אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
Blade 3 של ZTE: פועל סיני חרוץ צילום: רפאל קאהאן

בדיקת כלכליסט

Blade 3 של ZTE: פועל סיני חרוץ

ענקית התקשורת הסינית מציגה בישראל סמארטפון פשוט ונוח. יש לו זמן סוללה ארוך, אך מסך כה רגיש להשתקפויות שכמעט אינו קריא תחת השמש הישראלית. היתרון הגדול ביותר שלו הוא מחיר נגיש במיוחד

14.03.2013, 18:55 | רפאל קאהאן
מכשיר ה-BLADE 3 של ZTE הסינית עושה עלייה למדינת היהודים. הוא זול, אלגנטי וכסמארטפון, מציג יתרונות שבדרך כלל מוצאים במכשירים שעולים 500 וגם אלף שקל יותר.

קראו עוד בכלכליסט

השם ZTE אולי נשמע כשל יצרן סיני אלמוני לאוזן הישראלית, אולם מדובר בחברה שהיא תאגיד עצום, יצרן ציוד התקשורת החמישי בגודלו בעולם. הבלייד 3 הוא אמנם מכשיר בקטגוריית הביניים שלה, אולם ל-ZTE גם סמארטפונים חזקים ויקרים יותר שמתחרים באייפון 5, בגלקסי S3 ובדומיהם.

מסך סביר, עיצוב שמזכיר מכשירי עבר. ZTE בלייד 3, צילום: רפאל קאהאן מסך סביר, עיצוב שמזכיר מכשירי עבר. ZTE בלייד 3 | צילום: רפאל קאהאן מסך סביר, עיצוב שמזכיר מכשירי עבר. ZTE בלייד 3, צילום: רפאל קאהאן

עיצוב ומבנה: מי התגעגע ל-3GS?

המכשיר עצמו נראה גדול יותר מכפי שהיינו מצפים ממכשיר בעל מסך 4 אינץ'. הוא מעט עבה ביחס לסטנדרט של המכשירים כיום והוא מזכיר בצורתו את האייפון 3GS הוותיק – לא מחמאה, ב-2013. המכשיר של אפל הוא לטעמי עדיין אחד הנאים שיוצרו והעובדה שהבלייד דומה לו היא נקודה טובה.

גב פלסטיק וסוללה שניתנת להחלפה. בלייד 3, צילום: רפאל קאהאן גב פלסטיק וסוללה שניתנת להחלפה. בלייד 3 | צילום: רפאל קאהאן גב פלסטיק וסוללה שניתנת להחלפה. בלייד 3, צילום: רפאל קאהאן

הוא לא נראה זול ועממי ולא מחוויר לצד מכשירים יוקרתיים יותר. הבלייד מאוד נוח לאחיזה ולשימוש, כפתור ההדלקה יושב למעלה מצד ימין, וכפתורי בקרת הווליום בצד שמאל. הוא שוקל 130 גרם – משקל ממוצע לקטגוריה. החיפוי האחורי עשוי מפלסטיק נעים למגע, מאחוריו סוללה שניתנת להחלפה.

ממשק ומערכת הפעלה: השישיה שתקדם את פניך

מסך הבלייד, שלו רזולוציה של 800 על 400 פיקסל, מציג תמונה באיכות סבירה עד שיוצאים איתו אל אור השמש הישראלית. מרגע זה ואילך, המכשיר כמעט אינו שימושי כלל. למסך בהירות נמוכה יחסית והוא כה רגיש להשתקפויות, עד שלא אוכל להמליץ עליו למשתמשים שמסתובבים רוב זמנם בסביבה שאינה מוצלת. יש לציין שבעידן מכשירי המגע, מפתיע לגלות שקיים בשוק סמארטפון כה רגיש לתאורה ישירה.

הבלייד 3 תחת אור השמש, צילום: רפאל קאהאן הבלייד 3 תחת אור השמש | צילום: רפאל קאהאן הבלייד 3 תחת אור השמש, צילום: רפאל קאהאן

הבלייד מבוסס על אנדרואיד 4.0.4. היצרנית בחרה לו כמה שיפורים קטנים לממשק, ביניהם מסך נעילה פונקציונלי במיוחד בו שישה קיצורי דרך להפעלה מהירה – מייל, מצלמה, חיוג ועוד.

מסך הנעילה של הבלייד 3, צילום: רפאל קאהאן מסך הנעילה של הבלייד 3 | צילום: רפאל קאהאן מסך הנעילה של הבלייד 3, צילום: רפאל קאהאן

ניתן להתאים את המסך אישית, מה שמהווה יתרון. עם זאת פתיחת הנעילה מתבצעת ע"י לחיצה ארוכה על מרכזו. לעיתים תצטרכו ללחוץ ארוכות (שכן המסך לא תמיד יזהה את הלחיצה) ולהמתין לפתיחה, מה שפוגם בחוויית השימוש.

נעילה קשה לפיצוח, צילום: רפאל קאהאן נעילה קשה לפיצוח | צילום: רפאל קאהאן נעילה קשה לפיצוח, צילום: רפאל קאהאן

מולטימדיה ואפליקציות: דיאטת יישומים

הבלייד הוא מכשיר בעל יכולות צנועות בתחום המולטימדיה: המסך אינו חד דיו לצפייה איכותית בסרטי HD והחומרה שלו אינה חזקה מספיק כדי להפעיל משחקי תלת ממד מתקדמים בלי שתוכלו כמעט לשמוע את המכשיר משתנק. גם חובבי המוזיקה צפויים להתאכזב: איכות הסאונד של המכשיר בינונית מאוד. אם אתם מחפשים מכשיר שיאפשר לכם להאזין בחדות לשיר שכולל יותר ממכונת תופים, הבלייד אינו בשבילכם. בנוסף האוזניות שכלולות בערכה הן מהסוג שעולה עשרה שקלים בתחנות מרכזיות.

משום מה, בחרה ZTE לא להתקין על המכשיר שום אפליקציה שהיא; הבחירה מעט תמוהה שכן מכשיר שכזה נועד למשתמשים בסיסיים שבמקרים רבים, אינם בקיאים ברשימות היישומים המומלצים.

ביצועים וקישוריות: לא לאורנג'

הבלייד חזק מספיק כדי להפעיל יישומים, אבל אינו מכשיר רב עוצמה. יש לו מעבד של קוואלקום במהירות של גיגה-הרץ ורכיב גרפי Aderno 200 שנחשב לחלש. יש לו גם 512 מגה-בייט של זיכרון פעולה. מרחב האחסון שלו מצומצם למדי: ארבעה גיגה-בייט, מהם רק 2.5 גיגה-בייט זמינים למשתמש. יש לו חריץ לכרטיס SD, למי שרוצה קצת יותר מקום למוזיקה, תמונות וסרטים.

המכשיר תומך רק בתדרי דור שלישי 850 ו-2,100 מגה-הרץ, מה שאומר שמשתמשי אורנג' והספקיות שרוכבות על הרשת שלה מנועים מלהשתמש בו.

גלישה חלקה. בלייד 3, צילום: רפאל קאהאן גלישה חלקה. בלייד 3 | צילום: רפאל קאהאן גלישה חלקה. בלייד 3, צילום: רפאל קאהאן

מצלמה: המינימום ההכרחי

לבלייד יש מצלמה בעלת חיישן ברזולוציה של חמישה מגה-פיקסל, אשר מופעלת במהירות ומתמקדת היטב. איכות התמונה היא בינונית מינוס: אל תצפו לתמונות חדות ומרהיבות כפי שמספקים סמארטפונים מתקדמים יותר. גם מצלמת הווידאו מציגה איכות סרט נמוכה, שרגישה מאוד לתאורת הסביבה. למכשיר אין מצלמה קדמית – תכונה שקוסמת בעיקר לצעירים, שאוהבים לצלם את עצמם.

הצילום מהיר. התמונות באיכות נמוכה למדי, צילום: רפאל קאהאן הצילום מהיר. התמונות באיכות נמוכה למדי | צילום: רפאל קאהאן הצילום מהיר. התמונות באיכות נמוכה למדי, צילום: רפאל קאהאן

סוללה: יותר מכל אייפון וגלקסי

לבלייד יש סוללת 1,600 מיליאמפר-שעה, אשר תאפשר לכם להשתמש בו באופן שוטף בין יום ליום וחצי – זמן סוללה מרשים למדי, ממושך משל מכשירים מתקדמים ויקרים ממנו. ככל הנראה, בשל המסך הקטן יחסית והרזולוציה הנמוכה שלו. עם זאת, היחידה שסקרתי הגיעה ללא יישומי ספקיות הסלולר. משתמשים שירכשו אותו דרכן עשוים להיתקל בזמן סוללה נמוך יותר, בשל יישומים שנוטות הספקיות להתקין על המכשירים ולעיתים פועלים ברקע.

סיכום ואלטרנטיבות: למשתמש החסכן

הבלייד הינו נוח ומספק את הסחורה עבור מי שמחפש סמארטפון בסיסי מאוד ואין לו זיקה לתכני מולטימדיה. היתרון הגדול ביותר שלו הוא המחיר: כ-1,200 שקל ביבוא מקבילי, 1,600 בפלאפון וסלקום. בחו"ל מחירו זול משמעותית ונע סביב 80 דולר בלבד. למי שמחפש מכשיר זול ופשוט אמליץ על טלפונים חזקים אך ישנים יותר או לשלם קצת יותר ולרכוש אקספריה J או גלקסי S3 מיני. עבור מי שמוכן להתפשר, הבלייד 3 הוא סמארטפון סביר למדי.

תגיות