אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עיוות אמריקאי: חוק המס עודד חברות לשמור רווחים בחו"ל צילום: אם סי טי

עיוות אמריקאי: חוק המס עודד חברות לשמור רווחים בחו"ל

מבדיקה של "הוול סטריט ג'ורנל" עולה כי 60 מהחברות הגדולות בארה"ב נעזרו בחברות־בנות כדי למנוע מקופת האוצר מסים בהיקף 100 מיליארד דולר לפחות ב־2012. הכסף שימש אותן, בין השאר, להקמת מפעלים ולרכישת ציוד

11.03.2013, 23:04 | סוכנויות הידיעות

עשרות מהחברות הגדולות ביותר בארה"ב נהנות מרווחי שיא אך משאירות חלק גדל והולך מרווחיהן מחוץ לארה"ב - על כך מדווח "הוול סטריט ג'ורנל" שבדק את הנושא בקרב 60 חברות. לפי הבדיקה, החברות שנסקרו השאירו מחוץ לארה"ב סכום כולל של 166 מיליארד דולר ב־2012.

פירושו של דבר, שיותר מ־40% מהכנסותיהן נהנו מחסינות מפני המסים האמריקאיים. במקביל, נמנעה האפשרות לשלם דיבידנדים מתוך הסכום הזה או לבצע השקעות בארה"ב. הכסף הזה אינו בהכרח מוחזק כמאגר מזומנים בחו"ל, כי אם משמש להקמת מפעלים חדשים בחו"ל ולרכישת ציוד.

ג ג'ק לו, שר האוצר האמריקאי החדש | צילום: אם סי טי ג

הסכומים הללו שנגרעים מקופת האוצר האמריקאית משמעותיים במיוחד על רקע הגירעון התקציבי הגבוה והקיצוצים התקציביים הרוחביים שנכנסו לתוקף החודש. רק 19 מבין 60 החברות שסקר העיתון חשפו את גובה המס שייאלצו לשלם לו יזרימו את ההכנסות הללו בחזרה לארה"ב. לפי הדיווח, מדובר על תוספת מסים של 98 מיליארד דולר עבור החברות הללו - סכום הגבוה בהרבה מקיצוץ המס הפדרלי העומד על 85 מיליארד דולר, ואשר בגינו עלולה ההתאוששות של הכלכלה האמריקאית להיקלע לקיפאון.

לפי הערכת ועדת המיסוי הפדרלית, שינוי תקנות המס ומיסוי מלא של הכנסות החברות בחו"ל עשויים להכניס רק השנה עוד 42 מיליארד דולר לקופת האוצר הפדרלי.

לפי העיתון, 60 החברות הללו נבחרו לתחקיר, משום שכל אחת מהן החזיקה ב־5 מיליארד דולר לפחות מחוץ לארה"ב ב־2011.

ההתנהלות הזו מתאפשרת הודות לחוקי המס האמריקאיים שיצרו תמריצים לחברות הממקסמות את האחזקות שלהן בחברות־בנות זרות. החוקים הללו מאפשרים לחברות להימנע מתשלום מס על רווחי החברות־הבנות שנמצאות מחוץ

למדינה, בתנאי שהכסף הזה לא יחזור לארה"ב. הרווחים הבלתי ממוסים נמצאים במוקד הפולמוס המתקיים עתה בארה"ב סביב המדיניות הפיסקאלית ומדיניות המס.

מבדיקת "הוול סטריט ג'ורנל" עולה, כי חברת הפרמצבטיקה אבוט השאירה מחוץ לארה"ב הכנסות בגובה 40 מיליארד דולר, עלייה של 8.1 מיליארד דולר לעומת 2011. הרווח הנקי של החברה הסתכם ב־6 מיליארד דולר ב־2012, שמתוכם הפרישה 1.4 מיליארד דולר לפירעון חובות.

בשורה התחתונה, אבוט דיווחה על הפסד לפני מס בפעילות האמריקאית שלה. דובר מטעם החברה סירב להגיב לידיעה. מהבדיקה עלה עוד, כי נוסף על אבוט, עוד תשע חברות דיווחו על רווח נקי שהיה קטן מהסכום שהשאירו מחוץ לארה"ב.

תגיות