אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפועלים מנסה לדחוק את זיסר מחוץ לאלביט הדמיה צילום: גיא אסיאג

בלעדי לכלכליסט

הפועלים מנסה לדחוק את זיסר מחוץ לאלביט הדמיה

הבנק שלח לאירופה ישראל של מוטי זיסר מכתב שבו הוא מודיע לה יעמיד את החוב כלפיו, בהיקף של 850 מיליון שקל, לפירעון מיידי. מכתב זה הוא צעד ראשון לקראת מינוי כונס למניות אלביט הדמיה (48%) המשועבדות לבנק

19.02.2013, 06:59 | גולן חזני וענת ציפקין

בנק הפועלים שיגר מכתב למוטי זיסר, בעל השליטה באלביט הדמיה, שבו הוא מודיע לו כי הוא מעמיד את החוב לפרעון מיידי.

קראו עוד בכלכליסט

מדובר בחוב של 850 מיליון שקל של החברה הפרטית של זיסר, אירופה ישראל. אירופה ישראל מחזיקה ב־53% ממניות אלביט הדמיה, שהן מניות השליטה בחברה. 48% מהמניות משועבדים לבנק הפועלים בגין ההלוואה שנלקחה מהבנק, ואילו היתר משועבדים לבנק מזרחי טפחות.

המכתב נשלח על ידי עו"ד גיורא ארדינסט שאת שירותיו שכר הבנק לשם טיפול בחובותיו של זיסר. מדובר בצעד ראשון מצדו של הבנק בדרך להגשת הבקשה למינוי כונס נכסים למניות אלביט הדמיה המשועבדות לבנק, שתוגש ככל הנראה בימים הקרובים בטענה כי זיסר הפר את תנאי ההלוואה.

עם קבלת המניות המשועבדות, צפוי הבנק להתחיל במגעים להסדר מול ג'רמי בלנק, נציג קרן יורק בישראל, שמחזיק בכ־500 מיליון ע.נ מאיגרות החוב של אלביט הדמיה וכן עם הקרן הזרה, DK פרטנרס, שמחזיקה בהיקף דומה של אג"ח.

בבבנק מנסים ליצור מצב שבו זיסר יישאר מחוץ למו"מ, וכתוצאה מכך יתאפשר לו לקבל יותר מניות ולנהל את הסדר החוב באלביט הדמיה.

לפי מתווה ההסדר הנוכחי, בעלי המניות הנוכחים באלביט הדמיה צפויים להישאר עם 18% מהמניות, (זיסר והציבור יחזיקו ב־9% כל אחד) כשזיסר יקבל אופציה לקבל 30% מהמניות אם תהיה התאוששות בחברה.

זיסר יישאר מנכ"ל

במקביל, דיווחה אלביט הדמיה כי היא ואירופה ישראל נמצאות במשא ומתן עם שתיים ממחזיקי אגרות החוב העיקריים שלה. בהודעה מציינת אלביט הדמיה כי מטרת המשא ומתן הוא ארגון מחדש של חובותיה של החברה במטרה לחזק את מצבה הפיננסי. אלביט דיווחה כי תנאי הארגון מחדש טרם סוכמו, אולם מפרסמת מספר עקרונות שלפיו ייקבע מתווה ההסדר.

מוטי זיסר, צילום: גיא אסיאג מוטי זיסר | צילום: גיא אסיאג מוטי זיסר, צילום: גיא אסיאג

לפי עקרונות אלו, החוב הבלתי מובטח של החברה יומר כולו למניות רגילות של אלביט הדמיה ואיו החוב המובטח לא ייפגע וישולם באופן סדיר. מלבד זאת, מחזיקי האג"ח העיקריים של החברה אף עשויים לרכוש אג"ח של מחזיקים אחרים, שלא יהיו מעוניינים להמיר את האג"ח שברשותם למניות רגילות.

אלביט הדמיה מציינת בעקרונות שפרסמה כי זיסר ימשיך לכהן כמנכ"ל החברה בתנאים שייקבעו עבורו, לרבות, הענקת אופציות הניתנות להמרה למניות רגילות של החברה. מחיר המימוש שלהן ייקבע בהתאמה לשיעור ההחזר (recovery) של החוב הבלתי מובטח של אלביט הדמיה. אלביט כותבת כי אם תגבש את ההסדר, היא תפרסם אותו, אולם בינתיים איננה מפרסמת פרטים לגביו.

הידברות עם המחזיקים

אלביט הדמיה נסחרת כיום לפי שווי שוק של כ־223 מיליון שקל בלבד, כשבשיאה (סוף 2007) נסחרה לפי שווי של כ־6 מיליארד שקל. החברה חייבת למחזיקי האג"ח שלה כ־2.2 מיליארד שקל, ועוד ש־300 מיליון שקל לבנקים, כשעיקר החוב, כאמור, הוא כלפי בנק הפועלים. לפני כשלושה שבועות הודיעה אלביט הדמיה כי תתחיל בתהליך הידברות עם המחזיקים תוך ניסיון לגבש פיתרון מוסכם. אלביט הדמיה ציינה כי דירקטוריון החברה החליט לבצע מהלך זה לנוכח ניגודי העניינים הקיימים בין הסרות השונות, ובעיקר בעקבות התנגדות חלק ממחזיקי הסדרות הארוכות לביצוע התשלומים הקרובים לסדרות הקצרות אותן הודיעה אלביט שתדחה ל־1 באפריל.

מבנק הפועלים לא נמסרה תגובה.

תגיות