אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פלדמן משיב אש: "דיסקונט גבה ריבית גבוהה מהמותר"

פלדמן משיב אש: "דיסקונט גבה ריבית גבוהה מהמותר"

בחוות דעת שצירף איל הנדל"ן האמריקאי בתגובה לבקשת הבנק להכריז עליו כפושט רגל נכתב כי "הבנק גבה ריבית פיגורים בשיעור של עד 30%"

03.03.2013, 08:10 | ניר צליק

איל הנדל"ן האמריקאי זיל פלדמן משיב מלחמה נגד בנק דיסקונט, לאחר שהבנק הגיש בקשה להוצאת צו פשיטת רגל וכינוס נכסים נגד פלדמן. בשבוע שעבר הגיש פלדמן לביהמ"ש תגובה לבקשתו של הבנק, באמצעות עוה"ד עופר צור והראל שחם ממשרד גורניצקי ושות'. "לא ברור כיצד סבור הבנק כי כאשר ישנן מחלוקות לגבי שיעור חוב ההלוואה - עדיין ניתן להגיש בקשה לפשיטת רגל של ערב", נכתב בתגובה.

קראו עוד בכלכליסט

בנוסף, בחוות דעת מומחה שצירף פלדמן לתגובה, ושנכתבה על ידי הכלכלן ליאור חברון, נטען כי דיסקונט גבה על ההלוואה שהעניק לפלדמן ריבית גבוהה מהריבית המרבית המותרת בחוק ולכן החוב שנוי במחלוקת. "בדיקתי מעלה בנוסף כי הבנק חייב את חשבונות ההלוואה בריבית פיגורים בשיעור של עד כ־30%. זאת אף שצו הריבית, שפרסם בנק ישראל, מתיר לחייב בהלוואה צמודה ריבית פיגורים בשיעור של עד 17% צמוד לשנה", כתב חברון והוסיף כי "בסך הכל הבנק חייב את השותפות בסכום של כ־421 אלף שקל מערב לסכום המקסימלי שניתן לחייב על פי דין (בגין ריבית פיגורים)". לפיכך, לפי תגובתו של פלדמן, יש לדחות את בקשת הבנק.

בסוף יולי האחרון הגיש דיסקונט לבית המשפט המחוזי בתל אביב בקשה להוצאת צו פשיטת רגל וכינוס נכסים נגד פלדמן כפושט רגל. בבקשה נטען כי חובו של פלדמן לדיסקונט עומד על כ־138 מיליון שקל. מקורבים לנושא סיפרו כי בשלב זה פלדמן לא פורע כלל את חובותיו לבנק.

הבקשה מתבססת על הסכם אשראי שנחתם ב־2007 בין הבנק לבין חברה שבשליטת פלדמן (פ.ד אחזקות), לצורך רכישת השליטה בחברת פולאר לייזום נדל"ן. לפי ההסכם, רכישת השליטה היתה אמורה להתבצע בשלושה שלבים, וכל שלב היה אמור להיות ממומן במחציתו באמצעות הלוואה צמודת מדד בריבית קבועה ומחציתו ממקורות עצמיים של החברה. לפי ההסכם, מניות חברת פולאר שיירכשו ישועבדו לבנק כבטוחה בנוסף לערבות אישית של פלדמן בגין תשלומי הריבית.

לטענת הבנק, בסוף חודש מאי האחרון נמנעו פ.ד השקעות ופלדמן מלפרוע את חוב הריבית בסכום של 7.7 מיליון שקל, ולפיכך הוחלט בבנק, בהתאם לזכותו לפי ההסכם, להעמיד את החוב הכולל בסכום של 138 מיליון שקל לפירעון מידי.

מדיסקונט נמסר כי "אנחנו דוחים מכל וכל את הטענות ונענה עליהן בביהמ"ש".

תגיות