אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נדחתה בקשה לכינוס נכסים לקרקע בחולון; ביהמ"ש הורה לקיים התמחרות צילום: shutterstock

נדחתה בקשה לכינוס נכסים לקרקע בחולון; ביהמ"ש הורה לקיים התמחרות

בית המשפט קיבל את עמדת הנתבעים וקבע שגם לבעלי הקרקעות הקטנים מגיע לשמור על זכותם בקרקע ולבנות דירות, ולכן קבע את ההתמחרות הפנימית שהיא הליך חריג בעת מכירה פומבית

19.02.2013, 08:27 | דותן לוי
בית משפט השלום בתל אביב קבע כי בעלי קרקע בחולון לא ימכרו אותה במסגרת כינוס נכסים אלא יתחרו על ההצעה הגבוהה ביותר. מדובר בקרקע בשטח של כ־1.5 דונם בחולון, שעליה ניתן להקים 24 דירות בשני בניינים. בקרקע שותפים 12 בעלים ובהם שני קבלנים ועיריית חולון. בעלי הקרקע הגדולים ביותר הם זוג המחזיק ב־37% מהשטח ולו חילוקי דעות עם יתר בעלי הקרקע. בעקבות חילוקי הדעות ביקש הזוג לפרק את השותפות באמצעות כינוס נכסים או פירוק שיתוף על ידי חלוקה בעין - כלומר חלוקה לשתי חלקות שעל כל אחת מהן ניתן להקים מבנה עצמאי. בית המשפט פסל אפשרות זו מכיוון שהמהלך מחייב ניתוק מוחלט בין המבנים בעוד שלפי הרשות לשני הבניינים המתוכננים מרתף וחניה משותפים.

מנגד, הנתבעים טענו כי יש לפרק את השותפות אך לא למכור את הקרקע בכינוס נכסים מכיוון שמדובר במגרש ללא פיתוח תשתית עירונית ולכן שוויו נמוך מאוד ביחס למגרשים אחרים בגודל דומה. כמו כן הם טוענים כי הם מעוניינים לבנות במקום דירות אשר ישמשו אותם למגורים ולכן מכירת הקרקע תגרום להם נזק. בית המשפט קיבל את עמדת הנתבעים וקבע שגם לבעלי הקרקעות הקטנים מגיע לשמור על זכותם בקרקע ולבנות דירות, ולכן קבע את ההתמחרות הפנימית שהיא הליך חריג בעת מכירה פומבית. בהחלטתו, בית המשפט הסתמך על סעיף בחוק התכנון והבנייה הנוגע ל"משאלות השותפים", לפיו יש מקום לתת לבעלי הזכויות לבצע התמחרות פנימית ביניהם ולא לוותר על הקרקע לטובת צד ג'. לדברי עוה"ד דוד בסון וסימון טוסון, שייצגו את הנתבעים, מדובר במקרה חריג, מכיוון שלרוב, במצבים שאין אפשרות לחלוקה בעין ואין הסכם בין השותפים, קובע החוק כי הקרקע תצא למכירה פומבית.

תגיות