אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מאות אלפי פורטוגלים נמלטים מהמדינה ומסיימים ברחוב צילום: רויטרס

מאות אלפי פורטוגלים נמלטים מהמדינה ומסיימים ברחוב

מדי שנה יותר מ־100 אלף תושבים עוזבים את המדינה מוכת המשבר, אך הבריחה החפוזה ללא הכנה מותירה אותם חסרי כל

17.02.2013, 21:57 | סוכנויות הידיעות

 כמעט 200 אלף פורטוגלים עזבו את המדינה בשנתיים האחרונות בחיפוש אחר מוצא ממלכודת המשבר, מדווח "אל פאיס" הספרדי. רוב הפורטוגלים שהיגרו למדינות השכנות באירופה הם לא בהכרח צעירים בעלי הכשרה והשכלה או מהנדסים דוברי שפות, אלא עובדי צווארון כחול שמובטלים כבר זמן רב עם משפחה שעליהם לפרנס. 

קראו עוד בכלכליסט

אולם, על פי נתונים שפרסמה ממשלת פורטוגל באחרונה, רבים מהם מסיימים את מסע ההגירה במצב גרוע משהתחילו, לעתים אפילו ברחוב, בעיקר בצרפת, בלוקסמבורג או באנגליה. פעמים רבות השגרירות הפורטוגלית נאלצה לממן להם את הטיסה חזרה הביתה.

הסיבה המרכזית לכך היא שפעמים רבות ההחלטה לעזוב נעשית במהירות רבה, וקיימת דיס־אינפורמציה רבה בנוגע לתנאי החיים במדינה החדשה.

הפגנה נגד הצנע בליסבון, צילום: רויטרס הפגנה נגד הצנע בליסבון | צילום: רויטרס הפגנה נגד הצנע בליסבון, צילום: רויטרס

המצב גרוע עד כדי כך שממשלת פורטוגל החליטה להעלות הילוך בקמפיין שבו החלה לפני שנה, שבמסגרתו היא מתריעה בפני התושבים על הסכנות האורבות בעזיבה חפוזה מדי, ללא איסוף מידע ותכנון מספקים וללא חתימה מראש על חוזה עבודה.

המצבים השכיחים ביותר הם התקשרות עם חברה זרה שמבטיחה עבודה למהגר שנדרש להעביר דמי מקדמה נדיבים, אולם עם הגיעו למדינת היעד הוא מגלה שהערימו עליו. אחרים מוצאים עבודה בשכר שנדמה להם גבוה לעומת מה שהרוויחו בפורטוגל, אולם בפועל אינו מספיק למחיה בסיסית במדינה החדשה.

בשוויץ נדלקה נורה אדומה כבר לפני שנה, כאשר הרחובות והאכסניות התמלאו בפורטוגלים חסרי פרוטה שחיפשו עבודה נואשות. ממשלת שוויץ הודיעה בשבוע שעבר כי תחמיר את תנאי ההגירה לתושבי פורטוגל ואיטליה.

דווקא רבבות הפורטוגלים שהיגרו לאנגולה, שהיתה בעבר קולוניה של פורטוגל, לא חווים בעיות דומות. הסיבה העיקרית לכך היא שהמהגרים לאנגולה הם ברובם בעלי רקע אקדמי או טכני, שחותמים מראש על חוזי עבודה עם חברות הנפט הרבות במדינה האפריקאית. 

תגיות