אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
השרים מכשירים את הנוהג: המנכ"לים במשרדי ממשלה יוכלו למנות יועצים ללא מכרז צילום: עמית שאבי

השרים מכשירים את הנוהג: המנכ"לים במשרדי ממשלה יוכלו למנות יועצים ללא מכרז

בהצעה שתאושר היום בממשלה נכתב כי יש חשיבות שמנכ"לים יוכלו לעבוד בסביבת עבודתם הקרובה עם אנשי אמונם. במקום מכרז, המועמדים ייאלצו לעמוד בתנאי סף שתקבע נציבות שירות המדינה

17.02.2013, 11:30 | תומר אביטל

המנכ"לים במשרדי הממשלה יוכלו למנות את צוותם ללא מכרז. אף שהממשלה החדשה עדיין לא הושבעה ממהרים השרים היוצאים לקבוע עובדות בשטח והבוקר (א') הם צפויים לאשר נוהל מינויים חדש. לפי הנוהל - שמכשיר למעשה את המצב הקיים - המנכ"לים ומקביליהם, לרבות היועץ המשפטי לממשלה, יוכלו למנות את יועציהם, ראשי המטה, המזכירים והנהגים ללא מכרז. במקום זאת, המועמדים ייאלצו לעמוד בתנאי סף שתקבע נציבות שירות המדינה.

לא מעט מהמנכ"לים צפויים להתחלף עם השבעת השרים החדשים. כך למשל לאחרונה הודיע מנכ"ל משרד התקשורת עדן בר טל על כוונתו לסיים את תפקידו במגזר הציבורי לאחר עזיבתו של השר הנוכחי משה כחלון.

עדן בר טל, מנכ"ל משרד התקשורת שהודיע כבר על פרישה, צילום: אוראל כהן עדן בר טל, מנכ"ל משרד התקשורת שהודיע כבר על פרישה | צילום: אוראל כהן עדן בר טל, מנכ"ל משרד התקשורת שהודיע כבר על פרישה, צילום: אוראל כהן

מדובר במשרה תובענית עם מחויבות ציבורית אך גם נחשקת: המנכ"לים חולשים על תקציבי ענק, משתכרים כ-35 אלף שקל ונהנים מרכב ונהג, לשכה ומזכירות. כחלק מהלשכה יכול המנכ"ל למנות כשלושה יועצים במשרות אמון - ולחלק ביניהם תקציב של כ-45 אלף שקל, כראות עיניו. יועצי המנכ"ל משתכרים בממוצע כ-14 אלף שקל אך לא זכאים לרכב.

אלא שמלבד העוזרים, על שאר העובדים קיימת חובה לעבור מכרז - כדי לאפשר לכל אדם להתמודד על המשרה הציבורית. החובה הזו בוטלה זמנית בלשכות המנכ"לים בתחילת הקדנציה הקודמת, וההחלטה שתאושר היום בממשלה תפטור את המנכ"לים מהצורך במכרז באופן קבוע גם לשנים הבאות, ובכך תאפשר להם להעסיק את מי שיחפצו לתפקידים.

בהצעה מוסבר בין היתר כי יש חשיבות שהמנכ"לים יוכלו "לעבוד בסביבת עבודתם הקרובה עם אנשי אמונם". כמו כן ייקבע מנגנון לעידוד מינויים מתוך הסגל המקצועי של שירות המדינה. בלשכות בהן ימונה עובד מדינה יזכה המנכ"ל לתקן משרת אמון נוספת.

סגנית היועצת המשפטית במשרד רה"מ יעל כהן אישרה את ההצעה אף שמדובר בממשלה יוצאת שמחויבת לנהוג ב"איפוק", נוסח חוות דעתה. כהן נימקה את אישורה בכך ש"ההצעה מבוססת על המלצתה המקצועית של ועדת השירות ויש חשיבות לקבלתה בעת הזו כדי לאפשר לנציבות להיערך ולפרסם הוראות מתאימות לפני כינונה של ממשלה חדשה - מועד בו יש על פי רוב תחלופה בחלק מלשכות המנכ"לים".

בתוך כך הממשלה תאשר הבוקר גם החלטה המבקשת מהכנסת לחדש את מצב החירום שאמור להסתיים במאי, כך שיימשך שנה נוספת. בהצעת המחליטים מודגש כי על משרדי הממשלה לפעול לקידום חקיקה שתאפשר את ביטול צווי החירום. מצב החירום מעבה בין היתר את סמכויות מערכת הביטחון ולדברי משרד רה"מ חיוני עקב "המצב הביטחוני". היועמ"ש אישר הצעה זו למרות שמכהנת ממשלת מעבר בטענה כי "מפאת סד הזמנים, לא ניתן לדחות הגשת ההצעה עד לכינונה של הממשלה החדשה".

תגיות