אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פורצי הדרך: "העתק" ו"הדבק", גרסת העולם האמיתי

פורצי הדרך: "העתק" ו"הדבק", גרסת העולם האמיתי

תחום ההדפסה התלת ממדית אמנם מהפכני - אבל מצריך שליטה בתוכנות עיצוב וגישה לתוכניות מוצר. פיתוח חדש של MakerBot מתבסס על סורק תלת ממד, שביכולתו ללמוד כל חפץ ולשכפל אותו

10.03.2013, 18:08 | עומר כביר
מייקרבוט (MakerBot), אחד השמות הגדולים בעולם מדפסות התלת ממד הביתיות, הציגה בסוף השבוע סורק תלת ממדי, שמאפשר לכל אדם לסרוק חפצים ולהדפיס בקלות עותקים שלהם. מדובר בפיתוח שיכול להשפיע על תחום מדפסות התלת ממד כולו ואף להאיץ את אימוץ המוצרים.

קראו עוד בכלכליסט

מדפסות התלת ממד מעוררות בשנים האחרונות עניין רב ומסומנות על ידי פרשנים רבים כדבר הגדול הבא בתרבות הצריכה: מכשיר שיאפשר לכל אדם להדפיס ולהשתמש במוצרים כרצונו. ואולם, בפני משתמשים רבים עומד חסם שימוש משמעותי: לשימוש מיטבי צריך שליטה בתוכנת עיצוב גרפי בתלת ממד, כדי ליצור דגמים להדפסה.

מדפסת תלת ממד של מייקרבוט מדפסת תלת ממד של מייקרבוט מדפסת תלת ממד של מייקרבוט

שוק אמנם קיימים פתרונות מוצלחים לחסרי ידע בתחום זה, כמו אתר Thingiverse, שמאפשר להוריד עיצוב של אנשים אחרים, או אפליקציות רשת כמו זו של Cubify שמאפשרות ליצור עיצובים פשוטים על סמך תבניות ואלמנטים קבועים. מייקרבוט בחרה לפתור את העניין בפיתוח יצירתי במיוחד: סורק שהיא מכנה The Digitizer, שעושה שימוש במערך של מצלמות ולייזרים כדי לנתח את המבנה של חפצים שמניחים בתוכו. לאחר מכן, הוא יומר לפורמט דיגיטלי שמאפשר למדפסת תלת ממד ליצור העתק שלו. לדברי החברה, אין צורך בניסיון או ידע בתוכנות עיצוב כדי להתשמש בסורק.

סורקים גמד, שומרים גמד, מדפיסים גמד חדש סורקים גמד, שומרים גמד, מדפיסים גמד חדש סורקים גמד, שומרים גמד, מדפיסים גמד חדש

דיגיטציה של עצמים פיזיים, כמו בסרט Tron

"הדיג'יטייזר של מייקרבוט הוא דרך חדשנית לקחת חפץ פיזי, לסרוק אותו, ליצור קובץ דיגיטלי ואז להדפיס אותו שוב ושוב במדפסות של מייקרבוט", אמר מנכ"ל ומייסד החברה, ברי פטיס, לפי דיווח של אתר The Verge, שבחר להסביר את אופן פעולת המדפסת במונחים שיהיו מובנים רק לגיקים קיצוניים: “זה קצת כמו מה שקרה בסרט טרון כשפלין עובר דיגיטציה ונשלח אל תוך המחשב. המהלך הופך אותנו מחברה של מדפסות תלת ממד לחברה שבונה אקוסיסטם של תלת ממד".

הסורק של החברה, שיגיע לחנויות בסתיו הקרוב, מסוגל לסרוק חפצים בגודל 20X20 ס"מ בתוך שלוש דקות, אם כי הליך ההדפסה ארוך משמעותית ויכול לעמוד על מספר שעות. במייקרבוט מייעדים את הסורק לשימוש בעסקים, מוסדות חינוך ובבית.

קפיצת מדרגה בקידום מדפסות ה-3D

הסורק התלת ממדי יכול להתגלות כאבן דרך חשובה בחדירת מדפסות התלת ממד למיינסטרים הצרכני. האפשרות לקחת כל חפץ, כל עוד הוא בגודל המתאים וללא חלקים נעים, לסרוק אותו וליצור העתקים שלו גם ללא שליטה בתכנות עיצוב מסירה חסמי שימוש משמעותיים. השימושים האפשריים רבים ומסקרנים, עסקיים (אמן שיצר פסל ורוצה כעת לשחזר אותו במדויק על מנת למכור עותקים ממנו) וביתיים (בשכפול של קערות אוכל מפלסטיק בעיצוב מעניין, במקום לקנות נוספות בחנות).

אמנם היום שבו בכל בית תהיה מדפסת תלת ממד לא נמצא באופק הקרוב, אבל סורקים דוגמת ה-Digitizer מהווים צעד חשוב בדרך לשם.

תגיות