אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פייסבוק מגייסת עובדים בישראל ומטיסה אותם למטה החברה בקליפורניה צילום: בלומברג

בלעדי לכלכליסט

פייסבוק מגייסת עובדים בישראל ומטיסה אותם למטה החברה בקליפורניה

הרשת החברתית מנסה לפתות מהנדסי תוכנה ישראלים בהצעות שכר נדיבות. פונה בעיקר ליוצאי יחידות טכנולוגיות בצה"ל

17.03.2013, 06:43 | אסף גלעד

פייסבוק מנהלת בשבועות האחרונים קמפיין לגיוס מהנדסים ישראליים ומטיסה אותם לקליפורניה לעבודה במרכז הפיתוח של החברה במנלו פארק, כך נודע ל"כלכליסט". צוותי הגיוס של פייסבוק בישראל כוללים בין השאר גם נציגים ישראלים של החברה, כמו למשל עובדי סנאפטו לשעבר, חברת הסטארט-אפ הישראלית הראשונה שנרכשה על ידי פייסבוק. אלה מציעים משכורות נדיבות למהנדסי תוכנה ישראליים ומפתים אותם בחבילות מעבר לעמק הסיליקון, שכוללות בין השאר את מימון המעבר וסיוע בחיפוש דירה באזור.  

קראו עוד בכלכליסט

מארק צוקרברג, צילום: רויטרס מארק צוקרברג | צילום: רויטרס מארק צוקרברג, צילום: רויטרס

לפי ההערכה, מדובר בשכר הגבוה בממוצע בכ-10%-20% מהשכר שהם מקבלים בארץ. עוד נודע כי פייסבוק פונה בעיקר ליוצאי יחידות הטכנולוגיה המודיעיניות של צה"ל וכן לבוגרי מסלול ממר"ם ותלפיות, וכי הפנייה נעשית במיוחד לצעירים שבהם.

נציגים מפייסבוק ביקרו בארץ במהלך ששת השבועות האחרונים וביצעו ראיונות רבים. ככל הנראה שחלק משמעותי מהם הגיע כתוצאה מהמלצה של עובדים ישראלים שמועסקים כבר כיום בפייסבוק.

 

מרדף אחר ויזת העבודה

 

עיתוי הקמפיין בחודשים אלה אינו מקרי. ל"כלכליסט" נודע כי חברות סטארט-אפ נוספות מארה"ב שביקשו שלא להחשף לכתבה זו נמצאות כעת במרוץ להוצאת אשרות עבודה לארה"ב עבור מהנדסים ישראלים, כאשר תאריך היעד להוצאת האשרות הינו ה-1 באפריל, אז מנפיקה רשות ההגירה האמריקאית כ-65 אלף ויזות מסוג H1B, המאפשרות לחברות הייטק אמריקאיות להעסיק עובדים זרים.

בשנה שעברה חולקו האשרות לכל 2012 במשך שלושה שבועות בלבד, כך שמהנדסים ישראלים שביקשו לעבוד בארה"ב נתקלו במחסום עד השנה. אלה שיזכו לקבל את הויזה המיוחלת, יוכלו להתחיל לעבוד בארה"ב החל מה-1 באוקטובר. לפי ההערכה, פייסבוק צדה עד כה עשרות בודדות של מהנדסים ישראלים והציעה להם הצעות שכר מפתות, אם כי לא גבוהות בהרבה מאלה שהיו יכולים לקבל בארץ.

"אין לישראלים תחרות"

אחד המנכ"לים הישראלים שנלחמו על עובד שכזה מספר: "המשכורת שמציעה פייסבוק לא גבוהה בהרבה מזו שמוצעת להם כאן, אבל מרכיבי עלות העובד לפייסבוק זולים יותר מבישראל בגלל מס המעביד, הזכויות הסוציאליות וגילום הרכב. עלות העובד למעסיק בארה"ב גדולה ב-10% מהמשכורת שלו בעוד שבישראל הדבר מגיע לכ־30%. "יש הבנה בעמק הסיליקון שבכל אפליקציה של מובייל או אינטרנט, שבפיתוח המנוע והאלגוריתמיקה שמאחורי התוכנה, אין לישראלים תחרות", כך אומר גורם בכיר בענף ההשמה להייטק.

על פי גורם בכיר בענף גיוס העובדים להייטק, החברות האמריקאיות ש"צדות" מהנדסים בישראל, מחפשות בדרך כלל את המהנדסים המצטיינים ומסוגלות להציע הצעות שכר נדיבות שמגיעות לכ-150 אלף דולר בשנה, משכורת ששות ערך לכ-50 אלף שקל לחודש. אבישי אברהמי, מנכ"ל Wix, חברת אינטרנט ישראלית שמגייסת בימים אלה עשרות מהנדסים, מספר על הקושי לשמר מהנדסים טובים בארץ למרות התחרות מול חברות זרות: "התעשייה הישראלית מאבדת מהנדסים טובים בתוך שניות. יש כאלה שפשוט נשברים ולא רוצים לגור כאן, הם מרוויחים יפה אבל רואים שאי אפשר לגמור כאן את החודש. המסים הגבוהים בארץ ועלות המחיה מכריעה אותם. לצערי המדינה עושה מעט מאוד כדי לשמר את הנכס היחיד שמממן אותה".

מפייסבוק נמסר: "אנחנו מחפשים לגייס עובדים מוכשרים מהעולם כולו. בנוסף, אנחנו רוצים לפתח את היחסים שלנו עם מפתחי האפליקציות במדינות שונות ולעודד אותם לשלב את האפליקציות שלהם בפייסבוק וכך לספק להם גישה למשתמשים בעולם. בישראל היה לנו ניסיון מוצלח במיוחד בנושא. 5 מתוך 10 המשחקים הבולטים בפייסבוק שנוצרו באירופה, המזה"ת ואפריקה נוצרו בישראל. בין החברות הישראליות שהצליחו לגדול באמצעות פייסבוק נמצאות Plarium ו-Mytopia.

"זיהינו שמועד ההפקות אשרות העבודה בארה"ב מתחיל בראשון באפריל ולכן חברות ההייטק, סטארט-אפים וחברות גדולות כאחד מרכזות מאמץ גדול כדי להביא כמה שיותר מהנדסי תוכנה ישראלים ומציעות להם חבילות אטרקטיביות במיוחד", אמר ל"כלכליסט" דניאל חלבי, מנכ"ל SeeV, חברת השמה המתמחה בגיוס להייטק. "לאחר שזיהינו זאת, הקצנו משאבים לטיפול באיתור וגיוס מהנדסים כאלה לחברות בארה"ב. גם בעמק הסיליקון וגם בניו יורק יש מודעות גבוהה לאיכויות שמביא איתו מהנדס התוכנה הישראלי, אם זה באמצעות הידע הרב שצבר באקדמיה או בשירות הצבאי בממר"ם או ב-8200".

תגיות

60 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

60.
אני עובד במתחרה של פייסבוק 4 שנים, הנה האמת:
רוב התגובות כאן קישקוש בלבוש. השוואה *כלכלית* בין מהנדס בישראל לבין קליפורניה היא פשוט בדיחה, כשמישהו מתחיל בהשוואה כזו זה מראה שאין לו מושג בגרוש. אני לא רוצה להישמע מניאק אבל זה כמו להשוות בין ישראל למצרים. התל"ג לנפש בקהיר בערך חצי מאשר בישראל שהיא בערך חצי מאשר בקליפורניה. קצת עובדות: א. אם אתם כמוני בלי ילדים, אז הדבר היחיד שיותר יקר כאן זה שכר דירה. זהו. אני משלם $2000 לחודש אחרי שבישראל שילמתי חצי. סך ההבדל: $12,000 לשנה. זהו. ב. לגבי שכר, אני מרוויח בדיוק כפול מאשר בישראל, במקום $60,000 לשנה זה $120,000. למרות שאני מרוויח *כפול* המס יותר *נמוך*, בערך 30% במקום 45%. ג. שאר החיים שלי כמו נסיך סעודי: מסעדה כל יום. טיולים פעמיים בחודש עם טיסות ומלונות דלוקס, שתי מכוניות (אני רווק, אחת קבריולה ואחת עם 4 מושבים בשביל הביקורים בקניון). ד. יש לי כמה בעיות רפואיות, לא סוף העולם. הביטוח הרפואי שמשולם ע"י המעסיק יותר טוב מכל מה שיכולתי לקנות בישראל. לביבי נתניהו אין כזה ביטוח. ה. אחרי 4 שנים של ביזבוז וראוותנות, חסכתי $200,000. זה גבירותיי ורבותיי סכום שלא הייתי חוסך בישראל בכל חיי. תחשבו על זה ותראו שאפילו משכורות "עשירון עליון" בישראל, אחרי מיסים והוצאות, לא תביא אתכם לעושר כזה אפילו בגיל 70. אני בן 29. הדבר היחיד עליו אני מסכים עם שאר המגיבים הוא שאין כמו החברים מישראל, בתרבות המערבית אין כזה מושג של חברים. לבסוף, גם להודי ולסיני שעובדים איתי יש אותם שיקולים כמו לי, הם עזבו את הבית ועברו לאמריקה. אבל לא תשמעו אותם מחרטטים שסין יותר טובה מאמריקה או שבומביי לוקחת את ניו-יורק. קישקושים כאלה זה רק מישראל :)
עובד מתחרה , סן חוזה  |  08.06.13
59.
די לבלבל את המוח על הביטוח הרפואי בארה"ב
אני ממש לא מעריצה של מערכת הבריאות האמריקאית, וחושבת שהישראלית יותר טובה, אבל לקשקושים שכתבו כאן קודם אין שחר. מי שצריך לקנות ביטוח בראות מכיסו זה מי שהמעסיק לא מסבסד לו אחד., ובמקרה כזה ממש לא כדאי להגיע לארה"ב. ודאי שחברות כמו פייסבוק, לינקדאין, מייקרוסופט ,אפל וכו' מספקות. אין שום הגבלה של מיליון דולר על הביטוח-זה לא חוקי. מה שהעובד משלם זה חלק קטן מהפרמיה (נגיד, כ-200$ בחודש למשפחה) והשתתפות עצמית, שיש עליה תקרה של כמה אלפי דולרים לשנה. לא כל שנה בכלל מגיעים לתקרה הזאת.
אחת בסיאטל  |  19.03.13
56.
מרגש לקרוא תגובות שפויות ומציאותיות. נכון שאוסטרליה זה לא ארה''ב.. אבל לידע כללי למתעניינים
חלק ניכר מהישראלים בני המעמד הבינוני שהגיעו לכאן, לא בדיוק מוצאים עושר, בודאי שלא אושר. רמת חייהם ירדה, כן ירדה וזאת לאחר שששברו חשבונות בארץ. מחירי הדירה הם לשבוע!!!! בערך 480-550 דולר לבתים ברובם ישנים, עם בעיות צנרת לעיתים, בפרוורים המרוחקים מהמרכז. ככל שמתקרבים למרכז המחיר עולה. גן לילד: 100 דולר ליום. אוכל? השבוע כל לימון עלה דולר!!! חשבתי שק''ג עולה דולר.., התברר שממש לא! עגבניות, מי יכול בלי? כעת המחיר "זול" 4.80 דולר לקג. חציל וכד קונים בבבודדים. כרוב קונים בחצאים ורבעים כשכל רבע עולה 1.5 $ ומעלה וכעת קיץ זה נחשב לזול לפני 3 חודשים עגבניות עלו במחיר ישראלי 60 שח לקג. היהודים כאן, לא מתחברים ולא מזמינים את הישראלים, הם נחשבים לדחויים כיוון שעזבו את הארץ בעוד הם מחנכים לציונות, חלקם בא לארץ להתגייס. האוסטרלים המקומיים? מי הם? להוציא יוצאי אירופה הותיקים יותר, כל מגוון הקשת והצבעים, מה שאומר שהם חיים בקהילה שלהם ממשיכים רבים לדבר בשפת מוצאם.. והישראלים מתחברים רק עם ישראלים.. אז בשביל זה עזבו בית? משפחה? חברים? מולדת? חיים שלמים? ריחות וזכרונות? אנחנו כאן להשלמת לימודים בלבד.. זמני קצרצר.. אגב, בפסח... הישראלים אוספים את הילדים והציוד ואת החסכונות...(עוד מהארץ) ובאים הביתה, לישראל. לדעתי, מי שנשאר, הגיע כי ברח ממשהו...ולא רק אני חושבת כך כדאי להתמודד ולהישאר בארץ שלנו כי אין לנו ארץ אחרת. כן ואני ציונית חילונית גאה ואוהבת את המדינה שלי.
אור , אוסטרליה- זמני לחצי שנה.  |  18.03.13
לכל התגובות