אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המירוץ להתמחות רו"ח יחל רק בשנה ג'

בלעדי לכלכליסט

המירוץ להתמחות רו"ח יחל רק בשנה ג'

מועצת רואי החשבון תמליץ למשרד המשפטים על מהפכה בניהול ההתמחויות בענף: משרדי רו"ח יוכלו לגייס מתמחים רק לקראת סוף לימודיהם, והסטודנטים יוכלו לבחור להתמחות במספר רב יותר של מפעלים ומוסדות ציבור

21.02.2013, 08:28 | הדר קנה

מועצת רואי החשבון החליטה להעביר לשר המשפטים המלצה לערוך תיקון בתקנות רואי החשבון בנוגע להסדרה של הראיונות ולקבלה של סטודנטים לראיית חשבון לתקופת ההתמחות שלהם ובאשר למקומות הרשאים לקבל מתמחים במקצוע.

במועצת רואי החשבון מסבירים שהסדרת ההתמחות נועדה ליצור מועד אחיד לקבלת מתמחים, בדומה להסדר שנקבע לאחרונה בכללים של לשכת עורכי הדין.

ד"ר הדס גלנדר, מיוזמי ההמלצות ד"ר הדס גלנדר, מיוזמי ההמלצות ד"ר הדס גלנדר, מיוזמי ההמלצות

בוחרים מתמחים בלי נתונים אקדמיים

באוגוסט 2010 חתם שר המשפטים היוצא יעקב נאמן על תיקון החוק שלפיו משרדי עורכי הדין לא יורשו לראיין מועמדים להתמחות לפני חודש מרץ בשנת הלימודים השלישית שלהם.

כיום ענף ראיית החשבון אינו מוסדר, והמשרדים מתחילים בגיוס מתמחים כבר בשנה הראשונה ללימודיהם, מה שמקשה על המשרדים לעמוד על היכולות של כל סטודנט, והסטודנטים עצמם מתבקשים להחליט על התמחות עוד בטרם הצליחו לברר מהו התחום שמעניין אותם בלימודים.

ד"ר הדס גלנדר, ראש המחלקה לחשבונאות במכללה למינהל, שיזמה את הפנייה הראשונית לשר המשפטים, אמרה ל"כלכליסט" כי "הפנייה לסטודנטים בשנה א' נבעה מרצון המשרדים לקלוט את הסטודנטים הטובים בשלב ראשוני בגלל התחרות ביניהם.

ד"ר גיא רוטקופף, יו"ר מועצת רואי החשבון, צילום: עמית שעל ד"ר גיא רוטקופף, יו"ר מועצת רואי החשבון | צילום: עמית שעל ד"ר גיא רוטקופף, יו"ר מועצת רואי החשבון, צילום: עמית שעל

"למשרדי ראיית החשבון אין נתונים אקדמיים בשלב זה, ולכן הם שוכרים מכוני אבחון שיעזרו להם לאתר מתמחים מתאימים. ההסדרה המוצעת שתקבע שאפשר לבחור סטודנטים רק בשנה השלישית לא נועדה לסייע רק למשרדים אלא גם לסטודנטים, שבשנה ג' יותר מגובשים מבחינת שאיפותיהם במקצוע".

אם יאשר שר המשפטים את ההצעה של מועצת רואי החשבון, ההסדרה תחול על מועמדים להתמחות שהחלו את לימודיהם האקדמיים בשנת הלימודים שלאחר אישור התקנות.

בנוסף להסדרה של גיוס המתמחים, מועצת רואי החשבון בוחנת בימים אלו בקשות של מפעלים עסקיים ומוסדות ציבור להכרה בהם כמקום התמחות. היום יכולים סטודנטים לראיית חשבון להתמחות במספר מוגבל של מפעלים ומוסדות ציבור ובדרך כלל רק כשנה אחת מתוך השנתיים הדרושות להתמחות.

הצורך להרחיב את היריעה ולהכיר בעוד מקומות ככאלה שניתן להתמחות בהם נוצר בגלל פער של כ־600 סטודנטים בשנה בין מסיימי התואר לבין מספר המקומות הפנויים להתמחות.

"לאפשר לסטאז'רים לצמוח בחברות"

לדברי גלנדר, "בשנתיים האחרונות רואים כי מכל המוסדות המלמדים חשבונאות יוצאים כ־1,700 סטודנטים בשנה בעוד שבשוק ניתן לקלוט כ־1,100 סטודנטים בלבד. הרעיון הוא ליצור עוד מקומות התמחות בחברות שיש שבהן מחלקות חשבונאות גדולות. זה יתרום גם לחברות ויאפשר לסטאז'רים לצמוח בתוך החברה".

יו"ר מועצת רו"ח ומנכ"ל משרד המשפטים ד"ר גיא רוטקופף מוסיף כי "מועצת רואי החשבון מקיימת כדבר שבשגרה דיונים מעמיקים לשם שמירה על רמת המקצוע ועל רמתם של הבאים בשעריו, ולהבטחה של שירות איכותי לנזקקים לשירותיהם של רואי החשבון. המועצה גם פועלת להגברת האיכות של ההתמחות במקצוע, הן מבחינת מועדי ההתמחות והן מבחינת מקומות ההתמחות. במסגרת זו נבחנת התאמה של ההסדר בקליטת מתמחים לזה שהוחל לאחרונה במקצוע עריכת הדין. אני משוכנע שמאמצים אלה של המועצה ימשיכו לשאת פירות ויגשימו את יעדיה, כקבוע בחוק".

תגיות

22 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

22.
ל 11- אתה שטותניק.
כשאתה הולך לראיון עבודה בוחנים אותך עפ"י כישורך,יכולותיך קשריך, התרשמות אישית וכו' לא חסרים אנשים מוכשרים במכללות ואם אתה חושב שרק באוניברסיטה יש אנשים חכמים ואינטליגנטים שמכירים את רזי המקצוע אתה טועה. לכשתתתמודד על משרת חשב של 13 עם רכב עם עוד 150 אנשים תבין את זה. לעניינו של דבר שוק רו"ח רווי (בין היתר בגלל המכללות ועלות הלימוד הנמוכה יחסית) מה שמביא מצד אחד לשחיקה בשכר עובדי המשרדים ומצד שני לירידה בשכ"ט הביקורת כיוון שעכשיו יש יותר מתחרים. ‏‏‎‎ את בעלי עסקים לא מעניין באם הרו"ח סיים ללמוד באוקספורד או ברופין הם צריכים רו"ח שיהיה זמין ומקצועי ויחסוך כמה שיותר מיסים. באם אתה חושב אחרת אנא ספר לנו
מולי  |  02.03.14
21.
אין כבוד למקצוע הזה כבר אין כבוד למתמחים שמשתכרים משכורות רעב
גם ככה מדובר במסלול מאוד קשה, אני היום כבר לקראת סיום אם אני יצלח את שנת ההשלמה... ובכל אופן בדיעבד אני מצטערת שנכנסתי לתחום הזה, מרצים לא משהו אין באמת הכוונה לסטודנט המתחיל אף אחד לא מזהיר שהשוק הוא בעייתי.... ועוד לחשוב שגם אחרי צריך לעבור שנתיים סטאז עם משכורת זעומה עצוב ומעליב!!!!!
אחת שחושבת ש...  |  06.04.13
20.
למספר 11
אין לי ספק שגם במכללה יש נפילות מבחינת איכות האנשים אבל אתה טועה ובגדול. במכרז האחרון של משרד האוצר -שוק ההון התקבלו 4 מתמחים, 2 מתוכם מהמכללה למנהל. במכרז האחרון של רשות המיסים כ- 25% מאלו שהתקבלו מהמכללה למנהל. כך גם בביג 4. מציע לך לבדוק את מקור הנתונים שלך לפני שאתה מקשקש
למס 11  |  04.03.13
19.
מטביעים לנו את השוק
במקום לדאוג לשוק רואי החשבון הקיים - מעדיפים להגדיל את כמות המתמחים. איזו שטות, הרי המשרדים תמיד יעדיפו להעסיק את העובדים הזולים ביותר וביום שהמתמחים יהפכו לרו"חים גם הם יבינו שאין להם ביקוש וחוזר חלילה. אז ל-600 מתמחים אין מקום לעשות התמחות, שיעשו הסבה (בכל זאת למדו כלכלה/מנע"ס)
פטל  |  25.02.13
18.
אל תתיאשו מהמקצוע
לכל המתמחים שאוכלים קש אני מציע לנשוך את השפתיים ולהמשיך הלאה. החשבונאות היא מקצוע מעניין ומגוון (למי שאוהב אותו) ומציע מגוון עצום של אפשרויות להתפתחות. את הפרות קוצרים לאט ולאורך שנים אבל הוא בהחלט משתלם למי שתמיד. אפרופו, אין קיצורי דרך בשום תחום אחר. ומי שמקנא בבאסטיונרים ש"עושים מליונים" שיילך לעבוד בשוק. אני לא מקנא בו (ובאישתו המחומצנת).
אודי , מרכז  |  23.02.13
לכל התגובות