אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ה-G20 הודיעו: נימנע מהתערבות בשערי החליפין צילום: בלובמרג

ה-G20 הודיעו: נימנע מהתערבות בשערי החליפין

הודעת הסיכום של הכינוס במוסקבה כוללת התחייבות להימנע מפיחות יזום ומשימוש בשער המטבע למטרות תחרותיות

16.02.2013, 15:33 | בלומברג

שרי האוצר ונגידי הבנקים המרכזיים של 20 המדינות המתועשות והמתפתחות המובילות של העולם התחייבו היום (שבת) לא להתערב בשערי החליפין של מטבעותיהם לצורך הגברת התחרותיות של הכלכלה, ובכך להימנע מ"מלחמת מטבעות".

בתום כינוס בן יומיים שנערך במוסקבה גובש מסמך מסכם בו נכתב כי חברות G20 יימנעו מ"פיחותים תחרותיים" ו"יתנגדו לכל ביטוי של פרוטקציוניזם" זאת במטרה לשמור על שווקים פתוחים ולאפשר לכוחות השוק לקבוע את המגמות הכלכליות.

קראו עוד בכלכליסט

סוגיית המט"ח הפכה לאחת המרכזיות בכינוס, לאחר שברוסיה המארחת זועמים על מדינות שמבצעות מניפולציות בשערי מטבעות כדי לסייע לכלכלה שלהן. למשל, יפן הפועלת לפיחות הין במטרה להפוך את הייצוא שלה לאטרקטיבי יותר.

כמו כן המדינות הסכימו כי תנודתיות גדולה יותר ואי סדר בתנועת ההון שנוצרת בשל ניסיונות של מדינות להשפיע על שער החליפין פוגעת ביציבות הפיננסית. 

יפן במגננה

שר האוצר הבריטי, ג'ורג' אוסבורן, אמר בכינוס כי על המדינות להימנע משגיאות העבר ולא להשתמש במטבע ככלי במלחמות כלכליות.

במרכז הדיון עמדה כאמור יפן שהחלישה את הין ב-7% בשנה שעברה. נציגי יפן במפגש ובהם ראש הממשלה שינזו אבה הכחישו את כל הטענות כלפיהם תוך שהם מדגישים שהעולם רק ירוויח מכלכלה יפנית חזקה.

"המדיניות המוניטרית של יפן מכוונת לסיום תקופת הדפלציה וייצוב הכלכלה תוך הבטחת צמיחה יציבה אל מול רמות מחירים יציבות", הדגיש נגיד הבנק היפני מסאקי שירקווה. שר האוצר היפני, טארו אסו, אמר בתורו כי ליפן חזקה תהיה השפעה חיובית על הכלכלה הבינלאומית.

תגיות