אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אסוס VivoBook S500c: אולטרה-בוק באריזה משפחתית צילום: ניצן סדן

בדיקת כלכליסט

אסוס VivoBook S500c: אולטרה-בוק באריזה משפחתית

האם אפשר לשמור על חוויית האולטרה-בוק גם במחשב בגודל מסורתי של 15.6 אינץ'? אסוס השיקה בישראל מחשב חדש שמתיימר לעשות את זה בדיוק. מסך המגע, איכות האודיו, העיצוב והמחיר מזכים אותו בהרבה נקודות. את חלקן הוא מפסיד בשל זמן הסוללה

05.03.2013, 15:06 | ניצן סדן
עד לפני כמה שנים, מחשבים בעלי מסך 15.6 היו כה נפוצים ששמם המסחרי היה "קטגוריית המיינסטרים". הם התאפיינו במשקל של 2.5-3 ק"ג, זמן סוללה של עד שלוש שעות וקצת ובהיותם מסורבלים לנשיאה. אישית, לא הסתדרתי עם מחשבים אלה; בהיותי מפונק שלא אוהב להסתובב עם מחשב ששוקל כמו מכשיר קשר צבאי, השתמשתי תמיד בלפטופים בעלי מסך של 12.1, מקסימום, 13.3 אינץ'. מאז, זינקו לקדמת הבמה מוצרים קטנים וקלים יותר - הטאבלטים ומחשבי האולטרה-בוק.

קראו עוד בכלכליסט

אבל משתמשים רבים עדיין מעדיפים את המסך הגדול יותר, במחשב שיוכל להיות תחליף אמיתי ל-PC השולחני. אפילו אם בהגדרתו כ"נייד" מתכוונים בעיקר להתניידות בין הסלון למטבח. לפיכך, עדיין מלאים מדפי רשתות השיווק במחשבי 15.6 אינץ'. החדשים בהם משלבים תכונות מתקדמות כמו מסכי מגע. אסוס הביאה לישראל את ה-VivoBook S500c, שנשען על יכולותיה המרשימות של ווינדוס 8 כדי ליצור חוויית שימוש עשירה בלפטופ שהוא תחליף לשולחני בחליפה של אולטרה-בוק. האם ניתן לשמור על סטייל של אולטרה גם בגוף מגודל?

אסוס S500C. נייד, אבל פחות מאחיו הקטנים, צילום: ניצן סדן אסוס S500C. נייד, אבל פחות מאחיו הקטנים | צילום: ניצן סדן אסוס S500C. נייד, אבל פחות מאחיו הקטנים, צילום: ניצן סדן

עיצוב ומבנה: תוספת של 15%

אסוס יודעים לבנות מחשבים יפים; הפרופיל המרובע, שהולך ומתחדד לאורכו (שהושאל מהמקבוק אייר) ומורכב משני לוחות (עליון בהיר, תחתון כהה) - אשר נותן מראה אחיד ונאה כשסוגרים את המסך. ה-S500 הוא אחד המחשבים האלגנטיים מסוגו. איכות ההרכבה טובה וגם החומרים משווים לו מראה עמיד וחזק.

אלגנטי, על אף גודלו. S500C, צילום: ניצן סדן אלגנטי, על אף גודלו. S500C | צילום: ניצן סדן אלגנטי, על אף גודלו. S500C, צילום: ניצן סדן

ה-S500 הוא דק וקל - יחסית לקטגוריה שלו. שכשלעצמה, מתבססת על מחשבים מגודלים ו"שמנים" (רק מחשבי הגיימרים כבדים מהם). הוא שוקל 2.2 ק"ג ועוביו 2.1 ס"מ בנקודה העבה ביותר שלו.

העניין הוא שהסקס-אפיל קצת הולך לאיבוד כשמשנים את קנה המידה. כדי להמחיש את כוונתי, נסו לדמיין אדם שאתם מגדירים כמושך; עתה, הגדילו אותו ב-15% מכל כיוון.

ממשק: נא לגעת

ל-S500 יש מסך מגע LED בגודל 15.6 אינץ', בעל רזולוציה של 1,366 על 768 פיקסל. זהו מסך מבריק אשר רגיש להשתקפויות ולא מתאים לעבודה מול מקור תאורה חזק.

היתרון הגדול של מחשבי 15.6 הוא נוחות העבודה עליהם; כשיש למהנדס יותר נדל"ן לעבוד איתו, הוא מסוגל להגדיל את המקלדת ואת משטח העכבר, להוסיף כפתורים שימושיים (או כאלה שניתנים לתיכנות) ועוד.

מסך המגע של המחשב, בעל תגובה מצוינת, צילום: ניצן סדן מסך המגע של המחשב, בעל תגובה מצוינת | צילום: ניצן סדן מסך המגע של המחשב, בעל תגובה מצוינת, צילום: ניצן סדן

אבל כאן עשו האנשים הטובים באסוס כמה טעויות משונות. הראשונה בהן היא גודל המקשים: בהתחשב במרחבים הפנויים סביבם, הם נראים זערוריים. הם גם צפופים יחסית וגודלם משונה - בצורה שעליה מאפיל רק מיקום המקשים: החיצים פשוט נבלעים בפינת תשעת מקשי ה-NumLock, מקש Ctrl הימני עצום (אני הייתי ממליץ לצמצם אותו ולהניח לידו מקש Fn נוסף), וכמו קאטו הזקן, אשוב ואזכיר שאת מקשי טילדה, טאב וקאפס לוק צריכים להגלות למעמד של פונקציה משנית.

מקלדת ועכבר ה-500C. פריסה משונה שמצריכה הסתגלות, צילום: ניצן סדן מקלדת ועכבר ה-500C. פריסה משונה שמצריכה הסתגלות | צילום: ניצן סדן מקלדת ועכבר ה-500C. פריסה משונה שמצריכה הסתגלות, צילום: ניצן סדן

משטח העכבר הוא גדול במיוחד, בצורה שמאפיינת את המודרניים שבמחשבי הקטגוריה. המקשים טמועים בו ונוקשים ללחיצה. המשתמש הממוצע ימצא את עצמו עובד על מסך המגע הרבה יותר משתכנן; זהו לא משטח עכבר נוח במיוחד, על אף גודלו והעובדה שהוא מזהה מחוות אצבע בצורה מדויקת מאוד.

למחשב יש סט שקעים שכולל שלושה שקעי USB3, חריץ לכרטיסי זיכרון (שימושי מאוד לחובבי צילום, למשל), שקעי תצוגה VGA ו-HDMI ואפילו שקע תקשורת RJ45 לכבל רשת סטנדרטי. זהו סט מרשים מאוד, אולם מדובר פה בחצי עבודה: כשיש לך כל כך הרבה נדל"ן-מחשב, אפשר לנצל אותו לדברים קטנים ושימושיים שבאולטרה-בוק ממוצע פשוט אין. למשל, עוד שקע USB, קורא טביעות אצבע, מחוון פיזי לזמן הסוללה (נפוץ בסדרות לפטופים שנועדו לארגונים). המשתמש הממוצע לא ירגיש בחסרונם של רכיבים אלה, אולם היה בכוחם לשדרג את חווית השימוש משמעותית. העבודה עם מסך המגע בשילוב העכבר והמקלדת מצריכה מעט הסתגלות, אבל היא נוחה וזורמת.

אנשים שלא אוהבים טביעות אצבע על הלפטופ שלהם לא יתחברו ל-S500; המסך מתמלא בהן בכל פעם שמשתמשים במחשב.

מולטימדיה ואפליקציות: אש מהרמקולים

המסך פשוט מצוין; זווית הצפיה בו רחבה, הצבעים חיים ועשירים - אסוס לא מאכזבת בזירת התצוגה. בשוק קיימים מסכים בעלי רזולוציה גבוהה משלו, אולם האיכות תספק גם עין של וידאופיל בעת צפייה בסרטים.

אסוס התקינה במחשב את רכיבי SonicMaster, טכנולוגיית האודיו שלה. מדובר ברמקולים ומעבדי צליל שמאפשרים טווח צליל רחב, הבלטת שירה ודיבור, סראונד תלת ממד מדויק, ווליום גבוה ובס עמוק. וכל אלו אינם סתם סופרלטיבים: איכות השמע במחשב היא עילאית. עם זאת, אציין כי הווליום היה נמוך משציפיתי והבס לא היה מורגש דיו.

תוכנת הציור המובנית של ה-S500C. כיפית וחביבה, צילום: ניצן סדן תוכנת הציור המובנית של ה-S500C. כיפית וחביבה | צילום: ניצן סדן תוכנת הציור המובנית של ה-S500C. כיפית וחביבה, צילום: ניצן סדן

במחשב מובנים מספר יישומים חביבים, ביניהם תוכנת הציור FreshPaint ומספר משחקי פנאי (כמו הקווסט Adera, בגרסה עברית משונה). בשורה התחתונה, מדובר בחבילת אפליקציות מצומצמת מאוד; אסוס יכלה להוסיף עוד כמה, לרווחת המשתמשים.

ביצועים: כונן קשיח עם פיצול אישיות

ל-S500 יש מעבד 3317 i5 כפול ליבה במהירות 1.7 גיגה-הרץ וארבעה גיגה-בייט של זיכרון פעולה. הרכיב המעניין ביותר שלו הוא כונן קשיח היברידי, אשר מורכב מדיסק סטנדרטי של חצי טרה-בייט (במהירות 5,400 סל"ד, שנחשבת לנמוכה) ומכונן SSD מהיר בגודל 24 גיגה-בייט. זה האחרון מתפקד כזיכרון מטמון, כלומר - שומר קבצי פעולה ויישומים ספציפיים ופועל כמחיצה לכונן הקשיח הגדול. התוצאה היא מהירות פעולה שאינה נמוכה משמעותית משל כונן SSD תקני לצד צמצום מחיר המחשב והגדלת מרחב האחסון הכולל בצורה משמעותית. בחירה חכמה מצד אסוס.

נאה מבחוץ, חזק מבפנים. S500C נאה מבחוץ, חזק מבפנים. S500C נאה מבחוץ, חזק מבפנים. S500C

החומרה הזו מסוגלת להתניע את ווינדוס 8 במלואה בתוך 18 שניות, נתון מכובד למדי. כל יישום שהפעלתי עליו עבד ללא דופי - כל עוד לא הוצאתי את החומרה מ"איזור הנוחות שלה"; לחובבי המשחקים אמליץ על מחשב בעל מעבד גרפי חזק מה-4000HD של אינטל שמותקן במחשב. סוגיה נוספת בה נתקלתי היא כרטיס הרשת של המחשב: הוא התנתק מספר פעמים מרשת באיכות שידור טובה, בעוד שני מחשבים אחרים בהם השתמשתי לצידו והפעילו יישומים דומים נשארו מחוברים. 

סוללה והתחממות: לגודל יש מחיר

בקטגוריה זו הזכיר לי ה-S500C שהוא מחשב מיינסטרים: זמן הסוללה שלו לא עולה על חמש שעות בשימוש סביר. למעשה, גם כשניסיתי למתוח את הסוללה לקצה גבול היכולת, בשימוש סגפני שכלל רק גלישה והאזנה למוזיקה החזיק המחשב רק ארבע שעות וקצת.

גודלו של המסך עולה בזמן סוללה יקר. S500C, צילום: ניצן סדן גודלו של המסך עולה בזמן סוללה יקר. S500C | צילום: ניצן סדן גודלו של המסך עולה בזמן סוללה יקר. S500C, צילום: ניצן סדן

זהו המחיר של מסך גדול: כל האינצ'ים הנוספים האלה גובים זמן סוללה יקר. גוף המחשב לא מתחמם בצורה בולטת בעת פעולה.

סיכום ואלטרנטיבות: למי שאוהב אותם גדולים

כששואלים אותי אם מסך המחשב האישי שלי, תחנת כוח בת 13.3 אינץ', לא נראה לי קצת קטן לסרטים - אני עונה שתמיד אפשר לשבת קצת יותר קרוב למסך או לחבר אותו לתצוגה חיצונית. אבל ישנם משתמשים שהשיטה שלי לא תתאים עבורם - למשל, מעצבים וגרפיקאים. משתמשים אחרים פשוט יעדיפו מחשב נייד שלא צריך לנוע יותר מדי ועל כן סוגיית המשקל וזמן הסוללה שולית עבורם - ורוצים חוויית צפיה עשירה ככל הניתן. עבור אלה, אמליץ בלב שלם על האסוס S500C.

אבל בגלל רכיביו ועיצובו (גם למקלדת המשונה אפשר להתרגל תוך זמן מה) - ולא בזכות מסך המגע. מדובר בתכונה שמשלימה את העכבר ומאפשרת לכם ליהנות קצת יותר מממשק המגע של ווינדוס 8. בסופו של דבר, היצרניות מוכרות לנו חוויה ועוטפות אותה באלומיניום ופלסטיק. המחיר שלו נגיש למדי: 4,090 שקל לגרסה הבסיסית (שנבדקה בסקירה זו), 4,590 לגרסה חזקה יותר, בעלת מעבד i7 מהיר. בכך, האסוס S500C הוא עסקה משתלמת למי שמחפש מחשב נאה וחזק ולא מתכוון לצאת איתו יותר מדי מהבית.

תגיות