אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בנק ישראל: האינפלציה הצפויה התייצבה ברמה של 1.9% צילום: צביקה טישלר

בנק ישראל: האינפלציה הצפויה התייצבה ברמה של 1.9%

בעקבות מדד ינואר שירד ב-0.2%, נרשמה בשבוע האחרון ירידה בשיעור קל של 0.1% גם באינפלציה הצפויה ל-12 החודשים הבאים

19.02.2013, 15:57 | אמנון אטד

בעקבות מדד המחירים לצרכן השלילי (מינוס 0.2%) שנרשם בחודש ינואר, נרשמה בשבוע האחרון ירידה בשיעור קל של 0.1% גם באינפלציה הצפויה ל-12 החודשים הבאים שמחשב בנק ישראל. במקביל, עדכן בנק ישראל כלפי מטה בשיעור זהה את הנתון שפרסם בחודש שעבר, וכעת הוא מעריך שבשלושת החודשים האחרונים התייצבה האינפלציה הצפויה במשק סביב רמה של 1.9%.

קראו עוד בכלכליסט

את האינפלציה הצפויה, שהיא אחד המשתנים החשובים ביותר בשיקולי מדיניות הריבית של בנק ישראל, מחשב הבנק כממוצע של ההערכות שמפרסמים האנליסטים השונים במשק.

מהנתונים החודשיים שמפרסם היום (ג') בנק ישראל מתברר עוד, כי על פי שיטת החישוב הנוספת של הבנק, זו של הפרשי התשואות בשוק אגרות החוב הממשלתיות, נרשמה בחודש האחרון עלייה קלה של 0.1% באינפלציה הצפויה, לרמה של 2.5%. יחד עם זאת, נתון זה נחשב למעט בעייתי ולהרבה פחות אמין, והוועדה המוניטרית של בנק ישראל נוטה לייחס לו חשיבות מועטה יחסית במהלך דיוני הריבית החודשיים.

יחד עם האינפלציה הצפויה הנמוכה, נרשמת בחודשים האחרונים ירידה גם ברמתה של האינפלציה בפועל, המחושבת 12 חודשים לאחור. נתונים שפרסמה הלמ"ס בסוף השבוע שעבר מראים כי לאחר פרסום מדד ינואר ירדה האינפלציה בפועל לרמתה הנמוכה ביותר בשש השנים האחרונות: 1.5%.

סביבת אינפלציה נמוכה זו עשויה להקל על הוועדה המוניטרית של בנק ישראל להחליט בתחילת השבוע הבא להפחית את הריבית לחודש מרץ ב-0.25% נוספים. הגורם הכמעט יחיד שמונע כעת את הפחתת הריבית הוא חששו של בנק ישראל מתרומת הריבית הנמוכה להמשך העלייה במחירי הדירות.

תגיות