אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אין ממנה מנוס: השחיקה בשרשרת הערך של שכר הטרחה צילום: shutterstock

אין ממנה מנוס: השחיקה בשרשרת הערך של שכר הטרחה

שכר הטרחה שגובה משרד עורכי דין עובר תחנות ששוחקות את פוטנציאל ההכנסה שלו. אפילו המשרדים המוצלחים ביותר לא מצליחים לממש 75% מפוטנציאל ההכנסה

20.03.2013, 08:13 | דודי זלמנוביץ

שכר הטרחה שגובה משרד עורכי דין עובר תחנות ששוחקות את פוטנציאל ההכנסה שלו. בדוגמה אפשר לראות כיצד משרד שמשקיע 4,400 שעות עבודה שנתיות לפי תעריף ממוצע של 600 שקל לשעה מצליח למצות רק 50% מהפוטנציאל שלו בפועל, כאשר הוא מחייב את הלקוח על 75% מהשעות בלבד (3,300 שעות) וגובה עבורן רק 66% מתמחיר השעה שנקבע.

מתברר כי אפילו המשרדים המוצלחים ביותר לא מצליחים לממש 75% מפוטנציאל ההכנסה שלהם ויש אף כאלה שיסתפקו ב־50%. לנתונים הללו יש כמה חריגים, בעיקר בבוטיקים. הפער העצום נובע מכמה סיבות: יש משרדים שאינם אוכפים הזנת שעות בתדירות ובדיוק המתבקש, דבר המוביל להשלה של 15%-5% מפוטנציאל ההכנסה שלהם.

אחת הסיבות לשחיקה בשכר: הזנת שעות לא מדויקת, צילום: שאטרסטוק אחת הסיבות לשחיקה בשכר: הזנת שעות לא מדויקת | צילום: שאטרסטוק אחת הסיבות לשחיקה בשכר: הזנת שעות לא מדויקת, צילום: שאטרסטוק

הדבר נכון במיוחד למשרדים שסוברים בטעות שאין לרשום שעות בתיקים שהחיוב בהם אינו מתבצע לפי שעה. עוד סיבה לפער היא התחרות על לב הלקוח שמביאה לתמחור שעות במחיר הנמוך ממחיר השעה הרשמי. יש גם ריטואל קבוע של לקוח המבקש עוד הנחה כדי "לסגור עניין".

 

הכותב הוא מנכ"ל GLawBAL

תגיות