אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גייטס וצוקרברג מספרים: כך התחלתי לתכנת. וכך תוכל גם אתה צילום: בלומברג

גייטס וצוקרברג מספרים: כך התחלתי לתכנת. וכך תוכל גם אתה

השניים, לצד טיטאנים רבים אחרים כמייסדי טוויטר, דרופבוקס, ואלב ואחרים, מספרים על צעדיהם הראשונים בלימודי התכנות. זאת, במסגרת פרויקט לעידוד צעירים ללמוד מדעי המחשב. לדבריהם, אפילו לא צריך להיות טוב במתמטיקה

26.02.2013, 19:52 | ניצן סדן
האם צריך להיות במתמטיקה כדי להשלים בהצלחה לימודי תכנות? לא בהכרח, לטענת גדולי המתכנתים. בקליפ חדש שעלה לרשת, מספרים כמה מענקי עולם התוכנה והאינטרנט על צעדיהם הראשונים בתחום.

קראו עוד בכלכליסט

בין היתר, מופיעים בו מייסד מיקרוסופט ביל גייטס, מייסד פייסבוק מארק צוקרברג, מייסד טוויטר ג'ק דורסי, מייסד חברת המשחקים ואלב גייב ניואל ומייסדי חברות אחרות כדרופבוקס, Clothia ורבות אחרות. לצידם, מופיעים בו גם שחקן ה-NBA כריס בוש שלמד מדעי המחשב בצעירותו, הראפר Will.i.M ועוד דמויות שלא חשבתם שקשורות לשורות קוד.

לפי דיווח של אתר TechCrunch, הקליפ הוא פרויקט מיוחד של ארגון Code.org אשר יוסד בחודש שעבר ומטרתו עידוד לימודי מדעי המחשב בקרב צעירים.

"שיעור ההרשמה ללימודי התכנות הוא נמוך, אך גרועה מזה העובדה שבתי ספר אפילו לא מלמדים שיעורים אלה, למרות שמדובר בתחום הפרנסה בעל קצב הצמיחה הגבוה בארץ", אמר האדי פרטובי, יזם ומייסד הארגון.

לדבריו, תשעה מכל עשרה בתי ספר בארה"ב לא מלמדים מדעי המחשב. נתונים שפרסם הארגון מצביעים על צמיחה א-סימטרית במשרות בתחום המחשוב, שעד 2020 יגיעו ל-1.4 מיליון, בעוד שבשנה זו יהיו רק 400 אלף סטודנטים שהוכשרו בתכנות. לראיית Code.org, השקעה בעידוד לימודי מדעי המחשב תוכל ליצור משרות רבות בארה"ב ולצמצם את ההסתמכות על מיקור חוץ.

ומה בישראל?

התוכנית של Code.org מתבססת על הפצת חומרי הסברה כקליפ שצוין לעיל, עצומה שקוראת למערכת החינוך האמריקאית להכניס את לימודי התכנות למערכת השעות בבתי הספר בצורה נרחבת, חיבור בין מתכנתים בעלי זמן פנוי ורצון טוב ובין קבוצות לימוד שונות ועוד.

במדינת ישראל יש מספר תוכניות ללימוד מדעי המחשב בגיל מוקדם, אולם הן בודדות ומוגבלות. החינוך הטכנולוגי בישראל נופל מזה של מדינות רבות בעולם המערבי על אף שהתלמידים מגלים נכונות לשילוב יותר כלים טכנולוגיים בלימודיהם, כפי שהוכיח דו"ח של המכללה למנהל וגוגל שנחשף בדצמבר האחרון.

תגיות

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
ל-2, תפסיק להתבכיין
כסף כסף כסף. מה לכסף וחשיבה יצירתית? עם הרווארד בלי הרווארד, כל מי שעשה מהפכות אמנם נכנס ללימודים, אבל גם פרש מהם כשהבין שהרעיונות שלו גדולים יותר מהלימודים האקדמאיים. לא שאני מזלזל בלימודים, אבל בשביל להצליח צריך לעבוד קשה ומי שאומר "אין לי כסף", רק מספק תירוצים ללמה הוא מעדיף לשבת על התחת ולא לעשות כלום עם החיים שלו. מי שרוצה להצליח יודע לנטרל מגבלות בעבודה קשה והמון סבלנות. אתה, גם אם היו לך מאתיים אלף דולר בכיס היום, כנראה שהיית מבזבז אותן על משכנתא במקום לחשוב איך להפוך אותם למהפכה עולמית. כסף זה לא הכל והוא לא צריך להיות שאיפה או מטרה.
27.02.13
11.
בתור מישהו שניסה ללמוד תכנות
אל תתבלבלו בין תכנות ליזמות… הכסף האמיתי נמצא ביזמות, ואם יש לכם רעיון, תרכבו על הגב של אחד המתכנתים האפורים, אין שום סיבה ללמוד את המקצוע הזה אם אתה מנסה לעשות ״מכה״… מה שצריך זה רעיון. ולא, ללמוד תכנות לא יעלה את הסיכוי שיהיה לך רעיון, זה עניין של יצירתיות.
הערה , שם  |  27.02.13
10.
8, זה נהיה קצת פילוסופי מדי, אבל נראה לי שברור לך שמדעי המחשב זה לא תיכנות
אני מניח שיש מי שחושב שאלקטרוניקה זה לא פיזיקה. כמות הנושאים שנופלים היום במדעי המחשב ולפני 10 שנים (ויותר) נקראו מתמטיקה היא די רצינית. תורת הגרפים היתה מתמטיקה כשאני למדתי. היום רוב תורת הגרפים נופל במדעי המחשב. תורת המספרים, בכלל זה מדהים. חלק יושבים תחת מדעי המחשב. תורת המודלים הסופיים קפצה כולה למדעי המחשב. רוב הלוגיקאים היום במדעי המחשב. טיורינג, גודל, צ'רץ ושות', בשנות ה-30, כשכלל לא היו מחשבים, לא חלמו שמה שהם עושים זה לא מתמטיקה. ואם מישהוא היום רוצה לטעון שזה לא מתמטיקה, זה בסדר מן הסתם. אבל בטוח לגמרי שאף אחד מהנושאים הנ"ל אינו תיכנות. וזו הנקודה העיקרית: במאמר יש בילבול בין מדעי המחשב לבין תיכנות.
סמנכ"ל פיתוח , ת"א  |  27.02.13
9.
מחזק את 1, חייבים חשיבה לוגית ואנליטית כדי להיות מתכנת טוב
במתמטיקה לא השתמשתי פעם אחת מאז שהתחלתי לתכנת לפני 11-12 שנה (נכון שאני לא מפתח מערכות לטילים, אבל התפרנסתי לא רע מתכנות). אני מניח שיש מתכנתים שצריכים מתמטיקה בתחומים כמו עיבוד אותות, ראייה ממוחשבת או מערכות נשק מתוחכמות, אבל לרוב המתכנתים זה לא נחוץ.
26.02.13
לכל התגובות