יינות קלילים לאביב
אין להם עומק או רבדים מורכבים, הם צעירים, לא יקרים ובעיקר מאותתים שהחורף כמעט מאחורינו. "כלכליסט" סוקר יינות חדשים לשתייה על המרפסת, בגינה או בפיקניק משפחתי
03.03.2013, 08:33 | מערכת כלכליסט
בינלאומי: גוורצטרמינר 2011, Touch by Fusion
במיזם פיוז'ן היינן הישראלי דורון יצחקי משתף פעולה עם יקבים שונים בעולם. התוספת החדשה לסדרה, Touch, הוא יין גוורצטרמינר אלזסי, הנושא את תו כינוי המקור של אלזס (AOC), ומופק מענבים שגדלו בחבל. חובבי הגוורץ יזכו לחוויה - יין פרחוני, פירותי ועשיר, חצי יבש אמנם, אבל לא מתוק יתר על המידה. יין אביבי לתפארת. פרטים: 79 שקל, לא כשר.
לא מיושן: Bin, שרדונה 2012, יקבי בנימינה
סדרת בין של יקבי בנימינה מציעה יינות צעירים ונעימים, כמעט ללא יישון - כאלה שצריך לשתות, לא לנתח. השרדונה החדש בסדרה הוא רענן מאוד, בעל ארומות של תפוח ולימון, ולא עבר יישון בחבית עץ, מה שהדגיש את טעמי הפרי המצוינים. יין נהדר למנות ראשונות. פרטים: 53 שקל, כשר.מימין ושמאל: Bin שרדונה 2012 יקבי בנימינה, יסמין לבן 2012 יקב רקנאטי, אביבים 2010 יקב הרי גליל, גוורצטרמינר 2011 Touch by Fusion, סילבר רוזה 2012 יקב טפרברג 1870, מוסקטו 2012 יקב דלתון
3 תגובות לכתיבת תגובה