אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
השופט החשוד שהיכה את ילדיו יוצא לחופשה צילום: shutterstock

השופט החשוד שהיכה את ילדיו יוצא לחופשה

מאז ינואר 2011 ועד היום מחכה על שולחנו של היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין תיק עם חשדות נגד שופט שהיכה את ילדיו. הבוקר הודיעה הנהלת בתי המשפט כי השופט החליט לצאת לחופשה מרצון כי "זה הדבר הראוי לעשות". וינשטיין הסביר אמש כי פעל "לטובת הילדים"

28.02.2013, 09:37 | אביאל מגנזי, ynet

איך קרה שהיועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין חיכה שנתיים ועדיין לא הורה על חקירת שופט החשוד שהיכה את ילדיו ? הבוקר (יום ה') הודיעה הנהלת בתי המשפט כי השופט החליט לצאת לחופשה מרצון. בסוף השבוע שעבר התקבלה בלשכת היועץ המשפטי תשובתם של הגורמים הרלבנטיים בעניין וכעת הוא שוקל אם להורות לפתוח בחקירה נגד השופט - כאמור, באיחור של כמה שנים. בהודעת דוברות בתי המשפט נאמר כי "השופט שעניינו פורסם באמצעי התקשורת אתמול הודיע על יציאה לחופשה מרצון החל מהיום וזאת משום שלדעתו בשים לב לתפקידו, זהו הדבר הראוי לעשותו בנסיבות העניין".

בלשכתו של וינשטיין הסבירו אמש בעקבות חשיפת "קול ישראל" כי "גורמי הרווחה מסרו לאחרונה, לאחר בירור עם מסגרות הלימודים של הקטינים כי הקטינים מתפקדים ברמה גבוהה, ללא קשיים נצפים, וכי קיים קשר רצוף בינם לבין הוריהם. עוד נמסר בדיווח שהגיע ללשכת היועץ המשפטי לממשלה, על פי בקשתו, כי לא קיימים דיווחים נוספים על פגיעה בקטינים מעבר לדיווחים שהתקבלו לפני למעלה משנתיים".

יהודה וינשטיין, היועץ המשפטי לממשלה,  צילום: מיקי נועם אלון יהודה וינשטיין, היועץ המשפטי לממשלה | צילום: מיקי נועם אלון יהודה וינשטיין, היועץ המשפטי לממשלה,  צילום: מיקי נועם אלון

באוקטובר 2009 הועבר דיווח מבית הספר של אחד הילדים לפקידת הסעד, שלפיו אותו ילד סיפר למורתו על מעשי אלימות מצד אביו. פקידת הסעד סברה כי בנסיבות המקרה אין מקום לפנות למשטרה אלא יש לנקוט הליך טיפולי שבוצע בהסכמת האב ובשיתוף פעולה עמו. ביוני 2010, בעקבות דיווח על אלימות נוספת מצד האב נגד ילדיו, דיווחה פקידת הסעד על העניין למשטרה.

בסוף נובמבר 2010 נחקרו הילדים בידי חוקרת ילדים ובינואר 2011 הועבר העניין לראשונה ללשכתו של היועץ המשפטי לממשלה לצורך החלטה אם לחקור את השופט באזהרה. מלשכת וינשטיין נמסר כי "גורמי המקצוע שעסקו בנושא ביקשו מהמשטרה השלמות שונות, ולאחר גיבוש עמדתם וכתיבת חוות דעת מטעם הפרקליטות בנושא - הועבר העניין לפתחו של היועץ המשפטי לממשלה".

"לאחר ששקל את מכלול נסיבות העניין על-פי החומרים שהובאו בפניו, ולאחר שהביא בחשבון בראש ובראשונה את השיקול של טובת הילדים, ושיקולים נוספים הקשורים למערכת היחסים בין הילדים להוריהם - סבר היועץ המשפטי לממשלה כי אין לאשר את חקירתו של השופט באזהרה, לפני שייערכו בירורים נוספים מצד המשטרה וגורמי הרווחה לגבי המצב העדכני של מרקם היחסים בין הילדים לאב". וינשטיין מסביר שהחליט כפי שהחליט "כדי לוודא שהנזק שעלול להיגרם למרקם

יחסים זה כתוצאה מחקירה פלילית, לא יעלה על התועלת שבה".

בלשכת היועץ המשפטי מבהירים כי "במדינת ישראל קיים שוויון בפני החוק, ואיש איננו חסין בפני חקירה פלילית והעמדה לדין. אמנם, במקרים מסוימים מחייב החוק את אישורו של היועץ המשפטי לממשלה לקיומה של חקירה פלילית נגד אדם, כגון במקרה שבו מעורב שופט, אולם הרף הראייתי הנדרש לנקיטת הליכים פליליים נגד אדם שכזה איננו שונה מהרף הראייתי הננקט בעניינו של כל אדם אחר".

עוד הם מדגישים כי "השיקול המרכזי שעמד בפני היועץ המשפטי לממשלה בטיפולו בפרשה היה טובתם של הילדים. הרגישות כלפי משפחתו וטובת ילדיו של שופט איננה שונה, בהקשר זה, לעומת מערכת השיקולים המופעלת בעניינה של כל משפחה אחרת".

תגיות