אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הישראליות שפורצות את גבולות הסמארטפון

הישראליות שפורצות את גבולות הסמארטפון

כ-110 חברות ישראליות מציגות השנה בתערוכת הסלולר בברצלונה, כמות גדולה יותר משל מעצמות כמו יפן, סין והודו. "כלכליסט" מציג ארבע חברות מעניינות במיוחד, שהופכות את הסלולרי לג'ויסטיק, למדריך טיולים, למכשיר לפעוטות או לכלי מתקדם לתיקון שגיאות איות

27.02.2013, 16:54 | רותי לוי, ברצלונה

תערוכת הסלולר MWC בברצלונה היא נקודת מפגש לפסגת תעשיית הסמארטפונים, הטאבלטים, האפליקציות והטלקום. 

קראו עוד בכלכליסט

בין החברות שהציגו בתערוכה נמנות טורפאל, סקרינוויט וקידוז, שמתארחות בביתן הלאומי הרשמי של מכון הייצוא וג'ינג'ר, שמתארחת בביתן של ארגון המובייל הישראלי IMA. "כלכליסט" ביקר בדוכני החברות ומציג את הפיתוחים הייחודיים שלהן.

Ginger Software: וורד לא יבין

המוצר שהוצג בתערוכה: פלטפורמה לזיהוי קולי ומקלדת לאנדרואיד המבוססות על הבנה של ההקשר הלשוני שבו נאמרים ונכתבים הדברים

 

שנת הקמה: 2008 | מייסדת: יעל קרוב זנגביל | מספר עובדים: 45

 

משקיעים: הורייזון, זהר גילון | השקעות: 20 מיליון דולר

חברת הסטארט-אפ ג'ינג'ר (Ginger) פיתחה טכנולוגיה לתיקון שגיאות כתיב, תחביר ודקדוק באנגלית. המוצר אולי נשמע מוכר, אך הוא שאפתני הרבה יותר מכל מה שאתם כבר מכירים. לא מדובר בתיקון האוטומטי המובנה באייפון שמחליף בחוסר הכרה מילים שגויות במילים אחרות עם רצף האותיות הקרוב ביותר. המוצר של ג'ינג'ר גם אינו דומה ל'בודק האיות' בתוכנות האופיס שמדגיש את כל המילים שלא נמצאו במילון. ג'ינג'ר יודעת לשפץ את הכתיבה שלכם בצורה טובה יותר על סמך זיהוי ההקשר שבו נאמר המשפט.

אפליקציית ג אפליקציית ג'ינג'ר אפליקציית ג

למשל, המשפט Don't shed a tier הוא משפט תיקני וכל המילים שבו נמצאות במילון האנגלי. אך ג'ינגר יודעת לזהות שעם המילה tier (מדרגה) הוא גם חסר משמעות ותציע תיקון בדמות: Don't shed a tear (אל תזיל דמעה).

ג'ינג'ר יודעת למקם in/on/at במקומות הנכונים וגם להטות את הפעלים במשפט בהתאם לציוני הזמן שבו (I came tomorrow יהפוך ל- I will come tomorrow). התוסף של החברה כבר זמין ופעיל בגרסת ה-PC - הוא מתלבש על כל הדפדפנים ועל תוכנות האופיס ולפי נתוני החברה, כבר עזר לתקן כ-4.5 מיליארד "שגיאות מביכות" ברחבי העולם.

באופן טבעי המוצר הזה עובר כעת הסבה למכשיר הסלולרי - כמקלדת שניתן להוסיף למכשירי אנדרואיד. הפתרון הזה יעיל דווקא משום שבטלפון הנייד, כאשר אנחנו נדרשים להגיב להודעת טקסט מהירה או למייל קצר, אין לנו זמן או מרחב עבודה נוח לחפש הוראות דקדוק.

ג'ינגר החביאה שפן בכובע, אותו היא שלפה בכנס המובייל בברצלונה: פלטפורמה לזיהוי קולי המוצעת למפתחי אפליקציות. ג'ינג'ר תציג למפתחים כיצד הפתרון שלה, שיודע להתחשב בתחום הפעילות של האפליקציה (למשל, שירות מוזיקה או מסעדה) מאפשר לפענח את הדיבור האנושי בצורה מדויקות יותר מהפלטפורמות המתחרות כמו אלה של גוגל ושל ניואנס (המנוע שמאחורי סירי של אפל).

KIDO'Z: חכם על ילדים

המוצר שהוצג בתערוכה: אפליקציה שמאפשרת להפוך את הסמארטפון והטאבלט לסביבת לימוד ומשחק בטוחה לילדים

 

שנת הקמה: 2009 | מייסד: גיא חבקין | מספר עובדים: שבעה

 

השקעות: 550 אלף דולר | משקיעים: דב מורן, אריה מרגי ומשקיעים פרטיים נוספים

הילדים משחקים לכם בסמארטפון או בטאבלט? בוודאי שכן. אך מערכת ההפעלה של המכשירים שלכם היא סביבה שנבנתה למבוגרים. חיוגים מיותרים לאנשי קשר, הודעות טקסט שנשלחות בשגגה וגם חשש כנה משימוש באפליקציות שאינן מתאימות לגילו של הילד הם חלק מהדאגות האופייניות להורים שנותנים לילדים שלהם להיחשף למכשירים חכמים. חברת קידוז (KIDO'Z) בנתה מערכת הפעלה ידידותית עם גישה לחנות אפליקציות ותכנים הממוינים לפי גיל ושפה.

אפליקציית קידוז אפליקציית קידוז אפליקציית קידוז

הפיתרון של קידוז מרשים דווקא בגלל הקלות שבו - על מנת להעביר את המכשיר לילד, ההורה נדרש לפתוח את האפליקציה של קידוז בלחיצת כפתור ומאותו רגע המכשיר שימושי לילדים בלבד, התוכן של ההורים אינו זמין עוד והם אינם יכולים לצאת מהסביבה הבטוחה ללא סיסמה.

קהל היעד של קידוז הוא הורים לילדים בגילאי 3-12, הממשק מגיע ב 16 שפות ובהן: אנגלית, רוסית, צרפתית, גרמנית וסינית. ההורים יכולים להגדיר פרופיל אישי לכל אחד מהילדים שלהם - שם וגיל, גישה לאפליקציות שכבר הותקנו במכשיר של ההורים, ואף הגבלת זמן משחק יומית שלאחריה הילד יקבל הודעה כי הוא מוזמן לשוב ולשחק למחרת.

האפליקציה של קידוז זמינה בחינם בחנות האנדרואיד אך המודל הכלכלי של החברה מבוסס על אפשרות שתוצג בברצלונה - ארנק וירטואלי שההורים מטעינים בו דמי כיס ומאפשרים לילדיהם לרכוש תכני פרימיום בחנות האפליקציות. בקידוז מאמינים שתמחור הוגן ותוכן איכותי ישכנעו את ההורים כי שימוש מוגבל בכסף וירטואלי יתפרש כפעילות חינוכית על גבי הסמארטפון. כיוון התפתחות עתידי של קידוז הוא הוספת אפשרות התקשרות למספרים מוגדרים מראש - מה שיאפשר לה להפוך כל טלפון "בוגר" לכזה שניתן להעניק לשימושו הפרטי של הילד.

TourPal: מדריך קולי בהישג יד

המוצר שהוצג בתערוכה: אפליקציה מבוססת GPS להדרכה קולית של טיולים ברחבי העולם

 

שנת הקמה: 2012 | מייסדים: בועז בארי, יואב בן-דוד ורון וייסברג. | מספר עובדים: 6

 

השקעות: 500 אלף דולר | משקיעים: איגור אילייב ורון וייסברג

חנויות אפסטור וגוגל פליי עמוסות לעייפה באפליקציות טיולים - הזמנת מלון וביקורת מסעדות על בסיס חכמת ההמונים, יצירת אלבומי מסע מבוססי מיקום, תרגומון לשפת היעד, שמירת מסמכים, איתור קופונים מקומיים וגם ספרי טיולים מותאמים לגרסה הסלולרית.

זה היה יכול להיות חיסכון יעיל של נייר וכסף אילו רק לכולנו הייתה הסבלנות לנהל את הטיול דרך הסמארטפון, לעצור ליד אתרים תיירותיים ולקרוא מהמסך הקטן על הפסל או המבנה שניצב מולנו.

אפליקציית טורפאל אפליקציית טורפאל אפליקציית טורפאל

האפליקציה של טורפאל היא גלגול טבעי של ספרי הטיולים המסורתיים - אך כזה שמודע ומנצל את הפלטפורמה שעליו הוא נמצא, מבלי לעייף. טורפאל מטיילת עם המשתמשים ברחבי העולם באמצעות הדרכה קולית מבוססת GPS.  

במקום להמיר נייר בקריין שמוקלט באולפן, טורפאל פיתחה פלטפורמה למדריכים מנוסים שמזינים את הטיול בעצמם באמצעות נקודות ציון על גבי המפה והעלאת הקלטות עצמיות עם תמונות רלוונטיות; ומדריכים מנוסים כמו סיגלית בר (מחברת סדרת "טיולי כוכב" הפופולרית) וחן אליעז כבר הצטרפו למיזם. עבור המדריכים, הפתרון משמש כמקור הכנסה נוסף ונותן להם נוכחות בעולם המובייל מבלי צורך בהשקעת משאבים. עבור טורפאל מדובר בפתרון יעיל לבניית מאגר טיולים אותנטי המבוסס על אנשי מקצוע מנוסים.

הורדת מסלול באפליקציה עולה שלושה דולר, אך המודל העסקי של טורפאל אינו מבוסס רק על התשלום החד פעמי הזה, אלא על פלטפורמת פרסום לבתי עסק שימצאו את המטייל במקום הנכון ויציעו לו קופון על גבי האפליקציה. ההימור הזה עשוי להתגלות כהצלחה גדולה, או לחילופין - להבריח את המשתמשים.

עד כה הועלו לטורפאל (כיום פועלת רק על מכשירי אייפון) 90 טיולים באזורים התיירותיים ב-23 ערים ברחבי העולם. ההסברים ממוינים על פי סוג, נושא, אורך וקושי וניתנים בשבע שפות: עברית, אנגלית, גרמנית, צרפתית, איטלקית, ספרדית ויפנית.

  

Screenovate: הסלולרי כג'ויסטיק

המוצר שהוצג בתערוכה: פתרון שמאפשר הקרנת תוכן באיכות גבוהה מהטלפון הנייד למסך הטלוויזיה, ובמקביל מאפשר להמשיך ולהשתמש בטלפון לצרכים אחרים

 

שנת הקמה: 2009 | מייסדים: ד"ר יהושע גלזר, ארנון קטלן, גלעד בן-יוסף, מתן שפירא | מספר עובדים: 20

 

השקעות: שני מיליון דולר | משקיעים: יהושע גלזר, ריצ'רד נויסטטר, חברת השקעות פרטית

חברת סקרינווייט (Screenovate) מעוניינת להפוך את הסמארטפון למרכז החיים הדיגיטליים. המוצר מיראקאסט שפיתחה החברה מאפשר הקרנת תוכן באיכות גבוהה מהטלפון הנייד למסך הטלוויזיה ובמקביל להשתמש בנייד לצרכים אחרים. בנוסף, שחקני משחקים יכולים להקרין משחקים מהטלפון לטלוויזיה תוך שימוש בטלפון כבקר המותאם למשחק ולשחקן.

סקרינווייט סקרינווייט סקרינווייט

הפתרון של סקרינווייט כרוך בהתקנת תוכנה על מכשיר הסלולר וחיבור דונגל למכשיר הטלוויזיה אך הוא אינו פונה לצרכן הפרטי אלא למי שמוכר לו את המכשירים - מפעילות הסלולר. למעשה, סקרינווייט מציעה למפעילות פלטפורמה נוחה וזולה להענקת שירותי טלוויזיה.

מצד אחד, הפלטפורמה הזו עוזרת למפעילות לבדל את עצמן ולעודד רכישת מכשירים דרכן (עם התוכנה הייעודית) בתמורה לשירות ערך מוסף (טלוויזיה), אך מצד שני - היא גם מעניקה להן מקור הכנסה נוסף על ידי הצעת תכני VOD ומשחקים בתשלום. כך גילתה למשל, מפעילת הסלולר הגדולה ביפן - דוקמו, אשר מכרה בחודשים האחרונים טלפונים סלולרים לילדים עם התוכנה והדונגל של סקרינוויט שאפשרו גישה חינם לספריית סרטי דיסני.

בסקרינווביט כבר פיתחו תוכנה שמחברת בין הסמארטפון למסכים אחרים שאינם מסכי טלוויזיה ובכך להרחיב את קשת הלקוחות הפוטנציאלים - ייצרני מכוניות, מחשבים, ממירים ואפילו הליכונים.

תגיות