אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעלי סאפיינס ימכרו מניות בעד 70 מיליון דולר בהצעת מכר צילום: יוסי אלוני

בעלי סאפיינס ימכרו מניות בעד 70 מיליון דולר בהצעת מכר

כ־40 מיליון דולר מתוך תמורת ההנפקה מיועדים לסאפיינס עצמה ואת היתרה (30.7 מיליון דולר) יקבלו בעלי המניות

12.03.2013, 20:00 | ניר צליק

סאפיינס, יצרנית תוכנות הביטוח, הגישה תשקיף מדף למכירה של מניות בהיקף של עד 70 מיליון דולר. כ־40 מיליון דולר מתוך תמורת ההנפקה מיועדים לסאפיינס עצמה ואת היתרה (30.7 מיליון דולר) יקבלו בעלי המניות הקיימים של סאפיינס.

קראו עוד בכלכליסט

אם סאפיינס אכן תמכור מניות בשווי של 40 מיליון דולר מדובר בדילול של כ־20% לחלקם של המשקיעים הקיימים מאחר ששווי החברה מסתכם ב־209 מיליון דולר. המניות הנוספות שיימכרו הן כאלה שהעניקה החברה לבעלי המניות של עידית ו־FIS בעת רכישת שתי החברות תמורת 70 מיליון דולר.

בתשקיף עצמו נכתב כי המוכרים עצמם הם אלו שקיבלו מניות מסאפיינס בעת שהיא רכשה את החברות עדית ו־FIS. במסגרת העסקה הקצתה סאפיינס למחזיקי המניות של עידית ו־FIS כ־17.5 מיליון מניות לפי מחיר של 3.6 דולר ושוויין הכולל עמד אז על 63 מיליון דולר.

 , צילום: shutterstock צילום: shutterstock  , צילום: shutterstock

רווח על הנייר

מחיר המניה הנוכחי של סאפיינס עומד- 30 מיליון דולר יותר משוויין בעת שהם קיבלו אותן. עם זאת, על פי הצעת המכר, ימכרו בעלי המניות רק עד 6 מיליון מניות, כך שבסך הכל הם יהנו מרווח של 9 מיליון דולר אם אכן המניות יימכרו לפי מחיר השוק הנוכחי של המניה.

ההערכות הן כי מוכרת המניות העיקרית תהיה קרן המנוף KCPS, שמחזיקה בכ־9.8% ממניות החברה ששוויין 21 מיליון דולר. מחזיקי מניות נוספים שעשויים למכור מניות הם פורמולה ויז'ן של דני גולדשטיין, המחזיקה ב־4% ממניות החברה, השוות 8 מיליון דולר.

מנגד, סאפיינס היא חברה שמחזורי המסחר במניה שלה נמוכים יחסית, כאשר מחזור המסחר הממוצע במניה ביום בוול סטריט מסתכם בכ־600 אלף שקל בלבד, וייתכן שהזרמה של מניות נוספות אל השוק תאפשר למשקיעים נוספים לרכוש את מניית החברה, כאשר בשנה האחרונה הוסיפה מניית סאפיינס 47%.

את שנת 2012 סיימה סאפיינס עם הכנסות של 113.9 מיליון דולר - עלייה של 63% לעומת הכנסות של 69.9 מיליון דולר בשנת 2011. הרווח הנקי המתואם הסתכם ב־14.7 מיליון דולר לעומת 9.4 מיליון דולר בשנת 2011. עיקר העלייה בהכנסות סאפיינס נבעה מרכישת עידית ו־FIS.

התמקדות בביטוח

סאפיינס הוקמה כחברה עם מחולל יישומים, בדומה למג'יק, חברה אחרת מקבוצת פורמולה, רק למחשבי מיינפריים. לחברה יש עדיין מעל ל־100 לקוחות שעדיין עושים שימוש במחולל. בשנות ה־90 החברה התמקדה בבאג 2000, מה שהוביל להכנסות של כ־100 מיליון דולר ולשווי של כמיליארד דולר, ומאוחר יותר החברה עברה להסבה של מערכות מחשוב במדינות גוש היורו מהמטבעות המקומיים ליורו. ב־2000 היא היתה על סף מיזוג עם חברת נס, שבסופו של דבר לא יצא אל הפועל בגלל אי־הסכמה על שווי החברה. לאחר שהמיזוג עם נס קרס, החברה החליטה להתמקד בתחום הביטוח. לסאפיינס יש רק לקוחות גדולים, מה שמקטין את עלויות השיווק.

תגיות