אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יצחק תשובה מבטיח: "הגז מתמר יתחיל לזרום בקרוב מאד" צילום: עמית שעל

יצחק תשובה מבטיח: "הגז מתמר יתחיל לזרום בקרוב מאד"

לדבריו, הגז הטבעי יתרום לכלכלת המדינה, בין היתר, מהעלייה בתשלומי המסים; ברקע: עסקת וודסייד האוסטרלית מחכה לאישורים רגולטוריים ולהחלטת הממשלה

19.03.2013, 19:19 | גיא בן סימון
"בעתיד הקרוב מאוד יתחיל לזרום הגז מתמר ומדינת ישראל תהפוך להיות מעצמה באנרגיה כחול לבן", כך אמר הערב (ג') יצחק תשובה, בעל השליטה בקידוח תמר, בארוע במכללת נתניה.

קראו עוד בכלכליסט

הגז הטבעי שצפוי להתחיל לזרום מקידוח תמר בעוד כשבוע אמור להגדיל השנה את הצמיחה במשק ב־0.8% לפי תחזיות האוצר, או באחוז שלם לפי תחזיות בנק ישראל. משמעות הדבר היא תוספת של כ־8–10 מיליארד שקל לתוצר המקומי. על פי מודל המסים, תוספת כזו לתוצר אמורה להגדיל את הכנסות המדינה ביותר מ־2.5 מיליארד שקל.

"הגז הטבעי מתמר יתרום לחוסן הכלכלי של מדינת ישראל, לביטחון, למעמדה הגיאופוליטי ולשיפור איכות החיים והסביבה" הוסיף תשובה. "מדובר במימוש החזון והחלום והפיכתו למציאות. הגז הטבעי יתרום לכלכלת המדינה, כאשר יותר ויותר חברות יעברו לשימוש בגז טבעי הדבר יביא לחסכון בהוצאות, עלייה בהכנסות החברות ועלייה בתשלומי המסים שמשולמים למדינה".

"במהלך השנה ימשכו קידוחים נוספים ברישיונות של החברות הן בתחום הגז והן בתחום הנפט". לגבי הממשלה החדשה אמר תשובה כי "היא תצליח להגביר את הוודאות והיציבות הכלכלית ולייצר את הביטחון הדרוש למשקיעים זרים".

מדו"חותיה של דלק קידוחים, אבנר וישראמקו שפורסמו בשבוע שעבר עולה כי רזרבות הגז של מאגר תמר צמחו ל־10 TCF (טריליון רגל מעוקב), עלייה של כ־4%. בנושא יצוא הגז לטורקיה הסבירה דלק קידוחים כי "מבדיקה ראשונית, הנחת צנרת לאירופה היא פרויקט הנדסי עם מורכבות גיאו־פוליטית", קביעה שמטילה ספק באפשרות מכירת הגז לאירופה בזמן הקרוב. מכירת 30% ממאגר לווייתן לחברת וודסדיי האוסטרלית מחכה לאישורים רגולטוריים ולהחלטת ממשלה.

כפי שנחשף ב"כלכליסט", תשובה השלים לאחרונה את מכירת כל עתודות הגז ממאגר תמר. בתחילת פברואר הודיעו השותפות הישראליות במאגר על הסכם עקרונות למכירת גז טבעי לשוקי מזרח אסיה בהיקף של 84 מיליארד מ"ק גז טבעי בשותפות עם חברות דייהו הקוריאנית וגזפרום הרוסית, זאת מתוך מתקן יצוא צף שמיועד לגז נוזלי (FLNG) שיוקם באזור מאגר תמר.

תגיות