אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גיקיפדיה: כך תוכלו להאריך את חיי סוללת הסמארטפון צילום: בלומברג

גיקיפדיה: כך תוכלו להאריך את חיי סוללת הסמארטפון

רוצים להסתובב עם הטלפון החכם ללא מטען צמוד? נמאס לכם לרוץ ממשרד למשרד ולקרוא "יש למישהו מטען לאייפון"? לפניכם כמה טריקים פשוטים להארכת חיי סוללת הטלפון

17.02.2013, 13:07 | הראל עילם
כל מי שמשתמש בסמארטפון מכיר את הבעיה: לא רק שהסוללה מספיקה בקושי ליום עבודה - אלא שבמהלך הזמן אורך החיים שלה מתקצר אף יותר. אז למה בעצם הסוללה נשחקת? הסיבה לכך היא שסוללה אינה מעין מיכל שאליו נשפכת אנרגיה, כפי שרבים תופסים אותה. זוהי מערכת מסובכת שבה אנרגיה נשמרת על ידי יצירת תרכובות כימיות, שיכולות להתפרק לפי דרישה ולשחרר בחזרה את האנרגיה שאצרו.

קראו עוד בכלכליסט

בדיוק כמו חומר ביולוגי, גם סוללות מתיישנות עם הזמן. "סוללה היא יצור רגיש" מסביר פרופסור דורון אורבך מאוניברסיטת בר אילן. "לאחר כל מחזורי הטעינה האלה החומרים הכימיים שבסוללה משתנים ונהיים פחות יציבים. ככל שסוללה מחזיקה יותר אנרגיה, היא פחות יציבה - ויצרני הסוללות צריכים כל הזמן ללכת על חבל דק, ולאזן בין הרצון בסוללות חזקות ובכאלו שמחזיקות זמן רב".

גם לכם נמאס להתסתובב עם מטען?, צילום: shutterstock גם לכם נמאס להתסתובב עם מטען? | צילום: shutterstock גם לכם נמאס להתסתובב עם מטען?, צילום: shutterstock

אורך החיים של סוללה נטענת מגיע לנוע בין כמה עשרות לאלפי מחזורי הטענה - ובמשך הזמן הזה, תיחלש הסוללה בהתמדה. למרות זאת, אורבך מציע מספר טריקים לשמירה על חיי הסוללה שלכם.

סבתא יודעת הכי טוב

הפתרון הראשון הוא דווקא תרופת סבתא ותיקה - לשמור את הסוללה של הטלפון במקרר. "ככל שהטמפרטורה נמוכה יותר, במיוחד בבטריות ליתיום-יון רגישות כמו בטלפונים, יש פחות שחיקה", אומר אורבך. הפתרון הזה לא עובד על סוללות האצבע של השלטים השונים ושאר הסוללות עם החיבורים הפתוחים, שבהם הלחות דווקא תקצר את אורך החיים של הסוללה.

חשוב לדאוג שהמכשיר לא יישאר בתנאי חום גבוהים, כמו במכונית סגורה או תחת השמש הקופחת, כי החום יפגע בחומרים שבתוך הסוללה. בנוסף יש להשתמש בכלי ההטענה שמסופק עם המכשיר, שבדרך כלל מתאים בדיוק לקצבי הטעינה, המתחים והיכולות של הסוללה.

אם אתם לא משתמשים במכשיר לאורך זמן, הוסיף אורבך, מומלץ להשאיר את הסוללה טעונה חלקית ולא לרוקן אותה או לטעון אותה עד הסוף. בניגוד למה שרבים חושבים, מצבים אלו דווקא יפגעו בסוללה. השילוב של כל הטריקים הללו יאריך את חיי הסוללה בעשרות אחוזים - אבל גם אז, בסופו של דבר, היא תגיע ליום שבו היא פשוט לא תהיה שימושית יותר.

תגיות