אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הסדר ענק ל-SAC: תשלם 616 מיליון דולר בפרשת השימוש במידע פנים צילום: בלומברג

הסדר ענק ל-SAC: תשלם 616 מיליון דולר בפרשת השימוש במידע פנים

מדובר בהסדר הגדול ביותר בפרשה מסוג זה; מקרן הגידור של סטיבן כהן נמסר כי הסכימו לשלם את הסכום למרות שאינם מודים בהאשמות נגדם

16.03.2013, 09:06 | בלומברג

SAC קאפיטל, קרן הגידור בניהולו של המיליארדר סטיבן כהן, תשלם 616 מיליון דולר במסגרת הסדר מול הרשויות בארה"ב שחקרו חשד לשימוש במידע פנים בקרן. הסדר זה לא שולל המשך של חקירה ברשות לניירות ערך (SEC) ואפשרות לפעולה משפטית נוספת מצד הרגולטור.

קראו עוד בכלכליסט

ג'ורג' קנלוס, נציג הרשות, מסר כי החקירה נמשכת במקביל למשפטו הפלילי של מת'יו מרטומה, מנהל תיקים לשעבר ב-SAC החשוד בשימוש במידע פנים.

מ-SAC נמסר כי הסכימו לשלם את הסכום למרות שאינם מודים בהאשמות נגדם. "הסכם זה מהווה צעד חשוב בדרך להסדר של כל הטענות כלפינו ומאפשר לחברה להתקדם הלאה", מסר נציג שלה.

SAC. מנהלת 15 מיליארד דולר, צילום: בלומברג SAC. מנהלת 15 מיליארד דולר | צילום: בלומברג SAC. מנהלת 15 מיליארד דולר, צילום: בלומברג

"אין כל דרך לצפות מה בכוונתם לעשות", אמר ל"בלומברג" ג'אקוב פרנקל, בכיר לשעבר ברשות לניירות ערך והיום שותף במשרד עורכי דין במרילנד. לדבריו, כאשר רשויות מחליטות לנקוט בפעולות כמו במקרה של SAC, סוף הפרשה אינו ידוע.

בנובמבר 2012 נקשר שמו של כהן בשורה עסקאות לא חוקיות שהיצע מרטומה ופרקליטים שבדקו את הנושא הגיעו למסכנה כי הצלחות של החטיבה המובילה של הקרן התבססו על שימוש במידע פנימי בהיקף חסר תקדים. מדובר בהעברת מידע בנוגע לניסויים הקליניים בתרופת הבאפיניוזומאפ למחלת האלצהיימר. לפי האישום שהוגש בפרשה, מארטומה ייעץ לכהן למכור מניות של חברות ויית' LLC ואלאן קורפ, וזאת לפני פרסום חדשות מאכזבות באשר לתוצאות הניסויים. בפרשה אחרת חשודה החברה כי ניצלה מידע פנימי בנוגע ליצרנית מוצרי הדיאטה הפופולארית וויט ווצ'רס אינטרנשיונל. על פי הדיווח, במחצית הראשונה של 2011 רכשה SAC מניות של החברה בהיקף גבוה וזאת ככל הנראה על סמך המידע שהגיע אליה.

SAC מנהלת השקעות בהיקף של 15 מיליארד דולר, 60% מתוכם הם כספים של כהן עצמו ועובדי החברה. עד כה לא הוגשו טענות ישירות כלפיו והוא עצמו לא נחשד בשימוש במידע פנימי.

הסכום שתשלם הקרן כדי להסדיר את האשמות נגדה גבוה כמעט פי 4 לעומת הסדר של 156 מיליון דולר שהשיגה קבוצת גלאון במקרה דומה ב-2011. יחד עם זאת, במקרה זה מייסד הקרן ראג' ראדג'רטנאם נשלח לרצות עונש מאסר של 11 שנה לאחר שנמצא אשם במסחר תוך שימוש במידע פנים. איוון בויאסקי שהסתבך בפרשה דומה ב-1987 שילם 100 מיליון דולר ונידון ל-3 שנות מאסר.

תגיות