אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הזדמנות עסקית? עלייה בביקוש לארבה בסעודיה צילום: הרצל יוסף

הזדמנות עסקית? עלייה בביקוש לארבה בסעודיה

לא בכל מקום מקבלים את פניו של הארבה במטוסי ריסוס - בסעודיה הוא נחשב לבעל סגולות רפואיות. שק חגבים נמכר שם ב-53 אלף דולר

07.03.2013, 20:02 | דורון פסקין
בימים האחרונים הגיע נחיל ארבה ממצרים לישראל, וגרם נזק לחקלאות. שטחים בנגב רוססו כדי למנוע מהארבה להשמיד יבולים, אך לא בכל מקום הוא נחשב לקללה - בחצי האי ערב נחשבת אכילת הארבה למועילה ביותר מבחינה בריאותית. בין השאר הוא נחשב לבעל סגולות בתחום האונות הגברית וכן ביכולתו לרפא מחלות שונות.

קראו עוד בכלכליסט

בימים האחרונים ניכרת פעילות ערה בשוק העונתי בעיר אלבוריידה שבסעודיה, שנחשב למרכז מכירת הארבה בעונה זו של השנה. מאלבוריידה מדווח כי יותר ויותר אנשים החלו לעסוק בציד החגבים. הארבה מגיע לסעודיה מאפריקה כשהוא מעופף מעל ים סוף לאזור העיר ינבוע.

ארבה בנגב. מוצר מבוקש בסעודיה, צילום: הרצל יוסף ארבה בנגב. מוצר מבוקש בסעודיה | צילום: הרצל יוסף ארבה בנגב. מוצר מבוקש בסעודיה, צילום: הרצל יוסף

הסוחרים בשוק אלבוריידה יודעים לספר כי ישנם שני סוגים של חגבים - לאחד מהם מיוחסות סגולות רבות יותר, ולכן מחירו יקר יותר. לפי הדיווחים, שק מלא בחגבים נמכר במחיר של 200 אלף ריאל (כ-53 אלף דולר), אולם בעונה החמה של השנה המחיר יכול להיות גבוה יותר.

לפי הסוחרים בשוק, הביקוש מגיע בעיקר מקניינים מבוגרים שמאמינים בסגולותיו של הארבה. הם משקיעים בשק המיועד לצריכה עצמית בין 400 ל-1,000 ריאל (בין 100 ל-250 דולר).

דורון פסקין הוא מנהל אגף המחקר בחברת אינפו פרוד מחקרים (המזה"ת) www.infoprod.co.il

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
זו היתה השיטה לרתום את האוכלוסיה למאבק בימי קדם
פעם לא היה ריסוס וכשהיה מגיע הארבה אז החקלאים ראו איך כל עמלם נאכל כשלשאר האוכלוסיה לא איכפת אז מה עושים מספרים לכל הברברים הפרמיטיבים האימפוטנטים שמי שאוכל ערמת חגבים יעמוד לו כל הלילה הרי ויאגרה לא היתה אז ואז כל הגברים העצלנים היו רצים כל היום ותופסים את החגבים אולי מהכושר בכל זאת זה עמד יותר טוב מה שבטוח החקלאים נשמו לרוחה יש מי שנשאר עמוק בתוך ימי הביניים אבל זה לא חדש לאף אחד אנחנו כבר יודעים את זה
חגב  |  07.03.13
לכל התגובות