אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המסחר בוול סטריט ננעל בעליות קלות; ברקע: כישלון השיחות על התקציב צילום: בלומברג

המסחר בוול סטריט ננעל בעליות קלות; ברקע: כישלון השיחות על התקציב

דאו ג'ונס ו-S&P 500 עלו ב-0.2%, נאסד"ק ב-0.3%; הלילה ייכנסו לתוקף בארה"ב שורת קיצוצים רוחביים בגובה 85 מיליארד דולר. אובמה: "כלכלת ארה"ב תאבד 0.5% מהתמ"ג"; אפל ירדה לשפל של שנה

01.03.2013, 23:04 | מעין מנלה

המסחר בוול סטריט ננעל הערב (ו') בעליות על אף שפגישתם של נשיא ארצות הברית ברק אובמה עם מנהיגי הקונגרס והסנאט הסתיימה מבלי שתושג עסקה על התקציב. הלילה בחצות (שעון ארה"ב) ייכנסו לתוקף באופן אוטומטי בארה"ב שורת קיצוצים רוחביים בגובה 85 מיליארד דולר בארה"ב, המכונים sequestration.

דאו ג'ונס נאסד"ק S&P 500

בהצהרה שפרסם לאחר תום הפגישה הערב טען אובמה כי דחק במנהיגי הקונגרס למצוא פשרות, זאת מכיוון שלדעתו "החלת הקיצוצים הלילה היא צעד טיפשי שלא ניתן לתירוץ". הקיצוצים בתקציב, לדבריו, לא יורגשו באופן מיידי, אך "הכאב יהיה ממשי". כמו כן, בטווח הארוך הם יובילו להפחתה של 0.5% מהתמ"ג. לדבריו, "ייתכן וההשלכות החמורות של הקיצוצים יגרמו לרפובליקנים לשקול מחדש את עמדתם. אם כי נכון לעכשיו הם לא הסכימו להתפשר".

אובמה ניצל את הבמה כדי לחזור על טענתו כי "יש לבצע קיצוצים מאוזנים בתקציב". עוד הוא הוסיף כי גם הדמוקרטים יצטרכו להתפשר. בהצהרתו הסביר אובמה כי ייתכן ויעברו עוד מספר שבועות ואף חודשים לפני שהרפובליקאים יסכימו לדון מחדש על ביטול הקלות המס. יו"ר בית הנבחרים ג'ון ביינר דבק בעמדתו לפיה אין לעלות מיסים, והכריז כי "הגיע הזמן לקצץ בהוצאות".

נראה כי בשבועות הקרובים הציבור האמריקאי ירגיש על בשרו את השלכות הקיצוצים, כולל פיטורים של אלפי עובדי מדינה. עם זאת, ההשפעות המלאות של הקיצוצים, יורגשו לאורך שבעת החודשים הקרובים הבאים, כך שככל הנראה לא תורגש השפעה מיידית על השירותים הציבוריים.

 

אתמול ננעל המסחר בירידות אך המדדים רשמו עליות בסיכום חודשי לאחר שהבית הלבן והרפובליקנים האשימו זה את זה בכך שלא הושגה פשרה כדי למנוע משבר פיסקאלי וקרן המטבע העולמית הודיעה כי תעריך מחדש את תחזיות הצמיחה העולמית שלה אם יבוצאו הקיצוצים בארה"ב. דובר של קרן המטבע, וויליאם מורי, אמר כי אם הקיצוצים ייכנסו לתוקף במלואם, קרן המטבע צפוייה לחתוך לפחות -0.5% מתחזית הצמיחה הנוכחית שלה לארה"ב שעומדת על 2%.

נתונים שפורסמו אתמול הראו כי כלכלת ארה"ב צמחה ב-0.1% ברבעון הרביעי, השיעור הנמוך ביותר מאז הרבעון הראשון של 2011. חוב הצרכנים בארה"ב עלה ברבעון האחרון של 2012 בפעם הראשונה בארבע שנים, כך דיווח הפדרל ריזרב של ניו יורק. סך חוב הצרכנים עלה ב-0.3% ל-11.34 טריליון דולר ברבעון הרביעי בהשוואה לרבעון הקודם, כך לפי דו"ח רבעוני של חובות ואשראי משקי הבית בארה"ב.

במרבית בורסות המזרח הרחוק נרשמו הבוקר עליות שערים על רקע ציפיית המשקיעים כי הבנק המרכזי של יפן ימשיך במדיניות המוניטארית המרחיבה שלו לנוכח נתונים שהראו הבוקר על דפלציה ועל ירידה נוספת - זה החודש השלישי ברציפות - במדד המחירים לצרכן.

החוזים העתידיים על הזהב ירדו היום היום בבורסת הסחורות בניו יורק ב-0.4% למחיר של 1,574 דולר לאונקייה. בחודש פברואר ירד מחיר הזהב ב-5% וסגר חודש חמישי ברציפות של ירידות. החוזים העתידיים על הנפט ירדו היום ב-1.5% למחיר של 90 דולר לחבית. בחודש פברואר ירד הזהב ב-5.6%.

מאקרו

 

ההכנסה הפרטית בארה"ב צנחה ב-3.6% בינואר - הירידה החדה מזה 20 שנה. התחזיות ציפו לירידה של 2.6% בלבד בהכנסה הפרטית. עם זאת, הצריכה הפרטית בארה"ב זינקה ב-0.2% בינואר, זה החודש השלישי ברציפות. נראה לפיכך כי העלאת מס השכר, שנכנסה לתוקף בתחילת השנה לא השפיעה על דפוסי הרכישה של העובדים. בשל הירידה החדה בהכנסות, שיעור החיסכון האישי נפל בינואר ל-2.4% מ-6.4% בדצמבר.

האינפלציה, שנמדדת על פי מדד מחירי הליבה PCE, עלתה ב-0.1%. מדד זה טיפס ב-1.3% בלבד ב-12 החודשים האחרונים.

מדד מנהלי הרכש (ISM) בארה"ב עלה ל-54.2 נקודות בפברואר, לעומת צפי האנליסטים שחזו כי הוא יירד ל-52.8 נקודות מ-53.1 נקודות בינואר. מדד אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן עלה ל-77.6 נקודות בפברואר - הרמה הגבוהה ביותר מאז נובמבר 2011, זאת לעומת 73.8 נקודות בינואר.

מניות במרכז

 

מניית אפל ירדה היום ב-2% לרמתה הנמוכה ביותר מזה שנה - כ-431 דולר בלבד. מדובר בירידה של 39% מהשיא שבו היא היתה ב-21 בספטמבר 2012 - סביב 705 דולר למניה.

 

גרופון פיטרה את מנכ"לה אנדרו מייסון - אחד ממייסדיה שאמנם היה ידוע בסגנונו הייחודי אך לא הצליח לבלום את צלילת המניה או למנוע שחיקה הדרגתית בפעילות העסקאות היומיות. מניית החברה התרסקה אתמול ב-24% על רקע תוצאות רבעוניות מאכזבות.

יצרנית המטוסים בואינג צפויה לפטר מאות עובדים במפעל בדרום קרוליינה אשר בו מיוצרים המטוסים מסוג 787 דרימליינרס במהלך השנה. עם זאת הצעד לא קשור לבעיות האחרונות שהובילו לקרקוע המטוסים, כך דיווח ה"וול סטריט ג'ורנל".

הרבלייף הסכימה להגדיל את מספר חברי הדירקטוריון שלה כדי להוסיף שני נציגים של המשקיע קארל אייקן.

תגיות