אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האם כדאי לקיים ראיון עבודה מחוץ למשרד? צילום: shutterstock

האם כדאי לקיים ראיון עבודה מחוץ למשרד?

לפעמים אווירה לא רשמית יכולה להועיל גם למראיין וגם למועמד. מצד שני - שינוי הלוקיישן לא מתאים לכולם

07.03.2013, 14:33 | בתיה וייסמן

פגישות וראיונות עבודה שנערכים מחוץ למשרד הפכו למנהג נפוץ. מגייסים רבים בוחרים "לשנות אווירה" ולהעביר את הראיון החוצה – לרוב לבית קפה או למסעדה. חלק מהמעסיקים בוחרים לעשות זאת בשל אילוצים (רעש או חוסר מקום בסביבת העבודה, למשל) ואחרים בוחרים באפשרות הזו מתוך שאיפה לשבור את שגרת הראיון הפורמלי. חלק לא מבוטל מנצל את הראיון כדי להתאוורר קצת מחוץ לקירות המשרד הסגורים.

סקר קבע: רוב מחפשי העבודה נרתעים

אף שראיון חוץ משרדי הופך להיות נפוץ יותר ויותר, מחפשי העבודה עדיין לא אימצו אותו לחיקם. סקר שנערך בקרב גולשי אתר AllJobs בדק מה דעתם על ראיון כזה, והנה התוצאות:

בעוד ש-11% מהנשאלים טרם חוו ראיון מסוג זה ו-27% נטולי עמדה לגביו, 37% מהם מתנגדים לו מטעמים של חוסר מקצועיות וחוסר אפשרות להתרשם ממקום העבודה. רק 24% מהמשיבים היו בעד ראיון כזה בטענה שהוא מרענן ומלחיץ  פחות מראיון משרדי שגרתי.

אז האם קיום הראיון מחוץ למשרד ישרת אתכם או יפגע בכם? להלן כמה סיבות בעד ונגד.

בעד:

1. לא מאיים. ראיון מחוץ למשרד מאפשר לקיים תקשורת באזור נטול פניות. ברגע שהמועמד יהיה נינוח, רמת הלחץ שלו תפחת משמעותית והשיחה תוכל לזרום בצורה קלילה ורשמית פחות, שתאפשר היכרות טובה עם תכונותיו החברתיות.

2. מקורי ומרענן. רוב המועמדים שמגיעים אליכם לראיון כבר ודאי עברו לא מעט ראיונות משמימים. ומה יכול לייחד אתכם בעיני המועמדים? הימנעות מהדפוס הרגיל. הבחירה בראיון מחוץ למשרד יוצרת רושם של מקום חדשני שמתנהל מחוץ לקופסה ושכיף לעבוד בו.

3. דיסקרטיות. אם אתם עומדים לפטר את העובדת שלכם, לא יהיה זה נבון מצידכם להזמין את המחליפים הפוטנציאליים שלה לפגישה במשרד. בסיטואציה כזו, הבחירה במיקום נייטרלי יכולה למנוע מצבים לא נעימים, ומאפשרת להשלים את התהליך בפרטיות מרבית.

ראיון בחוץ. מקורי ומרענן, צילום: שאטרסטוק ראיון בחוץ. מקורי ומרענן | צילום: שאטרסטוק ראיון בחוץ. מקורי ומרענן, צילום: שאטרסטוק

נגד:

1. משדר חוסר מקצועיות. כפי שראינו, מחפשי עבודה רבים עדיין נרתעים מראיון שמתקיים מחוץ למשרד. החשש נובע משמרנות ומן הנאמנות לראיונות בצורתם הקלאסית, ולפעמים גם מהתחושה כי לעסק שמקיים את ראיונות העבודה שלו בחוץ יש מה להסתיר.

2. רחוק מהעין, רחוק מהלב. סביבת עבודה היא אחד מהגורמים שמשפיעים על מחפשים בבואם לבחור מקום עבודה. ראיון חוץ משרדי אינן מאפשר להם להתרשם מהמיקום הפיזי, משאר העובדים ומהאווירה הכללית של העסק, דבר שעלול לפעול לרעתכם.

3. עלול להחמיץ את המטרה. חוסר הרשמיות יכול להועיל, אך כשמגזימים הוא גם עלול להזיק. מספיקה מעידה קטנה של תשומת לב מצדכם, והסמול טוק החברי עלול להתגלגל לשיחה לא ממוקדת שתוציא את הראיון מפוקוס ותפספס את המטרה לשמה התכנסתם.

אז כיצד מחליטים אם להוציא את הראיון מחוץ למשרד או לא?

ראשית, בודקים את ההתאמה של ראיון כזה לחברה, לתדמית שלה ולרושם שאתם רוצים ליצור. אם מדובר במקום קטן וצעיר - זה יכול להתאים. אם מדובר בארגון גדול עם מוניטין רשמי יותר – אולי עדיף לוותר. שנית – לא מתעלמים מתחושת הבטן והולכים איתה. אם אתם מרגישים שראיון מהסוג הזה יתאים למועמד הספציפי וישרת אתכם היטב – לכו על זה (ולהפך).

הכותבת היא מנהלת תוכן – גיוס עובדים ב-AllJobs

תגיות