אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"פורבס" מחזיר לבן טלאל: "התקשר וביקש שנכניס אותו לרשימת העשירים" צילום: בלומברג

"פורבס" מחזיר לבן טלאל: "התקשר וביקש שנכניס אותו לרשימת העשירים"

הנסיך הסעודי טען כי דירוגו ברשימה נמוך מדי בגלל שיטת חישוב הפועלת נגד משקיעים מהמזה"ת. המגזין פרסם בתגובה כתבה שמתארת את טלאל כאובססיבי לגבי הדימוי שלו

07.03.2013, 15:34 | סוכנויות הידיעות

"פורבס" עונה היום (ה') לנסיך הסעודי אלוואליד בן טלאל שהאשים את המגזין בדירוג מגמתי.

השבוע פרסמה חברת ההשקעות של הנסיך הסעודי אלוואליד בן טלאל, קינגדום הולדינג, מכתב חריף שבו גינתה את "פורבס" על הדירוג הנמוך מדי לטענתה של הנסיך ברשימת המיליארדרים, בשל שיטת חישוב לא ראויה הפועלת נגד משקיעים מהמזרח התיכון. הנסיך ניתק את קשריו עם העיתון, אך הודיע כי ימשיך לקיים קשרים עם הדירוג המתחרה של סוכנות הידיעות בלומברג.

קראו עוד בכלכליסט

"פורבס" לא נשאר חייב והבוקר הוריד את הכפפות ופרסם מאמר משפיל בן 3,000 מילים על הנסיך תחת הכותרת: "הנסיך אלוואליד והמקרה המסקרן של מניות קינגדום הולדינג" (קריצה לסיפור הציני של פיצג'רלד "המקרה המעניין של בנג'מין בוטון").

כותבת המאמר, קרי דולן, מתארת את הנסיך כאדם שבאובססיביות מציג חזות של איל עסקים גלובלי מושלם, המתבטא באין ספור צילומים שלו במגזיני יוקרה ובצפייה ללא הפסקה ברשת CNBC.

קינגדום הולדינג, לדברי דולן, מציגה את הנסיך כ"משקיע הון המניות המוביל בעולם".

בן טלאל. חזות עסקית מוקפדת, צילום: בלומברג בן טלאל. חזות עסקית מוקפדת | צילום: בלומברג בן טלאל. חזות עסקית מוקפדת, צילום: בלומברג

מתאמץ אפילו יותר מדונלד טראמפ

במאמר המתאר את קשריו של הנסיך עם "פורבס", כתב המגזין היוקרתי: "הנסיך נקלט על ידי 'רדאר ההון' של 'פורבס' ב-1988. המקור למידע זה היה הנסיך עצמו שיצר קשר עם כתב פורבס כדי לספר לו בדיוק עד כמה מצליחה חברת ההשקעות שלו, ולהבהיר שמקומו ברשימת המיליארדרים של "פורבס".

על פי המאמר, הקשר הזה הפך בתוך שני עשורים וחצי לקשר של שתדלנות, שידול ואיומים לגבי דירוגו ברשימת המיליארדרים. מתוך 1,426 מיליארדרים המופיעים ברשימה, אומרת דולן, אין אחד – אפילו לא דונלד טראמפ - העושה מאמצים כה רבים כדי לנסות ולהשפיע על דירוגו ברשימה.

ב-2006 העריך "פורבס" את הונו של הנסיך בשווי הנופל ב-7 מיליארד דולר ממה שהנסיך טוען. "הוא התקשר אליי ביום לאחר שפורסמה הרשימה, ובקול שנשמע כאילו הוא עומד לבכות שאל: 'מה את רוצה? מה את צריכה? והציע לי לשוחח עם הבנקאי האישי שלו בשוויץ", כתבה דולן.

המאמר מתאר את הנסיך כמנהל עסקים חרוץ שכמעט ואינו ישן ומצפה מצוותו להיות זמין בכל עת במעונו – ארמון בן 420 חדרים, במטוסו או בחווה הענקית שלו.

דולן טוענת שנכסי הבסיס של קינגדום הולדינג שווים פחות ממה שהחברה טוענת. היא מאשימה את הנסיך בשימוש בהונו האישי כדי לנפח את שוויה של חברת ההשקעות שלו וכדי לשמור על תדמיתו.

בדירוג המיליארדרים השנה כתב "פורבס" שלא ניתן לקבל את הערכת השווי של אלוואליד שפירסמה קינגדום הולדינג, ושהפער בין שווי זה להערכות המגזין מגיע ל-9.6 מיליארד דולר.

תגיות

19 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

15.
משפט טוב שאמר לי פעם איש עסקים
שכבאים להעריך חפץ, לא מתייחסים לכמה הוא שווה לבעליו, לא ליופי שלו ולא לגודל שלו. כשבאים להעריך ערך של מוצר שואלים רק שאלה אחת, כמה מישהו אחר יסכים לשים על השולחן כדי לקנות אותו. מה שאומר שאותו נסיך עשיר יכול להציע את הבית שלו למכירה ב 20 מיליארד דולאר, זה לא אומר שהביית שווה את זה או שמשיהו קינה אותו בסכום הזה. אני יכול למשל להציע למכירה את הדירת ארבעה חדרים שלי בכפר-סבא במחיר של שמונה מליון שקל. אז הצעתי מחיר, מישהו ישלם לי את זה? בחיים לא. אז מה זה אומר? שאותו נסיך חי בסרט.. סרט בארמון זהב, אבל עדיין סרט.
אבנר , כפר סבא  |  07.03.13
לכל התגובות