אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מיצוב: חדירת מחשוב ענן בישראל נמוכה משמעותית ביחס לעולם איור: ליאב צברי

מיצוב: חדירת מחשוב ענן בישראל נמוכה משמעותית ביחס לעולם

חברת מחקר השוק "מיצוב" ביצעה סקר בנושא השימוש במחשוב ענן במשק הישראלי. הסקר מצא כי למרות שהסטארט-אפים מסתמכים עליו כמעט ב-100%, ארגונים מסורתיים בקושי משתמשים בו

21.02.2013, 14:16 | רפאל קאהאן

סקר שוק של חברת "מיצוב", העוסקת במחקרי שוק ובייעוץ אסטרטגי, מעלים נתונים מפתיעים על חדירת טכנולוגיות מחשוב ענן בארגונים ישראליים. הנתונים מצביעים על שיעור חדירה נמוך יחסית של טכנולוגיות מבוססות ענן ביחס לממוצע העולמי.

קראו עוד בכלכליסט

המעבר ממודל של מכירת תוכנה להתקנה למודל של "השכרת" תוכנה (SaaS) לפי שימוש נפוץ והפך להיות מקובל בתחומים רבים. עם זאת, על פי "מיצוב", שיעור החדירה של מחשוב ענן בישראל הוא 10 אחוז בלבד, כאשר בעולם מדובר על אחוזי חדירה הנעים בין 30%-50% מסך רכישות מערכות המידע של ארגונים.

גיא פרי, מנכ"ל מיצוב, הסביר ל"כלכליסט" שהמחקר מראה כי בקרב סטארט-אפים וארגוני SMB, השימוש במחשוב ענן הוא כמעט 100%. לעומתם, בארגונים גדולים בענפים כמו פיננסים, תקשורת וקמעונאות, השימוש עומד על אחוזים בודדים, מה שמוריד את הממוצע החדירה הכללי באופן משמעותי. להערכתו של פרי, גודל שוק החומרה (iaas ) הוא בהיקף של 180 מיליון שקל, כאשר שוק התוכנה (saas) הינו בהיקף של 120 מיליון שקל.

החברות הגדולות גוררות רגליים

"בחברות הגדולות השימוש במחשוב ענן הוא בעיקר לתחום של crm ולסביבות פיתוח", ממשיך פרי, "מבחינת הענפים החדירה היא בעיקר בחברות הטכנולוגיה, שהן מן הסתם מאמצות חידושים יותר מהירות".

פרי מסביר כי הפער נובע בעיקר מהגישה של מנמ"רים ומנהלי מערכות המידע הישראלים, אשר חוששים מאוד משני נושאים: אבטחת מידע ואובדן שליטה. "נושא אבטחת המידע נובע כנראה מכך שרוב מנהלי מערכות המידע הישראלים הם יוצאי יחידות מחשוב צבאיות. בפעילות מחשוב ענן, המידע הארגוני לא נמצא על שרתי החברה, אלא על שרתים "בענן" ולכן קיים חשש לבעיות אבטחה".

"התחושה היא שכאשר המידע נמצא במקום ידוע, היכולת לשלוט בו ולאבטח אותו גבוהה יותר. זוהי גישה מוטעית, מפני שהאמת היא דווקא הפוכה. במדינות רבות, בהן יש אימוץ נרחב של מעבר למחשוב ענן יש דווקא ירידה בכמות מקרי הפריצות וגניבת המידע", מוסיף פרי.

פרי מצדיק את החשש מאובדן השליטה של מנהלי מערכות מידע ישראלים: "אחת המגמות המרכזיות שנובעות מהחדירה של מחשוב ענן היא שקבלת ההחלטות לגבי רכישת מערכות מידע, תוכנה וחומרה, עוברת למנהלים בשטח. החלטות שהתקבלו בעבר בצורה מרוכזת לגבי רכישת תוכנה מרכזית לכל הארגון, היום מתקבלת באופן עצמאי ביחידות קטנות. מכיוון שבמחשוב ענן אין צורך בהתקנה והמחירים ההתחלתיים הם מאוד נמוכים, יחידות בארגון רוכשות לעצמן "מנוי" לתוכנות להן הן זקוקות, ולא תמיד מתייעצות או מקבלות אישור מהמנמ"ר".

עם זאת, פרי מעריך שהמגמה הזו היא בלתי נמנעת והדרך היחידה שבה מנהלי מערכות המידע יכולים להתמודד איתה היא לאמץ אותה ולראות כיצד הם מצליחים לנהל אותה.

תגיות