אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עלייה במספר התלונות המוצדקות נגד שופטים צילום: דן בלילטי

עלייה במספר התלונות המוצדקות נגד שופטים

לפי דו"ח שהוגש לשר המשפטים ולנשיא ביהמ"ש העליון, 101 תלונות נמצאו מוצדקות לעומת 89 בשנת 2011. נציב תלונות הציבור על השופטים: "המערכת צריכה לעשות יותר כדי ששופט שאיננו ראוי לא יהיה במערכת"

19.02.2013, 10:59 | משה גורלי
"הסכנה משופט שאינו ראוי אינה פחותה ממנתח שאינו ראוי", אמר היום נציב תלונות הציבור על השופטים השופט בדימוס אליעזר גולדברג. הנציב התייחס לדברי הנשיא גרוניס כאילו במערכת מוחזקים שופטים בלתי מתאימים רק בגלל שתנאי פרישתם הקשורים בפנסיה נמוכה מקשים על הוצאתם. "אינני רואה איך אפשר לתת להם להמשיך לשפוט רק בגלל הפנסיה הנמוכה", אמר גולדברג.

השופט בדימוס, אליעזר גולדברג, צילום: דן בלילטי השופט בדימוס, אליעזר גולדברג | צילום: דן בלילטי השופט בדימוס, אליעזר גולדברג, צילום: דן בלילטי

"המערכת צריכה לעשות יותר ומהר ככל האפשר כדי שהשופט שאיננו ראוי לא יהיה במערכת. סלחנות לא יכולה כאן להתקבל. צריכה להיות אפס סלחנות", אמר הנציב כשנשאל לגבי אוזלת היד של המערכת בטיפול בשופטים שאינם מתאימים. "מדובר בבודדים, מיעוט שבמיעוט", הדגיש הנציב.

גולדברג דיבר בעת הגשת הדו"ח השנתי לשנת 2012. השנה, לפי הדו"ח, נרשמה עלייה במספר התלונות המוצדקות נגד שופטים לעומת השנה הקודמת: 101 תלונות מוצדקות לעומת 89 לשנת 2011. הדו"ח הוגש לשר המשפטים יעקב נאמן ולנשיא בית המשפט העליון, השופט אשר גרוניס .

במהלך 2012 התקבלו בנציבות 930 תלונות, לעומת 968 תלונות בשנת 2011 . ניתנו 968 החלטות לעומת 916 החלטות שניתנו בשנת 2011 .

התלונות נוגעות להתנהגות השופט: התבטאויות באולם, בסגנון כתיבת פסק הדין, בניהול הדיון והפרוטוקול וכמובן בעיכוב החלטות לזמן שאינו סביר. מבין שלוש תלונות המוצדקות נמצאו לגבי שופטי בית המשפט העליון. אחת מהן נוגעת לכך שחלפו למעלה משמונה שנים מאז הוגשה בקשת רשות ערעור ועד להכרעה בה בפסק דין. בפסק הדין הובעה התנצלות בפני הצדדים על העיכוב. הנציב קבע, כי מדובר בבקשת רשות ערעור שאינה מן המורכבות, ולא יכול להיות ספק כי מדובר בתקלה חמורה.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
הנה האמת בית המשפט העליון - המדינה - הפרקליטות
עברתי הפקעה של בית המגורים על ידי מעצ לסלילת כביש ומזה 16 שנים עובר עינוי של בתי משפט הפרקליטות והמוסדות השונים ועדיין לא יסתיים ובמיוחד בפרקליטות המדינה יושבים מומחים לעינוי דין ולעוות את הצדק ולהשפיע על השופטים במצג שווא . השופטים שעמוסים בעבודה וחלקם בגיל פנסיה אוכלים את הסיפורים של הפרקליטות . רק שופט אמיץ וישר וללא אינטרס אינו חושש מהם. לצערינו הם מעטים. הבית בסמוך לצומת חולון עם כמה דונם עם מבנים בשטח מסביב לבית ההיתי מאחל לכל אדם את החלום ההנאה שהיתה לי מהבית מכל הסיבות .השמאי הממשלתי שהוא בושה וחרפה העריך 69000 $ מיותר לציין הוצאות ותקופות ללא שינה ופגיעה בבריאות שעוברים עלי גם כיום מי שהרוויח מכל זה עורכי הדין שמאים ואחרים.. בישראל אין זכויות במקרקעין. במקרה שלי התקבל עירעור לבית המשפט העליון בהרכב שלושה שופטים שמינו שמאי מכריע . גם כאן לא עלו השופטים כי השמאי הסתיר בחוות דעתו שהוא עובד עם המדינה . ושותפו משמש כשמאי עבור המדינה ..והאינטרסים שלו ברורים בכדי לקבל נתח מהעבודות מהמדינה . לא פלא שהוא לא טרח להפגש עם מי שהפקיעו לו בית מגורים . וקבע פיצוי מגוחך. ..
משה , מרכז  |  22.02.13
3.
מערכת המשפט זכתה בתואר "השרות הכי גרוע לאזרח" - וזה לא מזיז לה
גרוניס טוען שיש להשאיר שופטים שחוקים במערכת כדי לא לפגוע בזכויות הפנסיה שלהם. ומה עם פגיעה באזרח? ממש לא בסדר העדיפויות שלו! וכמו במשטרע (נהג המפכ"ל), המערכת כולה מתיישרת - או מתעקמת - לפי העומד בראשה.
נתין ביזנטי , באימפריית רשע  |  19.02.13
לכל התגובות