אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דיירי "האי במרינה" בהרצליה תובעים 5 מיליון שקל מהקבלן

דיירי "האי במרינה" בהרצליה תובעים 5 מיליון שקל מהקבלן

230 דיירים בפרויקט היוקרתי טוענים לליקויי בנייה רבים: נזילות, קורוזיה וסדקים. לטענתם, התיקונים שביצעה עד כה שיכון עובדים מקבוצת אריסון, החברה היזמית־קבלנית, לא נותנים מענה מספק לליקויים שנתגלו שפוגעים באיכות חייהם ובשווי נכסיהם

20.02.2013, 06:57 | יצחק דנון

230 דיירים בפרויקט היוקרתי "האי במרינה" של החברה היזמית־קבלנית שיכון עובדים, הנמנית עם קונצרן שיכון ובינוי מקבוצת אריסון אחזקות, הגישו למחוזי בתל אביב תביעה בגובה 5.25 מיליון שקל כנגד החברה בטענה לליקויי בנייה בפרויקט. בין התובעים ניתן למצוא את אייל עופר, סולי ושרי סקאל, שופט העליון בדימוס מישאל חשין ויואב חרל"פ.

בתביעה נכתב כי מדובר במתחם מגורים סגור שנבנה על לשון יבשה מלאכותית בחלק המערבי של המרינה בהרצליה, הכולל 190 יחידות דיור אקסקלוסיביות. יחידות הדיור היו אמורות להיבנות בסטנדרטי הבנייה הגבוהים והמחמירים ביותר, במקביל לפיתוח סביבתי יוקרתי הכולל מתקנים משותפים בסטנדרטים גבוהים מאוד כגון מועדון חברים, בריכה מקורה, ספא, חדר כושר משוכלל וחדרי טיפולים.

פרויקט האי במרינה בהרצליה. פגיעה באיכות החיים ובשווי הדירות, צילום: נמרוד גליקמן פרויקט האי במרינה בהרצליה. פגיעה באיכות החיים ובשווי הדירות | צילום: נמרוד גליקמן פרויקט האי במרינה בהרצליה. פגיעה באיכות החיים ובשווי הדירות, צילום: נמרוד גליקמן

עוד נטען כי דירות הפרויקט שווקו ונמכרו כדירות יוקרה במחירים גבוהים מאוד בהתאמה למיצובו היוקרתי של הפרויקט על ידי היזמית שיכון עובדים. ואולם, טוענים הדיירים, כגודל הציפייה שמקורה במצגי החברה, כך גם גודל האכזבה. לדבריהם, כאשר נמסרו להם חלקי הרכוש המשותף בפרויקט נתגלו בהם כשלים וליקויים רבים. כך למשל התגלתה קורוזיה, רטיבות ונזילות בשטחים הציבוריים. בכתב התביעה מפרטים הדיירים את ליקויי הבנייה: בין היתר מדובר בליקויים של הפרשי גבהים במדרגות, סדקים, חוסר בפתחי אוורור, מעליות חלודות, מעקות חסרים, דלתות וחלונות פגומים ומחלידים, ביצוע עבודות חשמל שלא על פי התקן ועוד.

לדברי הדיירים, עד כה סיפקה שיכון עובדים פתרון זמני וקוסמטי בלבד לבעיית המים במתחם. לטענתם, שיכון עובדים מבצעת תיקונים שאינם נותנים מענה מספק ורציני לליקויים הרבים, שהראשון בהם הוא בעיית המים, וכי הם אלה הנושאים בעלויות תחזוקת הפרויקט השוטפת לשמירה על נכסיהם. כמו כן הם טוענים כי ליקויי הבנייה פוגעים באיכות חייהם, בשווי הדירות וביכולתם לממש את נכסיהם.

התובעים מעריכים כי עלות תיקון ליקויי הבנייה, על פי חוות דעת מומחה, היא כ־5 מיליון שקל, ובנוסף מבקשים לפצותם בגין סבל, אובדן הנאה ועוגמת נפש. התובעים מבקשים מבית המשפט לחייב את שיכון עובדים בתיקון ליקויי הבנייה ולמנות מומחה מטעם בית המשפט לשם פיקוח על עבודות התיקון.

משיכון ובינוי נדל"ן נמסר כי "טרם התקבלה התביעה וכשנקבלה נגיב עליה בבית המשפט".

תגיות