אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איך בוחרים את המשכנתא הנכונה?

איך בוחרים את המשכנתא הנכונה?

פרויקט "מחפשים דירה" יאפשר לקוראי "כלכליסט" לעקוב אחרי תהליך קבלת הייעוץ ובקשת המשכנתא

07.03.2013, 08:59 | אהוד יניב

רכישת דירה היא אחד המהלכים הגדולים שאנו מבצעים בחיים, ורובנו חייבים לקחת משכנתא כדי לממש אותו.

כאשר אנו יוצאים לדרך לממש מהלך כזה, חשוב שיהיו פרוסים לפנינו שורה של נתונים ועובדות שיסייעו לנו לקבל החלטות, כגון מהו הסכום שנזדקק לו לרכישת הדירה, מהן ההוצאות הנוספות שכרוכות בתהליך הרכישה (כמו מס רכישה, היטל השבחה, שכר טרחת עו"ד, עלויות מעבר דירה, הפרשי שערים או הצמדות), מהו ההון העצמי שעומד לרשותנו וכמה כסף נוכל להחזיר בכל חודש. במילים אחרות: איך נוכל להתאים את סכום המשכנתא שאנחנו זקוקים לו ליכולת ההחזר שלנו?

קראו עוד בכלכליסט

המהלך הזה, כפי שכולנו יודעים, הוא מורכב: איך מוודאים מהם הצרכים? איך בודקים את יכולת ההחזר החודשית? באיזה מסלול משכנתא בוחרים? שאלות כאלה ואחרות עומדות במרכז סדר היום של לקוחות שזקוקים למשכנתא, והן חלק מתהליך קבלת הייעוץ ובקשת המשכנתא מול יועצי המשכנתא בבנק.

פרויקט "מחפשים דירה" יאפשר לציבור לראשונה, בעזרת יועצי המשכנתאות של בנק הפועלים, ללוות מקרוב את התהליך שאותו מבצעים היועצים במהלך בקשה לקבלת משכנתא, בחינתה ואישורה על ידי הבנק.

קוראי "כלכליסט" יוכלו לעקוב אחרי האופן שבו נבחנות היכולות הכלכליות של בני המשפחה כאשר הם מבקשים לקבל משכנתא (בחינת רמת ההכנסה מול ההוצאות הקבועות, יכולת השתכרות עתידית וכו'), ומפרטים את תוכניותיהם לעתיד מבחינת הרחבת התא המשפחתי והשינויים התעסוקתיים.

הניתוח השלם הזה מוביל בסופו של דבר למטרה של יועצי המשכנתאות, שהיא הבנת הצרכים החשובים של הלקוחות שיושבים מולם מבחינת אופי המשכנתא: יציבות של תשלום חודשי, גמישות בפירעון מוקדם, החזר חודשי התחלתי נמוך שיגדל עם השנים או להפך. כל זאת כדי לבנות תמהיל נכון שעונה על צורכיהם.

שקיפות נתוני המשפחות שייבחרו להשתתף בפרויקט והעובדה שהמשפחות שייבחרו ייצגו מגוון חתכים של החברה הישראלית — יאפשרו לכמעט כל משפחה בישראל למצוא בפרויקט משפחה דומה לה. כך יוכלו משפחות רבות ללמוד מהתהליך ולהשתמש במידע ובתובנות שיעלו מסיקור הפרויקט ב"כלכליסט", לצורכיהן האישיים.

להרשמה לפרויקט ולפרטים נוספים

הכותב הוא מנהל אגף אשראי קמעונאי ומשכנתאות בבנק הפועלים

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
מהניסיון שלי
אני מתמצא היטב בנושא זה מתוקף עבודתי רבת שנים במשרד כלכלי , ולא עובד בנק. אני לאחרונה לקחתי משכנתא גדולה לרכישת דירה במגדל בתל אביב. העצות שלי: אל תאמינו לאף אחד שיודע מה צופה העתיד. אף אחד לא יודע כלום, מה עדיף ואיזה מסלול הכי טוב. אי אפשר לדעת מה יקרה עם הריבית בהלוואות פריים. היו אין סוף מקרים של פרשנים ואנליסטים שטעו, היו הרבה הפתעות. אפילו נגיד בנק ישראל לא יודע מה תהיה ההחלטה לגבי הריבית , בבוקר היום שיש לקבל החלטה על הריבית. אף אחד לא יודע מה יקרה עם עליית המחירים ושיעור האינפלציה. לדעתי, וזה מה שאני עשיתי, עדיף הלוואה בריבית משתנה. תלוי מה הפער בין הריבית המשתנה לריבית הקבועה. כיום הפער הוא מספיק גדול כדי להעדיף ריבית משתנה. בטווח ארוך, אין הבדל משמעותי בין הלוואה צמודה בריבית משתנה,ובין הלוואת פריים בריבית משתנה. קרוב לודאי כי בטווח של 20 עד 25 שנה, הכדאיות של שני המסלולים זהה. ההלואות שלי הינן: מחצית בריבית פריים מינוס 0.9 , ומחצית צמודה בריבית משתנה , עם תחנה לשינוי הריבית כל חמש שנים. הריבית הצמודה 1.84%. אל תהססו לבצע מחזור משכנתא צמודה. אם בסופו של מחזור התשלום החודשי ירד באותו טווח פרעון, אז זה כדאי. בהצלחה.
יהושע , מבשרת ציון  |  08.03.13
4.
ל - 3, אתה צודק. אין שום היגיון בלקבל ייעוץ מהבנק
לבנקים אין שום אינטרס שהמשכנתא שלך תצא באמת כדאית. האינטרס שלהם זה קודם כל להרוויח. אמת שהם לא באמת רוצים שתקרוס ולא תוכל לשלם - במצב כזה הם רק יפסידו, אבל מעבר לזה, הם לא יימכרו לך את מה שהכי משתלם בשבילך. עצה שלי לכל מי שלוקח הלוואה - תנסו לקבל עזרה, בין אם מאנשי מקצוע (חשוב שיהיו רציניים והוגנים) ובין אם באופן חינמי, אפילו בפורומים. אל תבנו על הבנק!
דינה , דרום  |  07.03.13
לכל התגובות