אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פול קרוגמן: הבחירות באיטליה הן משאל עם על מדיניות הצנע צילום: רויטרס

פול קרוגמן: הבחירות באיטליה הן משאל עם על מדיניות הצנע

לדברי קרוגמן, בטור שהתפרסם בניו יורק טיימס, בתמורה לצמצום הוצאות הממשלה והעלאת המסים, קיבלה איטליה כלכלה מוחלשת ואפשרות שחבורת ליצנים, רדיקלים או קומיקאים, יתפסו את השלטון

25.02.2013, 14:26 | סוכנויות הידיעות

היום תחל ספירת הקולות, לבחירות שהתקיימו אמש לפרלמנט באיטליה. הכלכלן והפובלציסט פול קרוגמן כותב היום בטורו בניו יורק טיימס מדוע לבחירות אלו חשיבות גדולה עבור תושבי אירופה ועבור החוגים הפיננסיים של היבשת.

קרוגמן טוען, כי בחירות אלו משולות למשאל העם הראשון מסוגו שנערך לגבי מדיניות הצנע.

הבחירות לפרלמנט באיטליה, צילום: איי אף פי הבחירות לפרלמנט באיטליה | צילום: איי אף פי הבחירות לפרלמנט באיטליה, צילום: איי אף פי

"משקיפים חיצוניים אחוזי אימה נוכח הבחירות באיטליה. ובצדק. גם אם לא יתגשם חלום הביעותים של שובו של ברלוסקוני לשלטון הרי שתוצאות חזקות לברלוסקוני או לגרילו או לשניהם יחד עלולות לערער לא רק את יציבותה של איטליה אלא גם את אירופה כולה", כותב קרוגמן ומוסיף, "עם זאת, יש לזכור שאיטליה אינה ייחודית – כוחם של פוליטיקאים המהווים סכנה ליציבות עולה ברחבי אירופה והסיבה לכך היא שהפוליטיקאים המכובדים מסרבים להודות בעובדה שהצעדים שנכפו על מדינות החוב הם הרי אסון. אם זה לא ישתנה, הבחירות באיטליה תהיינה הסנונית הראשונה המבשרת את הרדיקליזציה של אירופה".

איטליה, מסביר קרוגמן, עשתה הכול לפי "ספר הצנע" – היא צמצמה בהוצאות הממשלה, העלתה מסים ועוד. בדיוק על פי דרישות הבנק המרכזי של אירופה ושל גרמניה, הכלכלה הגדולה והמשפיעה ביותר בגוש היורו.

ומה קיבלה איטליה בתמורה להתנהגותה טובה? כלכלה מוחלשת ואפשרות שחבורת ליצנים, רדיקלים או קומיקאים יתפסו את הגה השלטון של המדינה. וזו אינה התחלה של בדיחה, אומר קרוגמן.

תגיות