אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אודי שני: "ייצוא מערכות סייבר ישראליות יכול להיות מסוכן וקטלני מאוד"

אודי שני: "ייצוא מערכות סייבר ישראליות יכול להיות מסוכן וקטלני מאוד"

מנכ"ל משרד הבטחון, הבהיר כי ייצוא מערכות אבטחה מעבר לים היא סכנה בטחונית ויש לפקח ולהגביל את הייצוא; ראש המטה הקיברנטי הלאומי במשרד ראש הממשלה והמדען הראשי חלקו על דבריו

12.03.2013, 12:12 | מאיר אורבך

אודי שני, מנכ"ל משרד הביטחון, הצהיר במהלך פאנל הסייבר בכנס הרצליה על הקמת מערך תמיכה במשרד הביטחון שיעבוד בצמוד עם חברות הסייבר והאבטחה המקומיות. עם זאת, שני הבהיר כי בעוד הוא רוצה לעודד את תעשיית הסייבר הישראלית, הוא חושש מיצוא של מערכות סייבר מעבר לים. לדבריו, המערכות המיוצרות לצרכים עסקיים יכולות להיות מסוכנות וקטלניות מאוד במידה ויפלו לידיים הלא נכונות, ועל משרדו יש חובה לבחון ולהגביל את היצוא שלהן.

קראו עוד בכלכליסט

המדען הראשי, אבי חסון, הגיב לדברי שני ואמר: "מדינת ישראל לא יכולה להרים תעשיית סייבר אמיתית אם תהיה הגבלה על הייצוא. באף מדינה לא קיימת הגבלה כזו. על האיום של זליגה של טכנולוגיות אפשר לעבוד דרך מודעות וחינוך, אבל אסור לשים מגבלות על הייצוא של החברות האלה."

 

אביתר מתניה, ראש המטה הקיברנטי הלאומי במשרד ראש הממשלה, אמר: "בחרנו ללכת בשלושה צירים מקבילים. תחילה, יש להבין שזו לא בעיה בטחונית אלא הזדמנות. שנית, יש לבנות תפיסת הגנה מקיפה בתיאום בין כל הגורמים השונים. שלישית, הוא הציר העולמי, מחייב אותנו ליצור בריתות ושיתופי פעולה עם כל העולם."

מתניה הדגיש בדבריו את חשיבות ההקמה של מערך תשתיות לאומיות: "אני חושב שצריכות להיות תשתיות לאומיות, כאלו שגופים לא יכולים להרים לבד, כגון מעבדות ומחשבי-על לביצוע סימולציה. האקדמיה צריכה לסייע לנו במחקר. היסודות כבר קיימים, ואנחנו צריכים לעודד חוקרים בתחום ולהקים את תשתיות והקרנות לעידוד המחקר. כבר שמים תקציבים מאוד גבוהים. יש לנו תעשיה מובילה."

תגיות