של ממש בוול סטריט, כאשר נושאי תפקידים בכירים בתאגידים הגדולים מוכרים באופן אגרסיבי את אחזקותיהם בחברות.

מדוע זה מטריד? מכיוון שנושאי המשרה הבכירים יודעים על החברות הרבה יותר ממה שהציבור יודע עליה, ואם הם סבורים שהגיעה השעה לממש את אחזקותיהם, ייתכן שהם מעריכים שפניה של המניה דרומה.

במאמר שפורסם ב"וול סטריט ג'ורנל" בשבוע שהאחרון דווח על מחקר שביצעה חברת המחקר ארגוס (Argus), הבודק את היחס בין מכירה לקנייה של מניות על ידי נושאי משרה בכירים בחברות הנסחרות בבורסת ניו יורק (NYSE).

כך, נכון לשבוע שעבר, עמד היחס בין מימוש מניות על ידי בכירים לקנייה על 9.2. כלומר, על כל 9.2 מניות שהם מכרו, הם קנו מניה אחת בלבד. הפעם האחרונה שהיחס היה כל כך גבוה נרשמה ביולי 2011, רגע לפני הפיצוץ בסוגיית תקרת החוב של ארה"ב. משבר העלאת תקרת החוב הוביל במהלך השבועות שלאחר מכן (בקיץ 2011) להורדת דירוג האשראי המושלם של ארה"ב, ובהמשך איבד מדד דאו ג'ונס כ־2,000 נקודות (כ־15%).

אם בודקים את השבועות האחרונים, ניתן לזהות מגמה דומה של היקפי מימושים אגרסיביים מצד בעלי משרה בכירים, כשברקע ממשיכים המדדים המובילים בוול סטריט לשבור שיאים חדשים. לדוגמה, מדד 500 S&P הגיע השבוע למרחק של כ־3% בלבד משיא כל הזמנים שרשם באוקטובר 2007.

עלייה צפויה במס

ב"וול סטריט ג'ורנל" מציינים כי ברוב המקרים בעשור האחרון שבהם נרשמו מימושים כה אגרסיביים על ידי בכירים שלוו בעליות של שוק המניות, נרשמו לבסוף ירידות בשווקים בשיעור ממוצע של 2.1%. כך שייתכן שניתן היה להתייחס למימושי המניות כסימן לבאות.

מנגד, יש לציין כי סיבה אפשרית נוספת לגל המימושים המסיבי היא כוונת הממשל להגדיל את המס על רווחי הון, כחלק מתוכנית התקציב שהוא צפוי להעביר.

השורה התחתונה: יחס המכירה־קנייה של מניות על ידי בכירים בוול סטריט נמצא ברמה גבוהה, מצב שבעבר הסתיים בירידות בשוק המניות.

תגיות