אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"חשש שדן כהן מסתיר כספים נוספים בחו"ל"

"חשש שדן כהן מסתיר כספים נוספים בחו"ל"

הפרקליטות הגישה בקשה למעצר עד תום ההליכים נגד השופט לשעבר דן כהן: "יש לו אמצעים ותעוזה לשהייה ממושכת מחוץ לגבולות המדינה אם יימלט"

19.03.2013, 18:39 | משה גורלי

הפרקליטות הגישה היום (ג') בקשה למעצר עד תום ההליכים נגד השופט לשעבר דן כהן. הבקשה, שהוגשה על ידי עורכות הדין אורלי דורון ושמרית גולדברג, חוזרת על עיקרי כתב האישום, ובראשם קבלת שוחד מחברות רוגוזין וסימנס באמצעות חברות קש על פני הגלובוס. בפרק "עילות המעצר" נכתב כי "למשיב יש אפוא הקשרים, האמצעים והתעוזה לשהייה ממושכת מחוץ לגבולות המדינה אם יימלט". 

קראו עוד בכלכליסט

"אין מורא הדין עליו"

כהן מתואר כ"אדם שאין מורא הדין עליו". זאת בהינתן השנים האחרונות שבהן נמנע מלהתייצב לחקירות בישראל. "המשיב אף צפוי לעונש חמור אם יורשע בכתב האישום שהוגש נגדו. מדובר בפרשה חמורה של עבירות על טוהר המידות ועבירות נוספות בידי עובד ציבור שנמצא בתפקיד מפתח, בחברה המספקת שירות חיוני לכלל הציבור". לכן דורשת הפרקליטות שלא לשקול שום חלופת מעצר, "אלא בדרך של מעצר מאחורי סורג ובריח". מנימוקים נוספים שמעלה המדינה בבקשה להארכת המעצר עולה כי היא חושדת ש"בידי כהן נותרו כספים נוספים במדינות שונות בעולם אשר טרם נחשפו וכי אלה עלולים להוות תמריץ עבור המשיב לשוב ולהימלט מן הדין כפי שכבר עשה בעבר".

מסתמן כרגע שהצדדים בדרך לנהל משפט, לאחר שהפרקליטות החליטה להקשיח את עמדתה ביחס לתנאים שהוצעו לסנגורי כהן בהסדר הטיעון, כאשר אז החזרה לישראל היתה חלק מהתנאים. כעת, כשההסגרה כבר אינה על הפרק, וכוח המיקוח של כהן פחת, מבקשת המדינה לפתוח את המתווה. סנגורו של כהן, עו"ד איתן מעוז, מתנגד בשלב זה, ולכן האופציה המסתמנת היא משפט.

הבית של דן כהן בסביון, צילום: עמית שעל הבית של דן כהן בסביון | צילום: עמית שעל הבית של דן כהן בסביון, צילום: עמית שעל

איפה הכסף

נדמה שהמדינה מבקשת לפתוח שני עניינים לבירור בפני בית המשפט. הראשון נוגע לשאלה איפה הכסף. קיים פער בין

הכספים שכהן קיבל וידועים למדינה, 4 מיליון דולר, לבין כספי השוחד ששילמה סימנס בישראל, שלפי הודאתה של החברה עצמה עומדים על 20 מיליון דולר. המדינה מבקשת כעת לדעת איפה שאר הכסף, האם אצל כהן או שישנם מוטבי שוחד נוספים?

עניין אחר הוא ככל הנראה תקופת המאסר. בהסדר הטיעון דובר על מאסר של ארבע שנים. "תעריף" נמוך, כשמדובר בשני מקרים של נטילת שוחד בסכומים בסדר הגודל הזה. לשם השוואה, השר לשעבר שלמה בניזרי נידון לארבע שנות מאסר על פרשת שוחד אחת שכללה סכומים נמוכים יותר. הבקשה תידון מחר בפני השופט גלעד נויטל בבית המשפט המחוזי בתל אביב.

תגיות