אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תרגום סימולטני, הפעלה ללא מגע: סמסונג חשפה את הגלקסי S4 צילום: עומר כביר, ניו יורק

תרגום סימולטני, הפעלה ללא מגע: סמסונג חשפה את הגלקסי S4

החברה הציגה את מכשיר הדגל החדש שלה, אשר מציג מגוון יכולות מרשימות: שליטה באמצעות העיניים, תרגום דברי המשתמש לתשע שפות, שימוש בשתי מצלמות בו זמנית ועוד. "כלכליסט" בדק את המכשיר באירוע החברה בניו יורק

15.03.2013, 07:53 | עומר כביר, ניו יורק

לאלפי כתבי ובלוגרי הטכנולוגיה שמילאו הלילה (יום ו', שעון ישראל) את הרדיו סיטי מיוזיק הול בניו יורק היו ציפיות גבוהות מאוד מאירוע ההשקה של סמארטפון הדגל החדש של סמסונג, הגלקסי S4.

קראו עוד בכלכליסט

זו הסיבה שהם המתינו בטורים ארוכים זמן רב לפני פתיחת דלתות האולם, בקור ניו יורק שרק בשעות הצהריים טיפס כמה מעלות מעל לאפס. 

הקהל בתור לאירוע חשיפת הבן החדש במשפחת גלקסי, צילום: בלומברג הקהל בתור לאירוע חשיפת הבן החדש במשפחת גלקסי | צילום: בלומברג הקהל בתור לאירוע חשיפת הבן החדש במשפחת גלקסי, צילום: בלומברג

וזו גם הסיבה שמיד עם סיום האירוע עטו כולם באקסטזה על עמדות הבדיקה המעטות שהציבה סמסונג באולם, ואלו שאיתרע מזלם לשבת בשורות האחריות עמדו על רגליהם עוד כמה עשרות דקות לפחות, בשעה שכתבים זריזים יותר מסרבים להניח את המכשיר מידם. 

אירוע החשיפה עצמו, צילום: עומר כביר, ניו יורק אירוע החשיפה עצמו | צילום: עומר כביר, ניו יורק אירוע החשיפה עצמו, צילום: עומר כביר, ניו יורק

סמסונג מתעלה על עצמה

אכן, הציפיות לפני האירוע היו גבוהות, אבל פחות מבחינת השואו. מצגת התכונות המרשימה שכלולה במכשיר סמסונג, להרגשתי, לא רק שהצליחה לעמוד בהן אלא גם להתעלות, להפתיע ולרגש. בכל הקשור לחומרה, הגלקסי S4 אינו שונה בהרבה מסמארטפוני דגל אחרים שהושקו לאחרונה: מסך 5 אינץ' באיכות Full HD, רזולוציה של 1,980 על 1,200 פיסקל וצפיפות פיקסלים נאה של 441ppi, משקל קל (130 גרם), גזרה דקיקה, מצלמה אחורית בעלת חיישן 13 מגה-פיקסל ומצלמה קדמית עם שני  מגה-פיקסל.

מכשיר הגלקסי S4, צילום: רויטרס מכשיר הגלקסי S4 | צילום: רויטרס מכשיר הגלקסי S4, צילום: רויטרס

החומרה היא פחות או יותר מה שראינו במכשירי אנדרואיד חדשים אחרים, בתוספת (שבגלל התנאים לא יכולנו לבדוק) של חיישני אינפרא אדום לקליטת מחוות באור נמוך וכן חיישני טמפרטורה ולחות. אבל בסמסונג כבר הבינו מזמן שחומרה זה הכי העשור שעבר, ועיקר האירוע הוקדש ליכולות התוכנה הייחודיות שנכללו במכשיר, החל מזיהוי מחוות פנים מתקדם, עבור בגימיקי מצלמה מוצלחים, וכלה במתרגם אוניברסלי סטייל סטאר-טרק.

פלסטיק במקום זכוכית

האירוע עצמו נבנה סביב הדגמת תוכנת אלו, תוך ניצול העובדה שהרדיו מיוזיק סיטי הול ממוקם לא רחוק מתיאטראות ברודוויי על מנת להדגים את היכולות השונות באמצעות מערכונים קצרים שמציגים את השימוש שלהן בחיים האמיתיים, עם פס קול מרשים שנוגן באופן חי על ידי ה-Boradway Orchestra.

סמסונג גלקסי S4, צילום: עומר כביר, ניו יורק סמסונג גלקסי S4 | צילום: עומר כביר, ניו יורק סמסונג גלקסי S4, צילום: עומר כביר, ניו יורק

אבל הגימיקים השונים לא הצליחו לגנוב את הפוקוס מהכוכב המרכזי – הגלקסי S4. המכשיר קל מאוד ולמרות גודלו היחסי של המסך הוא לא יוצר תחושה מסורבלת ולא נוחה. למעשה, בהתרשמות הראשונית הוא הזכיר לי את הפעם הראשונה שבה אחזתי בסמסונג גלקסי Note הראשון, לפני קרוב לשנה וחצי. לא מפתיע, בהתחשב בכך ששני המכשירים חולקים גודל מסך דומה.

דק וקל מקודמו. גלקסי S4, צילום: עומר כביר, ניו יורק דק וקל מקודמו. גלקסי S4 | צילום: עומר כביר, ניו יורק דק וקל מקודמו. גלקסי S4, צילום: עומר כביר, ניו יורק

סמסונג לא הצטרפה לטרנד מעטפות הזכוכית, ובמקום זה בחרה להמשיך עם גב הפלסטיק שמאפיין את סמארטפוני גלקסי הקודמים. הפעם, טוענת החברה, מדובר בגב פוליקרבונט - בדומה למכשירי הלומיה 920 של נוקיה וה-8X של HTC - שהינו חומר קל וחזק יותר. המכשיר אכן נעים לאחיזה, בוודאי בהשוואה לגלקסי S3, אבל אני אהבתי יותר את גב הזכוכית שראיתי באקספריה Z של סוני ובאופטימוס G של LG.

שילוב מצלמות

חלק ניכר מחידושי התוכנה בגלקסי החדש אפשר למצוא במצלמת המכשיר. אחת התכונות הבולטות שהוצגו היא ה-DualCam, שמאפשרת לצלם בו זמנית הן במצלמה האחורית והן במצלמה הקדמית, כאשר התמונה מהמצלמה הקדמית מופיעה כבול על גבי תמונת המצלמה האחורית. שימושי, לדברי החברה, על מנת למנוע מצבים בהם המצלם הקבוע לא מופיע בתמונות עם יתר בני המשפחה, או לקלוט גם את תגובת המצלם לאירוע מרשים כלשהו.

שתי מצלמות המכשיר פועלות בו זמנית, צילום: עומר כביר, ניו יורק שתי מצלמות המכשיר פועלות בו זמנית | צילום: עומר כביר, ניו יורק שתי מצלמות המכשיר פועלות בו זמנית, צילום: עומר כביר, ניו יורק

התכונה פשוט לתפעול וניתן לשנות את המיקום של תמונת המצלמה הקדמית באמצעות גרירתה על גבי המסך (לפני הצילום), וכן את תצורת המסגרת שלה. עם זאת, מי שרגיל לאחוז הסמארטפון בשני צידיו בשביל יציבות, יגלה שהדבר הופך להרבה פחות נוח, שכן כעת אחת הידיים תסתיר את המצלמה הקדמית.

מצלמת 13 מגה-פיקסל בעלת תכונות מתקדמות חדשות, צילום: עומר כביר, ניו יורק מצלמת 13 מגה-פיקסל בעלת תכונות מתקדמות חדשות | צילום: עומר כביר, ניו יורק מצלמת 13 מגה-פיקסל בעלת תכונות מתקדמות חדשות, צילום: עומר כביר, ניו יורק

יש עוד שתי תכונות מרכזיות נוספות שלא התאפשר לי לבדוק בגלל התנאים וקוצר הזמן: הראשונה היא היכולת לצלם 100 תמונות בארבע שניות בלבד ולבחור את הטובה ביותר, והשנייה שמכונה Eraser מאפשרת למחוק מרקע התמונה חפצים או אנשים לא רצויים, תכונה מתקדמת שקיימת במספר סמארטפוני עילית.

גלקסי, מה הוא אמר?

S Translator הייתה אחת התכונות שסיקרנו אותי במיוחד. מדובר ביכולת לקבל תרגום קולי מיידי בין שתי שפות (נכון לעכשיו ניתן לבחור בין תשע - אנגלית, גרמנית, צרפתית, איטלקית, פורטוגזית, ספרדית, סינית, יפנית וכמובן קוריאנית).

צד אחד רק צריך הגיד את דבריו, והגלקסי מתרגם אותם ומקריא מיד בשפת היעד. השימושיות מובנת מאליה. הרעש באולם והשליטה המוגבלת שלי בגרמנית אפשרו רק בדיקה חטופה של משפטים קצרים, אבל אותם הצליח הגלקסי לזהות ולתרגם בהצלחה מאנגלית לגרמנית ולהפך. אם התכונה הזו תפעל כמו שהדגימה סמסונג באירוע, מדובר ביישום משמעותי ואולי אף מהפכני.

השימוש בו אמנם מחייב חיבור לרשת, אך הוא כולל גם שיחון בן 3,000 משפטים אליהם ניתן לגשת גם במצב לא מקוון. התכונה תהפוך מספר אפליקציות בתשלום למיותרות בעבור רוכשי הגלקסי החדש.

ממשקים טבעיים משופרים

אחד התחומים המרכזיים ביותר בהם ניסתה סמסונג לחדש הוא ממשקי השליטה במכשיר. בגלקסי S3 ראינו יכולות לזיהוי מנח הפנים, שאפשר לעמעם את מסך המכשיר ברגע שהמשתמש לא הביט בו. כאן שוכללה יכולת זו לתכונה בשם Smart Pause, שבעיקרון אמורה לעצור סרטון ברגע שהמשתמש לא מתבונן בו. בבדיקה שערכתי התכונה לא פעלה בצורה מוצלחת במיוחד: כשהסטתי את הראש רק לשנייה המסך עצר, בעוד תנועות הפניית ראש ארוכות ומכוונות לא הניבו תוצאות ממשיות ברוב הפעמים.

זיהוי העיניים הינו גימיק נחמד, לא יותר, צילום: בלומברג זיהוי העיניים הינו גימיק נחמד, לא יותר | צילום: בלומברג זיהוי העיניים הינו גימיק נחמד, לא יותר, צילום: בלומברג

גם מיכולות ה-Smart Scroll לא התרשמתי יותר מדי. בדומה לפרסומים, התכונה עושה שימוש בזיהוי מנח הפנים על מנת לגלול עמוד למעלה או למטה, אבל לפי ההוראות הרשמיות של סמסונג יש להטות את המכשיר בכיוון הרצוי על מנת לגלול - וכאן כבר לא ברור למה יש צורך בזיהוי הפנים במקום הסתמכות על חיישני התנועה. ובכל מקרה, היכולת הזו לא פעלה בצורה עקבית או נוחה.

יותר מרשימות היו המחוות הידניות השונות שאפשר לבצע, ובעיקר לגלילה (מעלה/מטה) או דפדוף בספר או באלבום תמונות (ימינה/שמאלה). אלו עבדו ללא כל תקלה, היו מהנות לביצוע ואפשרו התקדמות בתכנים בצורה חלקה ונוחה יותר מאשר הדפדוף הסטנדרטי עם מסך המגע. יש גם שימושים אפשריים לא מעטים: בתור מי שאוהב לבשל תוך הצגת מתכונים על גבי הסמארטפון היכולת לנוע בין חלקי המתכון מבלי לשטוף את הידיים מחתיכות האוכל או הבצק נראית מפתה במיוחד.

מחווה אחרת, ה-Air View, מאפשרת לבחור או לסמן אלמנטים באמצעות החזקת האצבע קרוב למסך מבלי לגעת בו (באלבום התמונות, למשל, ניתן להגדיל מעט תמונה מבלי להיכנס לתוכה, וכך לדפדף במהירות רבה בין תמונות שונות). עם זאת, הרושם שלי הוא שמדובר בגימיק חמוד אך לא שימושי בטווח הארוך, אולי כי הצורך לעצור את האצבע בסמוך למסך נראה לא טבעי ואף מסורבל בחוויית השימוש היומיומית עם מסכי מגע.

סמסונג הציגה עוד מגוון תכונות ייחודיות, שלא ניתן היה לבצע בדיקה שלהן. בין אלו ניתן למנות את ה-S Health, שמאפשרת סנכרון עם מכשירי ניטור מדדי כושר ובריאות שונים, כמו שריפת קלוריות, דופק לב, ניטור סוכר בדם ולחץ דם, ויצירת תיק רפואי קל לקריאה שמבוסס על הדו"חות השונים שנאספו.

בהדגמה של Group Play הוצגה יכולת מדליקה להפוך עד שמונה סמארטפונים גלקסי S4 למערכת רמקולים אחת שמאפשרת ליצור סאונד היקפית באיכות שלא אופיינית לסמארטפונים וכן לשתף תמונות בין המכשירים. אפליקציית המסרים והשיחות ChatOn תומכת כעת בשיחות וידאו בין עד שלושה אנשים, ויכולה לעשות שימוש ביכולת ה-DualCam ולשדר לבן השיחה באותו הזמן את התמונות הנקלטות במצלמות. בנוסף ניתן לשקף את מסך המכשיר ושני הצדדים יכולים לסמן עליו הערות בדומה ל-BBM של בלקברי.

בחנויות בסוף אפריל

הסמסונג גלקסי S4 יושק בסוף אפריל ב-150 מדינות ו-327 מפעילים סלולריים. הוא יוצע בצבעי לבן ושחור מסורתיים, ובנפח אחסון מסורתיים גם הם של 16 ג"ב, 32 ג"ב ו-64 ג"ב. טרם נמסר מחירו או מועד הגעתו המדויק לישראל.

"לקחנו את החדשנות קדימה כדי להתקרב למה שחשוב לנו בחיים וכדי ליצור חיים פשוטים ועשירים יותר", אמר נשיא סמסונג מובייל, ג'יי.קיי. שין, באירוע החגיגי. "אנחנו דמיינו אפשרויות והקשבנו לכם כדי לדעת מה הסמארטפון אמור לבצע בחיינו. החיים הם מסע, ואנחנו רוצים מכשיר שיצטרף אלינו במהלכו, בן לוויה שיעזור לנו לחוות את החיים במלואם. שותף לחיים פשוטים ועשירים יותר".

הכותב היה אורח סמסונג באירוע

תגיות

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
אלפי כתבים עומדים שעות בתור בשביל דגם של טלפון. אחרי זה רוצים שניקח אותם ברצינות ?
בחזרה לפרופורציה: מדובר בדגם של טלפון. אפילו לא הראשון: זה S4, ז"א שהיו 3 לפניו. הוא לא מכין קפה ולא נותן באמת ערך מוסף מלבד כמה שיפורים טכניים. התרגום לשפות הוא מהפכני באמת במידה ועובד חלק אבל הוא קשור דווקא ליישום אינטרנטי ולא למכשיר עצמו. ז"א: אפשר להריץ את אותו יישופ בדיוק ממחשב ביתי ישן.
גיל ג , חולון  |  16.03.13
לכל התגובות