אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סרוסי:  "המוסדיים צריכים לשתף פעולה עם הבנקים במתן הלוואות"

סרוסי: "המוסדיים צריכים לשתף פעולה עם הבנקים במתן הלוואות"

יו"ר בנק הפועלים אמר היום בכנס dc finance: "אני פונה אליכם חבריי המוסדיים - תזכרו שהסדרי החובות היום הם תוצאה של הלוואות שנתתם לפני חמש שנים כשהשווקים עלו". האוזר: "יש סוגיות שצריך לטפל בהן, כמו זירות מסחר הפורקס, אבל מצד שני יש מקומות שבהם ניתן להקל"

13.03.2013, 10:16 | רחלי בינדמן

"בחודשים האחרונים מתרחשים בארץ שני מהלכים מקבילים - הסדרי חוב והנפקות חדשות והלוואות פרטיות שנותנים המוסדיים בתמורה לריביות נמוכות. בהתחלה מגיעות החברות הטובות, אחר כך יגיעו האג"ח המסוכנות" - כך אמר היום (ד') יאיר סרוסי, יו"ר בנק הפועלים, בכנס dc finance.

קראו עוד בכלכליסט

סרוסי הוסיף: "בזמן שלמוסדיים זורם כסף שעובר לשוק ההון, הבנקים עסוקים בהגדלת דרישות ההון. אני פונה אליכם חבריי המוסדיים, ההלוואות שאתם נותנים הן טעות. תזכרו שהסדרי החובות היום הם תוצאה של הלוואות שנתתם לפני 5 שנים כשהשווקים עלו. זה לא מספיק רק לתת הלוואות. צריך לדעת לבחור למי ואיך. לכן המוסדיים צריכים לשתף פעולה עם הבנקים במתן הלוואות".

האוזר נגד רגולטור מפקח אחד

יו"ר רשות ניירות ערך, פרופסור שמואל האוזר אמר בכנס: "אני רוצה לדבר על האתגרים של הרגולטורים שהם גם כלכליים וגם רגולטורים. המשבר באירופה בעיצומו והסכנות בארה"ב לא חלפו. לנו יש גירעון תקציבי שישפיע עלינו משמעותית. אם מוסיף לכך גם מגמת שערי ריבית נמוכים שמגבירים את תיאבון הסיכון וזה קצת מזכיר לי את משבר 2008. המשקיעים מחפשים השקעות נושאות תשואה ויש חשש מבועה. אנחנו צריכים לחשוש מבועה כשבוחנים פרמטרים אלו".

יו"ר רשות ניירות ערך שמואל האוזר, צילום: אוראל כהן יו"ר רשות ניירות ערך שמואל האוזר | צילום: אוראל כהן יו"ר רשות ניירות ערך שמואל האוזר, צילום: אוראל כהן

האוזר הוסיף: "טוענים נגדנו שיש עודף רגולציה. יש טענה שזה מגדיל עלויות לגופים המפוקחים. מנגד יש טענה שבזמן שהמשקיעים חשופים יותר לסיכון צריך להגביר רגולציה. אני חושב שצריך איזון וצריך להקשיב לגופים המפוקחים. יש סוגיות שצריך לטפל בהן, כמו זירות מסחר הפורקס וחלוקת דיבידנד מרווחי שיערוך, אבל מצד שני יש מקומות שבהם ניתן להקל.

"השאלה אם הפתרון הוא לייצר רגולטור על, רגולטור אחד. זה לא פשוט כי יש רגולטורים שדואגים ליציבות כמו המפקח על הבנקים והמפקח על הביטוח ויש רגולטור כמו רשות ניירות ערך שנועד לדאוג לשקיפות ולדאוג לצרכן. מי מביניהם גובר?

"המודל שלנו הוא דווקא שכיח. אין מודל מנצח לפיקוח יעיל. אני רוצה לטעון שרגולטור על שמדבר בקול אחד הוא מסוכן ועלול לגרום לכשל בפיקוח. הדוגמה לכישלון של רגולטור כזה היא בבריטניה. שם מודל כזה קרס. שם גוף אחד שהיה אחראי גם ליציבות וגם לשקיפות וליותר מידי נושאים לא הצליח".

תגיות