אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אובמה: אימייל וווינדוס הם לא תשתית חיונית צילום: בלומברג

אובמה: אימייל וווינדוס הם לא תשתית חיונית

הבית הלבן פרסם צו נשיאותי המחייב שורה של תשתיות חיוניות לנהל מדיניות אבטחת מידע מחמירה במיוחד. עתה התגלה כי חברות טכנולוגיה גדולות כמו מיקרוסופט, גוגל ואפל לא נכללות בו

06.03.2013, 13:34 | רפאל קאהאן

צו הסייבר הנשיאתי שפורסם ב-12 בפברואר האחרון מגדיר את התשתיות שחובה עליהן לנהל מדיניות סייבר גורפת, מהצו נעדרות חברות טכנולוגיה כמו גוגל, אפל ומיקרוסופט. ההחלטה להדיר חברות המספקות שירותי מייל, אתרי האינטרנט ומערכות ההפעלה מהצו עוררה המולה בעיקר בקרב חברות התקשורת האמריקאיות ובראשן וריזון, ספקית התקשורת השנייה בגודלה בארה"ב.

קראו עוד בכלכליסט

סמנכ"ל מדיניות האבטחה בווריזון, מרקוס סאקס, התקומם נגד ההחלטה ואמר לסוכנות בלומברג כי: "אם לא תוכלו לשלוח מיילים פתאום היום בצהריים, הכול ייעצר. מיילים הם תשתית חיונית". הוא הסביר כי טכנולוגיות שמשמשות במחשבים, בתוכנות ובאינטרנט הן "הדם של הסייברספייס" ושאם מתעלמים מהאבטחה שלהן אתה פוגע בכל המשתמשים והיצרנים.

הכעס של סאקס מובן לאחר שבבית הלבן הסבירו כי הסיבה להדרה מלכתחילה הייתה שהצו מתייחס לתשתיות פיזיות כגון כבלי תקשורת, רשת חשמל ומערכות אשר הפגיעה בהן תגרום לפגיעה אנושה בכלכלה האמריקאית. דוברת הבית הלבן הוסיפה במייל כי: "נטפליקס, טוויטר ופייסבוק" אינן נכנסות להגדרה הזו.

עוד סיבה לכעס של ספקיות התקשורת היא העובדה שהעלויות הסופיות של הגברת האבטחה ימומנו על ידי החברות עצמן. האנליסט דיויד קלאוט מסטיפל ניקלאוס ושות' מסביר כי הספקיות לא רוצות שכל העלויות ייפלו עליהן בשעה שחברות הטכנווגיה לא שמשתמשות בתשתיות התקשורת לאספקת השירותים שלהן לא ישתתפו בהוצאות.

בווריזון טענו עוד כי גם התשתיות הפיזיות כמו רשת החשמל נשענות על טכנולוגיות מידע, כך שהן צריכות להיות חלק מהפתרון אותו מקדם הבית הלבן.     

תגיות