אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המוסדיים לא מאשרים את תנאי העסקתו של עופר אליהו במגדל צילום: מיקי אלון

המוסדיים לא מאשרים את תנאי העסקתו של עופר אליהו במגדל

בנו של בעל השליטה בחברה היה אמור לקבל שכר של 85 אלף שקל בחודש עבור 90% משרה

07.03.2013, 11:51 | רחלי בינדמן

תנאי העסקתו של עופר אליהו, בנו של שלמה אליהו כמשנה למנכ"ל מגדל וראש חטיבת הביטוח הכללי לא אושרו על ידי בעלי מניות המיעוט.

אתמול (ד') דיווחה חברת הביטוח שבשליטת שלמה אליהו כי רק 25% מקרב בעלי מניות המיעוט תמכו בתנאי העסקתו של אליהו הבן בעוד הרוב הנדרש הוא של 50% מבעלי מניות המיעוט. הסיבה שתנאי העסקתו של אליהו הבן לא אושרו נובעים מהמלצה של חברת הייעוץ אנטרופי המספקת המלצות לגופים מוסדיים לגבי אופן הצבעה באסיפות כלליות.  

קראו עוד בכלכליסט

גופים מוסדיים רבים משתמשים בשירותיה של אנטרופי ומצביעים על פי המלצותיה. אנטרופי התנגדה לכהונה של עופר אליהו הן בתפקיד נושא משרה בכיר במגדל ביטוח וזאת כשבמקביל הוא מכהן גם כדירקטור בחברת האם, חברת האחזקות של מגדל. באופן זה אליהו כדירקטור אמור לפקח על עצמו.

לפי שעה, עופר אליהו לא מתכנן להתפטר מתפקידו כדירקטור ולכן לא ברור מה יעלה בגורל השכר המגיע לו כמשנה למנכ"ל. אליהו הבן היה אמור לקבל שכר של 85 אלף שקל בחודש עבור 90% משרה. אליהו הבן מכהן בתפקידו ללא שכר מאז סוף ינואר.

שלמה אליהו, צילום: עמית שעל שלמה אליהו | צילום: עמית שעל שלמה אליהו, צילום: עמית שעל

גופים כמו דש, פסגות (שלא משתמשת בשירותי אנטרופי) מנורה, והפניקס התנגדו לתנאי העסקתו של אליהו הבן. גופים דוגמת אלטשולר וילין לפידות שלא משתמשים בשירותי אנטרופי תמכו באישור תנאי העסקתו של עופר אליהו וכך גם בנקים זרים המשקיעים במניית מגדל.

לפי דרישות המפקח על הביטוח חל איסור על נושא משרה בחברת ביטוח לכהן כדירקטור באותה חברה. אלא שמכיוון שאליהו הבן מכהן כדירקטור בחברת האם של מגדל, אף על פי שמדובר בחברה שמחזיקה 100% בחברת הביטוח, באופן טכני כהונה כזו מותרת.

תגיות