המירוץ של דנקנר נגד הערת "עסק חי"
החשש מהערת "עסק חי" דחף את אי.די.בי פתוח למכור את מניות כת"ש בדיסקאונט עמוק
מהלכים של מחסור בנזילות
כבר בדו"חות הרבעון השני ציינה אי.די.בי פתוח כי היא עשויה לקבל מכלל ביטוח דיבידנד של 165 מיליון שקל, שאותו אכן קיבלה. זאת, כאמור, בנוסף לכך שהחברה הביאה את הדיבידנד בחשבון בדו"ח תזרים המזומנים של סוף הרבעון השלישי. אלא שלולא החשש מהערת 'עסק חי' ולולא מצבה התזרימי הבעייתי של אי.די.בי פתוח, לא בטוח שחלוקת הדיבידנד היתה מתבצעת. חברות הביטוח נמצאות בתקופה מאתגרת לאור הדרישות הרגולטוריות המחמירות לחיזוק כרית ההון ואווירת אי־הוודאות בשוקי ההון.
בנוסף, קיבלה כלל אזהרה מחברת הדירוג S&P מעלות מההשלכות של חלוקת דיבידנד נוספת. גם מכירת האחזקות של אי.די.בי פתוח בכת"ש היתה צפויה. כך, בתזרים החזוי נכלל הסעיף "תמורה בגין מכירת יתרת מניות כת"ש" עם צפי לתמורה של 227 מיליון שקל ב־2013. אי.די.בי הצליחה לבצע את המכירה במחיר קרוב - 223 מיליון שקל.
מנורה ואלטשולר שחם ניצלו הלחץ של דנקנר
אף שהיתה צפויה, לא בטוח שהמכירה התבצעה בעיתוי מיטבי עבור בעלי המניות. עבור דנקנר הכללת הערת "עסק חי" בדו"חות אי.די.בי פתוח שתעמיד בספק את יכולת החברה לעמוד בהתחייבויותיה היא צרה צרורה. זאת כיוון שהיא עלולה לספק למחזיקי האג"ח של אי.די.בי את הטריגר הדרוש כדי לנקוט הליכים משפטיים ולנסות לקחת את החברה מידיו. גם הרוכשים של מניות כת"ש - מנורה ואלטשולר שחם - הבינו את הלחץ שבו מצוי דנקנר כשדרשו וקיבלו הנחה של 11% על מחיר המניה בפתיחת המסחר אתמול. אם מצבה הפיננסי של אי.די.בי פתוח היה ורוד יותר, ספק אם דנקנר היה מוכן למכור את יתרת האחזקות בדיסקאונט כה עמוק. כך, ייתכן שגם בעלי המניות של אי.די.בי פתוח היו מעדיפים שדנקנר ימצא דרכים יצירתיות אחרות להתמודד עם נטל החוב של החברה במקום לממש את נכסיה במחירים כאלו.
הבהרה: בהמשך לכתבה שפורסמה אתמול שכותרתה "להראל היה משקל מכריע בהחלטות בהסדר של אי.די.בי". לאחר בירור עם חברת כלל ביטוח התברר כי המחיר שהציע בית ההשקעות אקסלנס עבור רכישת פעילות קרנות הנאמנות וניהול התיקים של כלל פיננסים היה נמוך מהמחיר שהציע הראל פיננסים, שעמו נחתם לבסוף ההסכם, הן במונחי מזומן והן במונחים אבסולוטיים, ולא כפי שנכתב אתמול.
תגובה אחת לכתיבת תגובה