אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שותפות תמר במו"מ לייצוא גז נוזלי למזרח הרחוק

שותפות תמר במו"מ לייצוא גז נוזלי למזרח הרחוק

החברה החדשה בשם לבנט ("Levant"), איתה תשתף פעולה השותפות, תפעל בשותפות עם ענקית האנרגיה גזפרום הרוסית ודייהו הקוריאנית

26.02.2013, 09:39 | ליאור גוטמן

שותפות תמר מודיעה הבוקר (ג') על שיתוף פעולה עם חברה בשם לבנט ("Levant"), שתפעל בשותפות עם ענקית האנרגיה גזפרום הרוסית ודייהו הקוריאנית. מטרת הקמת השותפות היא למצוא שווקים חדשים למכירת גז נוזלי ממאגר תמר בהיקף שלני של עד 4.2 מיליארד מ"ק (BCM) ולאורך 20 שנה.

קראו עוד בכלכליסט

חלוקת התפקידים בין השותפות שם תכלול הקמה של מתקן ייצוא גז נוזלי ממתקן צף (FLNG) שאותו תבנה דייהו עבור שאר השותפות, כאשר גזפרום הרוסית תהיה אחראית על מציאת שווקים לייצוא הגז בעיקר בדרום מזרח אסיה. עוד נקבע ששותפות תמר תמנע ממכירת גז נוזלי ממאגר הגז למשך שישה חודשים ועד להחלטת ההשקעה הסופית במתקן הייצוא הצף. לטענת השותפות ההסכם אינו פוגע בהתחייבויות למכור גז למשק הישראלי.

יו"ר דלק קידוחים גדעון תדמור אמר ש״חתימת הסכם העקרונות עם גזפרום הינה לא רק אבן דרך חשובה ביותר בקידום פרויקט ה-FLNG של תמר, שצפוי להיות אחד הראשונים בעולם, אלא גם שיתוף פעולה אסטרטגי עם שחקן בינ״ל משמעותי כמו גזפרום". תדמור חידד שמי שקידם את הפרויקט היה סמנכ"ל הרגולציה של דלק קידוחים יהודה סבן. מנכ״ל דלק קידוחים יוסי אבו: סיכם שמדובר בקידום ההסכם הראשון של יצוא גז טבעי מתגליות הגז של דלק ושיווקו כ-LNG ל-20 שנה לשוק האסייתי שצמא למקורות חדשים ואמינים לאספקת גז נוזלי.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
החברות מנסות לקבוע עובדות בשטח
החברות מנסות לייצר אוויריה כאילו ייצוא הגז הוא עניין גמור ומאושר. אפילו לפי וועדת צמח צריך קודם עתודות של 450 BCM מוכחות ותוכנית ייצוא לפני שיש אישור לייצא. ולא כולם מסכימים שבכלל צריך לתת היתר לייצא. אף מדינה עם פרופיל דומה לישראל (מדינה קטנה שמייבאת אנרגיה ויש לה עתודות גז קטנות ו0 עתודות אנרגיה אחרות) לא מייצאת גז. אבל עושים עליכם ספינים. אחר כך יגיעו השותפיות (תשובה) ויגידו "למה לא אמרתם שאסור לייצא, כבר עשינו שותפות עם חברות אחרות". גזלנים.
האזרח דרור , גבעתיים  |  26.02.13
לכל התגובות