אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ועידת הנדל"ן

"הממשלה זורה חול בעיניים - מחיר הדירה גבוה כי פועל סיני עולה אלף שקל ליום"

כך אמר יגאל דמרי, בעל השליטה ומנכ"ל חברת י.ח דמרי בכנס הנדל"ן של "כלכליסט". לדבריו, עלות בניית דירה התייקרה ב-200 אלף שקל רק בגלל עלויות של כח אדם. מנכ"ל אפריקה ישראל מגורים: "צריך להתגייס ברמה הלאומית שבתוך 3 חודשים יהיה היתר בנייה ולא שנתיים"

19.03.2013, 11:49 | ליאור גוטמן

"בעשר השנים הקרובות מחירי הדירות בישראל ימשיכו לעלות ושלא יספרו לכם סיפורים. שאלתי את החברים שלי האם הייתה האטה במכירות וכולם אמרו שכן כי השוק חשב שתגיע ממשלה חדשה ותוריד את מחיר הדירות. אבל אני אומר לכם שזה לא יקרה. יש לנו היום קטסטרופה בתחום הבנייה וזו אשמת ממשלת ישראל, כי כדי כדי לבנות ולקנות בנייה יש להסתכל על הטווח הארוך ואצלנו אף אחד לא חשב שהמדינה תצמח כל כך מהר, והגענו למבוי סתום, יש ביקוש אבל אין היצע" - כך התנבא היום (ג') יגאל דמרי, בעל השליטה ומנכ"ל חברת י.ח דמרי בוועידת הנדל"ן 2013 של "כלכליסט" שנערך בתל אביב.

דמרי, שהשתתף בפאנל "האם הממשלה יכולה לעצור את הזינוק במחירים?", הסביר מדוע הקבלנים אינם אשמים במחירי הדירות. "הכי קל לבוא לומר קבלנים אשמים וכבר אומר שאני מעדיף להוזיל מחיר ב-10% עד 20%, אבל ההיצע נמוך וכוח הקנייה מצטמצם. תבינו, המחירים עולים כי עלות בניית דירה התייקרה ב-200 אלף שקל רק בגלל עלות כ"א. עובד סיני מקבל אלף שקל ליום. מישהו פה באולם מרוויח את זה? לא! והמחיר כזה כי יש חוסר בעובדים ואין מי שיבנה אז שיפסיקו לזרות חול בעינים - הממשלה אשמה. במקום סיסמאות שידברו פחות ויעשו יותר", אמר.

מנכ"ל אפריקה ישראל מגורים אורן הוד, הציע שמדינת ישראל תמצא פתרונות להורדת שכר עבודה ועלויות פיתוח. "בסופו של יום אנחנו משתמשים בחומר גלם. אם הוא יהיה זמין וישווק בכמויות גדולות לא נבזבז זמן על מימון ונעבוד יותר מהר. נכון להיום אנחנו לא יודעים כמה זמן נקבל אישור על הפקדת קרקע. צריך להתגייס ברמה הלאומית שבתוך 3 חודשים יהיה היתר בנייה ולא שנתיים", אמר. לתפיסתו, אם יזם מבקש ליווי בנקאי שהבנק יידע מה הסביבה העסקית. "כדי שאנשים יקנו דירות אנחנו חייבים להיות שקופים. אם אין פועלים ועובדים לא נדע מתי הדירה מוכנה ומה יהיה המחיר שלה".

מימין אורן הוד, יגאל דמרי, ענת בירן ואברהם קוזניצקי , צילום: נמרוד גליקמן מימין אורן הוד, יגאל דמרי, ענת בירן ואברהם קוזניצקי | צילום: נמרוד גליקמן מימין אורן הוד, יגאל דמרי, ענת בירן ואברהם קוזניצקי , צילום: נמרוד גליקמן

ריסוק מחירי הדירות ימוטט את הכלכלה

אברהם קוזניצקי, בעל השליטה ויו"ר חברת מנרב, התייחס במסגרת הדיון לרעיונות להוריד באופן חד את מחירי הדירות באופן מלאכותי. "ממשלת ישראל צריכה להקים כוח משימה ולטפל בכל המגזר בנושא של עובדים, קרקעות ושכירות כי ניתן לרסן את המחירים. מצד שני אני מזהיר את כולם לא לרסק מחירים כי אז כל מדינת ישראל תתמוטט. ריסוק מחיר זה לא רק זוג שצריך משכנתא כי בנקים וספקים יתמוטטו. לכן המטרה היא לרסן ולא לרסק אחרת זה יביא להרס הכלכלה", אמר.

בהתייחסו לביורוקרטיה המסובכת בישראל סיפר קוזניצקי קוריוז לגבי ההבדלים בין ישראל למדינות אחרות. "כשבניתי דירות בדרום אפריקה סיימתי תכנון, הגשתי אותו ושאלתי את הפקיד מתי אקבל היתר בנייה. הוא ענה לי שהיום אחה"צ עניתי לו שאולי אני תייר אבל זה לא יפה לצחוק עלי. התשובה הייתה שאני חצוף - אם הבטיחו היום אחה"צ אז זה יהיה היום אחה"צ כי מי שחתום על התוכניות בדק ואישר אותם".

עו"ד ענת בירן ממשרד ענת בירן, שמתמחה בתחום התכנון והבנייה הזכירה לנוכחים את מה שאמרה בשנה שעברה בכנס "כלכליסט" שעסק בנושא. "המצב הולך ומתדרדר. אמרתי בשנה שעברה שלמרות ההכרזות והססמאות של המדינה הביורוקרטיה היא בלתי אפשרית, ומאז אפשר בעיקר לדפוק את הראש בקיר כי היום לוקח 8 שנים לבנות דירה וזה לו"ז אופטימי. התחום הופך לבלתי אפשרי לצלוח אותו. הרפורמה בתכנון כבר כמה שנים מחכה ויזם הוא אחד שהמדינה צריכה לברך אותו. המשימה היא לתת לו מסלול להיתרים וזה אפשרי בממשלה הזאת", סיכמה.

תגיות

38 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

36.
איזה שקר עלוב. תנו 1000 ש"ח ביום - וישראלים יעמדו בתור ע"מ להתקבל לעבודות בניין.
וכל מי שמתכוון לקפוץ ולצעוק שישראלים לא רוצים ולא מסוגלים לעבוד כעובדי בניין - שיחסוך את מאמצו. זה רק עניין של כסף, האזרח הישראלי לא מוכן לעבוד בבניין תמורת משכורת מינימום פלוס כמה שקל, וזה מה שקבלנים מציעים בפועל לעובדים ישראלים. תשלמו משכורות גבוהות יותר מאשר ברפואה או בהיי-טק (1000 ש"ח ביום זה בהחלט יהיה מספיק) - ותראו מתכנתים ורופאים העוזבים את עבודותיהם ועוברים בהמוניהם לעבוד באתרי בנייה.
ודים , אשדוד  |  20.03.13
35.
להביא חברות קבלניות סיניות
רק בישראל לוקח לבנות בניין של 8 קומות שנתיים. וזה לא קשור לעלות הקרקע. בכל מוצר אחר יש תחרות אמיתית, רק בענף הבניה אין. יש ליבא חברות קבלניות מסין בשיטת turn key ותראו איך שכונה שלמה מתרוממת בחצי שנה. הבניה זה הענף היחידי שבו הקונה מקבל כל גזירה. צריך לשבור את המונופול הזה אחת ולתמיד
יונתן , תל אביב  |  20.03.13
לכל התגובות